Zoals iedereen weet is de benzine aan de pomp momenteel ontzettend duur.
Dat is voor veel mensen haast niet meer op te brengen, over de (transport) bedrijven nog maar te zwijgen. Kan het niet goedkoper vraag ik me dan wel eens af. Kan de overheid de accijns niet verminderen?? Kan de overheid de burger niet helpen zoals ze de grote banken door de crisis hebben geholpen. Wat is er eigenlijk met het kwartje van Kok gebeurd?? Bij grote tv inzamelingsacties verdubbeld de overheid het totaal bedrag met gemak, maar waar zijn ze nu, nu ons eigenbelang op het spel staat???
Ik denk dat de overheid de benzine prijzen best een heel eind naar beneden kunnen doen.

Maar waarom gebeurd het dan niet??
Stemmen we op de verkeerde partij? Zijn Nederlanders te impulsief??, te gemakzuchtig??!Vinden we het klagen leuker dan te protesteren??
Denk eens na: Wat zou er gebeuren met de economie als elke Nederlander 1 dag per maand de auto laat staan??? Of 1 week of 1 maand?? Of langer?? Denk aan het economisch effect!! En de groenen onder ons, ook aan het milieu effect!!

‘De maatschappij dat ben jij ”is een veel gehoorde slogan, ik zou hem liever willen veranderen tot
“De maatschappij dat zijn wij”!!!. Laten we saamhorig zijn!! Power to the people!!

Als we dan toch bezig zijn, laten we dan afspreken dat we ook direct collectief de sigaretten en de drank laten staan. Of wordt ik nu te persoonlijk???

Jellino


10 reacties

BKVDM · 18 mei 2011 op 11:31

Bijna had ik inhoudelijk gereageerd op je bijdrage, want ik mag graag mijn visie geven als ik mensen populistische dingen hoor zeggen.

Bijna, want helaas leest het niet zo lekker door de foutjes, die er in staan.

Als ik zo vrij mag zijn een advies te geven: stel de tekst wat zorgvuldiger op, dan voorkom je “snelheidsfoutjes”.

Enuhh, misschien iets minder uitroep- en vraagtekens gebruiken?????

Succes met je volgende stuk.

Sir B.

Mup · 18 mei 2011 op 12:42

[quote]Of wordt ik nu te persoonlijk???[/quote]

Voor mij wel :pint:

Eens met mijn voorganger, let op je leestekens

groet Mup

Dees · 18 mei 2011 op 13:06

Leuk he, schrijven ontdekken. Toch kun je beter kalm aan doen en niet meteen alles eruitpoepen en het een af stukje noemen. De vorige was leuk, deze is op zijn zachtst gezegd onaf en wat harder gezegd onnodige letterverspreiding.

Mien · 18 mei 2011 op 17:33

Nou Jellino, jij jelt wat raak hiero !!! :hammer:

Mieno

DreamOn · 18 mei 2011 op 19:35

Ik heb even wat tijd over, en ik mis zo nu en dan wel mijn werk als leerkracht van groep 8. Toen heb ik vaak opstellen nagekeken. Bij deze column moest ik een beetje aan dat niveau denken. Ik heb je hele column maar even onder handen genomen.

[quote]Zoals iedereen weet is de benzine aan de pomp momenteel ontzettend duur. [/quote]

Ja, welke benzine anders? Die in de supermarkt? En tussen twee werkwoorden hoort een komma. Dus: Zoals iedereen weet, is de benzine… Enz.

[quote]Dat is voor veel mensen haast niet meer op te brengen, over de (transport) bedrijven nog maar te zwijgen.[/quote]

Rare zin. Alsof (transport) bedrijven ook mensen zijn. Misschien zou je die zin moeten opsplitsen:
Dat is voor veel mensen haast niet meer op te brengen. Ook transportbedrijven hebben last van de hoge prijzen.

[quote] Kan het niet goedkoper vraag ik me dan wel eens af. Kan de overheid de accijns niet verminderen?? Kan de overheid de burger niet helpen zoals ze de grote banken door de crisis hebben geholpen. Wat is er eigenlijk met het kwartje van Kok gebeurd?? [/quote]

Ik vraag me wel eens af of het niet goedkoper zou kunnen. Kan de overheid de burger niet helpen zoals ze de grote banken door de crisis hebben geholpen? Bijvoorbeeld door de accijns te verminderen. Wat is er eigenlijk met het kwartje van Kok gebeurd?

[quote]Bij grote tv inzamelingsacties verdubbeld de overheid het totaal bedrag met gemak, maar waar zijn ze nu, nu ons eigenbelang op het spel staat??? [/quote]

verdubbelt (met een t, niet met een d)
totaalbedrag = samengesteld, niet twee losse woorden.
??? = 1 vraagteken is wel genoeg.

[quote]Ik denk dat de overheid de benzine prijzen best een heel eind naar beneden kunnen doen.[/quote]

Had je al gezegd, hoort bij het vorige stukje. Benzineprijzen = samengesteld, niet twee losse woorden.

[quote]Maar waarom gebeurd het dan niet?? [/quote]
Maar waarom gebeur[b]t[/b] het dan niet?

[quote]Stemmen we op de verkeerde partij? Zijn Nederlanders te impulsief??, te gemakzuchtig??!Vinden we het klagen leuker dan te protesteren?? [/quote]

Stemmen we op de verkeerde partij? Of zijn Nederlanders te impulsief, of te gemakzuchtig? (Dit mag je mij uitleggen, wat heeft dat er mee te maken?) Vinden we het leuker om te klagen dan om te protesteren?

[quote]Denk eens na: Wat zou er gebeuren met de economie als elke Nederlander 1 dag per maand de auto laat staan??? Of 1 week of 1 maand?? Of langer?? Denk aan het economisch effect!! En de groenen onder ons, ook aan het milieu effect!![/quote]

Denk eens na: (nooit een hoofdletter na een dubbele punt) wat zou er gebeuren met de economie als elke Nederlander één dag per maand de auto zou laten staan? Of misschien een week, of een maand. Dat zou wel een economisch effect teweeg brengen. (Milieu effect? Na een dag, een week of een maand? Ben bang van niet!)

[quote]‘De maatschappij dat ben jij ”is een veel gehoorde slogan, ik zou hem liever willen veranderen tot
“De maatschappij dat zijn wij”!!!. Laten we saamhorig zijn!! Power to the people!! [/quote]

‘De maatschappij, dat ben jij!’ is een veelgehoorde slogan. Ik zou deze liever willen veranderen in ‘De maatschappij, dat zijn wij!’ Laten we saamhorig zijn. (Vreemde zin, ik zou zeggen: laten we de handen ineens slaan, oid) Power to the people! (Nog vreemdere zin, zou ik weglaten)

[quote]Als we dan toch bezig zijn, laten we dan afspreken dat we ook direct collectief de sigaretten en de drank laten staan. Of wordt ik nu te persoonlijk???
[/quote]

Als we dan toch bezig zijn, laten we dan afspreken, dat we ook direct collectief de sigaretten en de drank laten staan. Of word ik (natuurlijk schrijf je ‘word’ in dit geval niet met dt!) nu te persoonlijk?

Die laatste conclusie begrijp ik niet helemaal. Het gaat in je column over benzineprijzen, en hoe we die prijzen naar beneden kunnen krijgen door auto’s te laten staan. Hoe kom je dan ineens bij sigaretten en drank? Door die accijns? Verder komt dit toch nergens aan bod in je column?

Echt, er valt nog heel veel te verbeteren voor jou. Geeft niks, we leren hier allemaal. Je mag me best een column toesturen voordat je je werk bij cx plaatst. Dan wil ik je best feedback geven. 😉

pepe · 18 mei 2011 op 20:57

Ik weet niet wat ik van de column vind en of het wel een column is of meer een groot vraagstuk. Maar ik weet wel dat je hier mag schrijven en leren. Dus laat je vooral niet tegenhouden door reacties van anderen. Er is niemand die zijn/haar eerste schrijfsel perfect heeft geschreven.

Ik ga je zeker lezen de volgende keer.

Suc6 ermee!

jellino · 18 mei 2011 op 22:25

Hoi DreamOn,

Bedankt voor je reactie op mijn column.
Wat heb je er veel tijd voor uitgetrokken, om te reageren. Ik weet dat er veel fouten in staan, dat komt vooral, doordat ik hem te snel wou publiceren. Ik zal dit in het vervolg anders doen en ik vind het een leuk aanbod van jou, om mijn werk eerst door jou te laten bekijken, voordat ik over ga op eventuele publicatie.
Verder ben ik nog zoekende, wat een column precies is. Vandaar dat ik verschillende dingen probeer. Bij deze column, als je die al zo mag noemen, sla ik dus letterlijk de plank mis. Een column schrijven is dus meer, dan plat je mening uiten om een reactie los te krijgen. Kun jij mij vertellen waar een goede column aan moet voldoen. En waarom is iedereen zo gebrand op een goede gebruik van taal, i.p.v. inhoudelijk te kijken??. Heeft iedereen hier voor de klas gestaan?. Nogmaals bedankt voor je tijd. :lach: Groeten van Jellino

DreamOn · 18 mei 2011 op 23:26

Ik kom hier zeker op terug, maar nu is het bedtijd. Je hoort van me!
(Leuk, dat je zo sportief reageert, trouwens!) 😉

Fem · 19 mei 2011 op 07:06

Wat een enthousiasme!

Over de foutjes is al genoeg gezegd en omdat je zo snel na de ander hebt ingestuurd, heb je nog niet veel kunnen doen met de feedback op je vorige inzending. Uit je reactie blijkt wel dat je wilt leren, dus ik kijk uit naar je volgende en ben benieuwd naar je ontwikkeling…

En ja, inhoudelijk is het wat “warrig”, maar het onderwerp is zeker een column waard hoor!

ps hier geen juf, maar (ook) een gretige leerlinge

Harrie · 19 mei 2011 op 11:05

Heftig. Ik nodig je uit in mijn bos. Dat is pas echt een jungle.

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder