Ik heb veel met de paranormale wereld te maken gehad in mijn leventje.
Ik werd er zelfs mee groot gebracht, mijn oma noemde men de heks omdat zij vaak al wist hoe iets ging af lopen en mijn moeder deed veel met psychometrie en de tarot.
En natuurlijk kom ik uit Engeland dat eigenlijk wel een heel spiritueel land is van oude legendes en mythes. Er is een grote interesse in paragnosten en waarzeggers en toch hangt er nog steeds een taboe om heen.
Misschien wel goed eigenlijk want het mag ook best met een korreltje zout genomen worden.
Vergis je niet ik geloof er heilig in maar ben er ook achter gekomen dat er veel heel veel kwakzalvers en geld wolven bij lopen, en dat vind ik eeuwig zonde.
Zelf heb ik samen met een ander en mijn moeder ook een paranormale stichting gehad en trad zelf ook op als paragnost in zalen, zat ook op de beursen van Vieuw, en daar ben ik achter gekomen hoe corrupt ook deze zogenaamde pure wereld is.
Niet alleen werd er voor een consult best veel gevraagd aan geld maar de paragnosten deden zelfs een zand loper op tafel zo van 15 minuten en niet meer, naar mijn mening klopt dat niet echt.
Ik kreeg ook mensen aan tafel helemaal overstuurd omdat een andere medium hun iets vreselijks had verteld, ik zal een voorbeeld geven en dit is echt gebeurd Een vrouw ging naar een paragnost voor troost en raad omdat zij al een aantal keren een miskraam heeft gehad en wou weten of haar wens nog ooit in vervulling zou komen.
Ze kreeg heel leuk van de paragnost te horen dat het haar carma was, in een vorige leven had zij een kind mishandeld en haar kinderloos bestaan was haar straf in dit leven.
Wat een bull shit … maar probeer zo een vrouwtje te overtuigen dat het pure onzin is wat die klootviool tegen haar zei.
En zo waren er meerdere dingen waar ik echt een probleem mee had, als ik voor een consult te weinig vroeg gingen andere paragnosten naar de directie om over mij te klagen.
Ik zou blijkbaar hun klanten weg willen pikken met mijn goed kopen consult prijs.
Ik dacht dat je deze gave moest gebruiken om mensen te helpen niet om er zelf rijk van te worden, Ach ik zal het wel weer verkeerd inzien.
Wat mij ook opviel wat dat sommige mensen afhankelijk van een paragnost wordt en dat daar flink misbruik van wordt genomen, triest heel triest.
Onder de paragnosten zelf hangt er veel jaloezie en afgunst terwijl ze allemaal preken over goed zijn voor een ander en een pure geest. BLA,BLA,BLA ja zo lang het niet schadelijk is voor hun portemonnee
Misschien kom ik een beetje cynisch over als ik het over de paranormale wereld heb en misschien ben ik dat ook wel een beetje.
Ik dacht altijd dat het hier om goedheid en om pure zaken ging maar in werkelijkheid is dat een illusie.
Ik wil niet zeggen dat elke paragnost een kwakzalver is, nee natuurlijk niet, maar ik wil mensen er wel voor waarschuwen, Ga naar een paragnost of een paranormale avond met een open mind en geniet er van.
Maar hang niet aan elke woord dat de paragnost zegt en onthoud de boodschap maar ga gewoon door met je eigen leven en als de boodschap uit komt nou mooi dan, zo niet ook goed.
Uit eindelijk ben ik zelf met alles gestopt, ik had er zo geen zin meer in (ik zag te veel geld wolven), ik leg nog wel eens de kaarten voor vrienden en ik vertel wat ik aan voel als ik wat gevraagd wordt maar daar hou ik het liever bij.
Ik kreeg het drang om hier over te schrijven nadat een vriendin van mij weer van alles wijs gemaakt was voor slechts 30 euro (nou een koopje toch voor een hoop bullshit).

Categorieën: Actualiteiten

4 reacties

Godspeed · 11 april 2003 op 10:05

Ik herken jouw verhaal.

Ik ken ook mensen die elke maand naar een kaartlezeres gaan, en hun hele leven op haar uitspraken/adviesen afstemmen. Je zult wel begrijpen dat hun levens constant op de kop staan, en alles uiteindelik weer fout loopt, ze dan weer terug moeten gaan om de kaarten te laten leggen. Kassa!!

Ik zelf ga wel eens voor de [b]extreme[/b] problemen naar mijn eigen paranormaal [b]genezer[/b] in Nuth. Ik gebruik het “paranormale” liever voor genezing inplaats van voorspellingen.

Heeft dit wel nut vragen mensen mij wel eens.

Geloof het maar, na enkele verhalen die ik zelf heb meegemaakt te vertellen, zijn er velen al naar deze “wonder dokter” geweest.

Mercurius · 11 april 2003 op 10:18

Hoi Godsgift,

Heel goed verhaal!
Ook ik herken het! Op een beurs heb ik eens mijn hand laten lezen. Na 10 minuten algemeen gelul hield ze op zodat er nog meer mensen aan de beurt konden komen. 😕 Het gekke was dat er bij haar stand helemaal geen rij ofzo was. Geldklopperij dus en ik had er niets aan.
Zelf heb ik ook enkele ‘gaves’ en leg ik soms kaarten voor mensen die mij dat vragen. Ik vraag er nooit iets voor, ondanks dat veel uitkomt. Miskramen, diefstal en scheidingen die niet te voorzien waren. Ik probeer er wel op te letten dat ik ze nooit leg voor mensn die er naar gaan leven. Zeer begrijpelijk ook dat je er tenslotte mee gestopt bent en dat je het alleen nog doet als je er zelf een goed gevoel bij hebt!Misschien kunnen we ze ooit nog eens voor elkaar leggen! 😀

Ciao Mercurius, ook wel eens genoemd: the little witch.

Kees Schilder · 11 april 2003 op 11:54

Ik word altijd heel cynisch als de paranormale wereld ter sprake komt.Maar vooral van die randviolen die voor veel geld, andere mensen belazeren.Ik geef toe, ook stom van de mensen die een helderziende raadplegen, maar toch.
Niet dat ik er niet in geloof.Daar heb ik zelf teveel voor meegemaakt op dat gebied. Hetpunt is alleen dat iedereen alle kennis over zich zelf en daarbuiten in zich draagt.Bovendien is de wereld waar wij in leven een illusie die wij mentaal in stand houden.Hij of zij die de gaven van helderziendheid heeft, heeft die niet voor niets.
Doe er iets positiefs mee i.p.v. voor veel geld andere mensen vertellen wat die allang weten, maar door onzekerhed uitsluitend bevestiging willen.Je gaat toch ook niet voor veel geld aan een blinde uitleggen dat de bomen er groen uitzien?
Het enige ultieme doel in het leven is vereniging met de ziel door beheersing van het ego.
Kennis is gestructureerd in bewustzijn.Dus alle kennis is aanwezig bij iedereen.Heb je geen helderziende voor nodig, de goede daar gelaten.

De rest is bullshit!

gast · 13 april 2003 op 11:13

Bravo Paco, en Godspeed ook !
Er bestaan inderdaad dingen als singulariteit,
bijvoorbeeld als columnisten onafhankelijk van elkaar in dezelfde week allemaal een dierencolumn schrijven. Daar is toch niets engs aan, in de nieuwe tijd (New Age) zullen we dat normaal vinden. Ik doe zelf niet aan kaartjes leggen of wat dan ook want dat heb ik niet nodig.
Groetjes
Vincent Brooks
Richard Meijers street 10
Weesp Texas U.S.A. 🙂 😉 😛

Geef een reactie

Avatar plaatshouder