Een arm al in de mouw van zijn jas, een rugzak die lag te wachten tot hij werd opgeraapt.
‘Waar is dat ding? Je weet wel die rode, ik heb hem nu nodig voor school.’ riep hij gehaast.
‘Kijk in de keukenla’, zuchtte ik, dacht dat hij zijn obermes bedoelde.
Gerinkel en gevloek, omdat hij weer zo keurig op tijd is. ‘Ik zie hem niet. Over tien minuten moet ik op school zijn.’
‘Jullie mannen zoeken met jullie neus, zo vinden jullie nooit iets. Hier is ie’, ik geef het mes aan.
‘Thanks, doei.’
‘Fijne dag.’
En weg was hij, mij achterlatend bij een open keukenla.

Plotseling moest ik terugdenken aan de laatste column die ik schreef voor deze site. De chaos van toen is iets minder chaotisch. In de la en het leven is er een heleboel veranderd. Van ongeveer vijftien uurtjes vrijwillig werk, ben ik in een baan gestapt, waar ik tweeëndertig uur met veel plezier mag werken. Dit eiste dus een iets andere aanpak, een aantal taken werden verdeeld onder de andere gezinsleden. In de weekenden hoef ik niet te koken, op de dagen dat ik werk, poets ik alleen mijn tanden, de andere poetswerk blijft liggen voor andere tijden.
De agenda is behoorlijk strak gepland, met net genoeg vrije tijd voor andere leuke activiteiten.
Een voordeel van het ‘niet thuis zijn’ is dat ik minder rommel kan maken, de keukenla ziet er ook een stuk beter uit. De chaos in mijn hoofd is nog niet helemaal veranderd, ik wil nog altijd veel.

Het is wel goed zo, ik geniet van elk uur ik werken mag en op mijn vrije dagen geniet ik van wat die dagen mij brengen. Toch kijk ik ook weer uit naar de dag ik weer beginnen mag, ik mis de pubers echt. Dat er even minder tijd was om te schrijven vond ik jammer, maar nu ik de toetsen weer onder mijn vingers voel weet ik, ik ga weer meer schrijven.
Ik heb het ritme werken, leren en spelen met letters weer gevonden.

Categorieën: Algemeen

pepe

Vrouw, (schone)moeder, leerling-creatief schrijven en nog veel meer. Wil je meer lezen? Hier schrijven wij (meiden van Mary)www.meidenvanmary.wordpress.com. Ik mag één van deze meiden zijn. Schrijven is schrappen, het schrijven schrappen is geen optie.

12 reacties

arta · 9 mei 2011 op 07:23

[quote]maar nu ik de toetsen weer onder mijn vingers voel weet ik, ik ga weer meer schrijven.[/quote]
Dát is nog eens goed nieuws!
Mooi, deze overdenking!

Fem · 9 mei 2011 op 08:15

Ik kan me de keukenla nog goed herinneren. Goed om te lezen dat het je gelukt is om hem een beetje opgeruimd te houden!

SIMBA · 9 mei 2011 op 08:31

Die pubers….zijn héle dankbare column-onderwerpen 😀 dus ik hoop daar het een en ander van te lezen!
Welkom terug Pepe!

DreamOn · 9 mei 2011 op 10:49

Hartstikke leuk om je weer te lezen!
Maar in het kader van scherpe feedback, waar we het over hadden op de meeting:

In het eerste stukje schrijf je alles in de verleden tijd,, maar bij ‘ Gerinkel en gevloek, omdat hij weer zo keurig op tijd is’ stap je over op de tegenwoordige tijd, dat hou je vol tot: Ik geef het mes aan, en dan is het weer: weg was hij.

Dan volgt er een logische stap naar de verleden tijd, en de laatste alinea is ook een logische stap naar de tegenwoordige tijd.

Maar verder: een leuke column! En dat kwijt zijn van spullen, dat zie ik bij mijn kinderen ook steeds! 😀

Mien · 9 mei 2011 op 11:39

[quote]Ik heb het ritme werken, leren en spelen met letters weer gevonden.[/quote]

Opdat je weer een hele hoop leuke, boeiende toetsencombinaties mag vinden.

Welcome back, Pepe!

Mien

Mup · 9 mei 2011 op 11:52

Leuk weer hier he?
Doe mee met Do, beloofd is beloofd, (de zweep erover) het andere poetswerk i.p.v. de

Groet Mup

DreamOn · 9 mei 2011 op 12:13

Goed zo!
Go, Mup, go!!! :hammer: :hammer: :hammer:

sylvia1 · 9 mei 2011 op 16:55

Goed gekozen opbouw! De dialoog over de keukenla is lekker vlot, daarmee vlieg je zo de column binnen. De mijmering over het schrijven is trager, maar ook dieper en juist die afwisseling is mooi.

pepe · 10 mei 2011 op 16:37

Bedankt voor jullie reacties, fijn weer terug te zijn.

Dees · 10 mei 2011 op 20:01

Leuk idee om die keukenla er weer bij te pakken. Drie jaar, waar blijft alles… Nou ja, in de keukenla dus!

[quote]Ik heb het ritme werken, leren en spelen met letters weer gevonden.[/quote]

🙂

embee · 10 mei 2011 op 20:35

Jouw column deed mij in mijn eigen bijkeukenla kijken. Bij mij helaas alleen rotzooi. Bij jou
leuke dingen!!

groetje embee

lagarto · 27 mei 2011 op 21:26

Komoooooopeeeeep ik doe mee. ik heb net mn eerste sinds jaaharen weer gepostedted,
X Niek

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder