“He, alles goed?”
“Ja best, met jou?”
“Goed hoor. Maar best, dat klinkt niet heel enthousiast?”
“Nou, eigenlijk heb ik me wel eens beter gevoeld.”
“Lucht je hart, meid.”
“Ik heb gisteren afscheid genomen van mijn mooie nagels. Viel me zwaar. Ik denk dat ik, hoe krap ik ook kom te zitten volgend jaar, toch weer neppers erop laat zetten. Dan eet ik maar wat minder.” “Joh, wat een problemen allemaal.”
“Ja he”
“Heel erg, ik leef met je mee.”
“Maar ja, het is echt duur om je nagels bij te laten werken en ik weet niet of ik daar nog geld voor heb volgend jaar als ik op mezelf ga, dus moet dat eerst even afwachten, dacht ik zo.”
“Kind toch.”
“En ik was er zo aan gehecht om mooie lange nagels te hebben en nu zijn ze zo lelijk.”
“Voelt erg naakt aan zeker?”
“Nou ja, eigenlijk wel. Alsof ik een deel van mezelf kwijt ben.”
“Goh Chantal, ik leef met je mee hoor, heel triest allemaal.”
“Schandalig ook dat ik gewoon werd uitgelachen vandaag op het politiebureau.”
“Vanwege je lelijke nagels?”
“Ik kwam aangifte doen, uiteraard!”
“Waarvan?”
“Het verpesten van mijn handen, duh! Mijn handen zijn mijn visitekaartje!”
“En toen moest men lachen?”
“Ja! Snap jij dat nou? En ik krijg ook al geen subsidie voor mijn ‘ik-heb-mijn-nagels-verloren-praatclub’.
“Schandalig.”
“Wat je zegt! Ik bedoel, er zat toch zeker garantie op? Hoe kon ik nou weten dat het resultaat zo mensonterend zou zijn? Verdorie, dat noemen ze nou normen en waarden. Alsof mijn nagels geen waarde hebben! Ik wou ze ook laten verzekeren, maar dat zat nergens in het pakket.”
“Goh.”
“Ik denk eraan een letselschade-advocaat in te schakelen.”
“Je hebt ze er toch zelf af laten halen?”
“Dus?”
“Nou…”
“Alsof ik verantwoordelijk ben voor mezelf. Hallo, mijn hart is gebroken en mijn nagels zitten daar ook dichtbij in de buurt. En dan ga je mij vertellen dat het ook nog mijn eigen schuld is?”
“Ik bedoel alleen dat…”
“En wat denk je van het psychische leed? Ik kan niet meer slapen van het onrecht dat mij is aangedaan! Ik voel mezelf geen vrouw meer.”
“Nou, Chantal toch.”
“Maar ik laat het er niet bij zitten. Ze hoeven niet te denken dat ik dit zomaar pik. Ik heb SBS6 al gebeld om het resultaat te komen filmen. Dat zal ze leren.”

[i]Met dank aan Mosje en onze MSN-gesprekken over wereldproblemen als nepnagels.[/i]


8 reacties

DreamOn · 16 augustus 2006 op 17:33

Wat afschuwelijk allemaal, Chantal! En zo’n column durf jij zomaar plompverloren op CX te deponeren? Wij zijn ook mensen met gevoelens hoor! Al lezend heb ik al mijn nagels afgebeten tot op het vlees. Plus dat ik met dat open eind blijf zitten. Het is niet een verhaal met een gelukkige afloop. Nu zal ik mezelf eindeloos af blijven vragen, hoe het nou verder moet met jou en je lelijke nagels. Laat je je handen amputeren, vind je uiteindelijk toch een praatgroep, sluit je jezelf op in je slaapkamer en kom je nooit meer uit je bed?
En wat voor discussies dit weer op gaat leveren…daar zal de redactie wel weer aan te pas moeten komen. Er is ook zoveel voor te zeggen, ben je tegen, ben je voor… Daar is geen pasklaar antwoord op. Diegene die je aan de telefoon had kon wel veel begrip voor je opbrengen, dat was wel prettig zeker. Hoewel, aan het eind werd jou wel het gevoel gegeven dat je een beetje aan het doorslaan was….dat vond ik niet hoor, begrijp me goed, die persóón vond dat. Terwijl het voor jou natuurlijk een probleem is waar je mee opstaat en mee naar bed gaat. Ik wel goede psychologen, misschien heb je daar wat aan? enne……….ik durf het bijna niet te zeggen, maar ik vond het toch wel…….een eh…..leuke column om te lezen. Ach nee, leuk is natuurlijk een slecht gekozen woord in dit verband. Meer een indrukwekkende column. Ja, dat is het goede woord. Het zet de lezer aan het denken. Het is niet een normale zaak, als alles goed met je gaat, daar mag je best wel eens bij stil staan. Een eye-opener dus, op vele fronten. Dank je wel, dat je dit met ons hebt willen delen.

Prlwytskovsky · 16 augustus 2006 op 18:17

@Chantal: nagels samen met vrouwen laten ten allen tijden sporen na. Bij mijn ex mocht ik altijd haar nagels lakken, dat kon ik goed totdat ik het flesje op de grond liet vallen. Dan laten nagels sporen na op een mensenlichaam.

@Trudy: waarom krijg ik het idee dat je er geen moer aan vind?

DreamOn · 16 augustus 2006 op 19:04

@Medeklinkersovski: Waarom krijg ik het idee dat je deze humor niet snapt?

Ik wil het wel even uitleggen hoor: Deze column is grappig, maar gebracht alsof het een serieus probleem is. Ik doe net of ik het probleem serieus neem en ga er daarom op deze wijze op in. Ik vind het een hele leuke column, laat dat duidelijk zijn! 🙂

Dees · 16 augustus 2006 op 20:11

Joh dat je dat durft met die lelijke klauwen voor de camera. Petje af 😀

Mosje · 17 augustus 2006 op 14:17

Dat jij nog over straat durft met dat soort nagels. Nou ja, je bent niet voor niets naar Kreta gevlucht natuurlijk.
😛

KawaSutra · 17 augustus 2006 op 17:54

Je bent altijd welkom in de [url=http://home.hetnet.nl/~fmmesman/]nagelsalon[/url] van mijn vrouw. Zulke wanhopige klanten moeten we vaker hebben. 😀

WritersBlocq · 17 augustus 2006 op 18:41

Ga naar Trees en maak er een vervolgverhaal van!

Nana · 17 augustus 2006 op 20:48

anonieme nagelbijters clubje oprichten? 😀

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder