De dag vandaag begon weer erg naar.
Ik had besloten om uit te slapen, maar helaas mijn buurman gooide roet in het eten. Om half 6 in de ochtend stond hij al met zijn rolatortje voor de deur te bleren. “BOBBYYYY, KOM DAN JOCHIE, BOBBBYYYYY” Geirriteerd werd ik wakker, maar zodra ik hoorde wat hij schreeuwde was mijn dag gelijk weer goed. De nagel aan mijn doodskist, Bobby, zogenaamd zijn hond, maar naar mijn idee een gemuteerde rat die ongetwijfeld bezeten was door satan zelf, was mysterieus verdwenen.

Zonder er verder aandacht aan te besteden stond ik maar op, ging douchen en daarna lekker op mijn gemak boodschappen doen.

Uiteraard kom in in de lokale AH diezelfde buurman tegen.

Hij kijkt me schuin aan, maar zegt niets. Tot hij achter me staat bij de kassa. “JIJ HEBT MIJN HOND VERMOORD” schreeuwd hij zo hard als hij kan.

Iedereen, inclusief mensen in de winkel aan de overkant kijkt meteen mijn kant op. Je kunt je vast wel indenken hoe ik me op dat moment voelde.

Na gevraagd te hebben hoe hij het in zijn hoofd haalt om mij van zoiets te beschuldigen begint hij met zijn tirade.

“Jij hebt een hekel aan kleine Bob, je schoptte hem je tuin uit.. ik heb het gezien, wie schopt er nu een hond”

Ter verdediging voerde ik aan dat die hond voor de 8e keer bezig was in mijn tuin zijn behoeften te doen, maar voor winkelend Betondorp had ik het alweer afgedaan.

Mensen die op straat lopen met hun hondje, gaan snel naar de andere kant van de straat als ze mij zien lopen.

Inmiddels is Bobby weer thuis, en ga ik ervan uit dat als ik morgen boodschappen ga doen en hij weer achter mij staat, dat hij schreeuwt “JIJ HEBT MIJN HOND NIET VERMOORD, IK BEN EEN SENIELE OUWE DEBIEL. HET SPIJT ME. ”

Maar dat zal wel niet.

Categorieën: Maatschappij

5 reacties

Mosje · 12 juli 2004 op 20:30

[quote]Mensen die op straat lopen met hun hondje, gaan snel naar de andere kant van de straat als ze mij zien lopen.[/quote]Precies, en als ik alleen ben, ga ik ook een straatje om.
😀

Zeg Reveal, waarom maak jij eigenlijk zoveel alinea’s? Daardoor worden je verhaaltjes wat rafelig. Voor columns met een lengte zoals jij ze schrijft, is 2 a 3, of wellicht 4 voldoende.

Tasz · 12 juli 2004 op 20:38

Wel een hele leuke column, met een leuk onderwerp. Je hebt het beeldend opgeschreven, mijn compliment hiervoor.

Tip: let op spellingsfouten, gooi er nog even een spellingscheck overheen, je kunt er altijd een missen, maar deze had ie zeker opgepikt.

Verder helemaal okay.

Cheers
Tasz

Louise · 13 juli 2004 op 16:19

Wat een gedonder heb jij toch steeds weer bij het wakker worden 😀

Wel erg leuk dat je je ochtendblues met ons wilt delen 😛

Mup · 14 juli 2004 op 16:52

Soms zijn er dagen, waarop je maar 1 fout maakt, je bent opgestaan,

Groet Mup.

Shitonya · 17 juli 2004 op 00:45

Wat Mosje zei…
En deze column is vergeleken met al je vorige de slechtste naar m’n mening, minder humor, nogal simpel. Zou iets langer kunnen en/of grappiger.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder