Op aanraden van een Collega schrijver, hier wel bekend namelijk Kees Schilder. Heb ik besloten ook hier een column af en toe in te zenden voor de lezer met smaak 😉 Vandaag lees ik weer eens op de virtuele wereld het nieuws, U zou zeggen waarom niet als elke andere nederlander de telegraaf of het AD. Wel ik zoek nieuws uit wat mij verbaasd laat staan. Zo kwam ik vandaag tot het bericht dat Siemens, u allen bekend als de duitse telefoon fabrikant een nieuwe inovatie op de markt gaat brengen. De telefoon met de reuk. Jawel mensen u leest het goed, deze telefoon gaat u vertellen of u uit uw koker stinkt. Een heerlijk medicijn voor mensen die de avond ervoor zich iets te heftig in de knoflook saus hebben laten vallen. De techniek staat voor niks, en de duitsters laten ons dit toch even goed merken. Ik ga me serieus afvragen hoe ik me dit voor moet stellen. Krijg je dan als je aan het bellen bent een spraak mededeling? Het zal wel een nieuwe sensatie zijn voor in de trein. Niet langer hoeven we alleen zinlose gesprekken in de coupe te volgen, nee vanaf nu kunnen we ook horen hoe iemand uit zijn koker stinkt. Stel u voor je zit in de trein, de man voor je krijgt telefoon en net voor hij wat wil zeggen hoor je “Jezus vent wat dacht je van een smint?”. Ik ga me op deze aardkloot nog is geweldig vermaken. De variatie van mededelingen laat ik aan u fantasie over.

Vraag twee nu we toch hebben over de verbijstering van techniek. Wat wordt de volgende stap? Gaat de telefoon de politie bellen als je teveel gedronken hebt en je heb een carkit aangesloten? Volgens onze oosterburen kan de chip in de nieuwe telefoon alcohol detecteren. Mij lijkt het een geweldige uitvinding, maar ja wie laten we zoiets testen? Nou ik heb alle respect voor iedereen maar de bekende nederlanders die al eens een borreltje te veel op hebben gehad, mogen van mij gratis de nieuwe siemens alcohol free telefoon gaan testen. Katja ik hoop dat je ook genoeg smintjes bij je hebt want de telefoon kan ook nog uitvallen tegen je als je uit je koker ruikt.

“Siemens for all the smell in life”

Ja hoor de reclame campagne kan beginnen, ik ga nog even een pakje kauwgom halen mensen dus ik ben er vandoor. Nu kan het nog, straks is het hamsteren.

Bedankt voor het lezen en hopelijk tot snel.

Greetz Neo

–> For when you think you know it all” <---


7 reacties

Bakema_NL · 3 oktober 2004 op 21:40

Getverdemme, ik sla even over. Het idee van video-telefonie dat er ongetwijfeld komt (eigenlijk al is) is al erg genoeg.
Er was een aantal jaren terug al een bedrijf wat smell-o-rama ontwikkelde voor de pc gamer. Als je dan zo’n stinkende alien afschoot zou je de verbrande resten kunnen ruiken, de rook, de bloemetjes als je buiten liep etc…………er is eigenlijk weinig meer van vernomen, de virtuele wereld moet ook maar gewoon virtueel blijven, zo echt hoeft het nou ook weer niet…..buiten games kun je je nog andere toepassingen voorstellen waarbij je echt niet zit te wachten op reuk…….hoewel……..als je denkt te chatgeilen met een leuke jongedame en je ruikt de okselfrisheid van een gemiddelde bouwvakker vlak na zijn werktijd, dan kan het toch nog handig zijn wellicht, de reuk verraadt hem dan………..nah, toch maar niet. 🙂

Li · 3 oktober 2004 op 22:00

Of een liktelefoon?
Je belt de pizzaboer op en je telefoon krijgt niet alleen de lucht van pizza maar ook de smaak van een heerlijke calzone met salami, ham en champignons. Lekker voordelig en je wordt er niet dik van 😛

melady · 3 oktober 2004 op 22:56

Er zit een ‘luchtje’ aan deze column

Melady 🙂

KingArthur · 4 oktober 2004 op 09:14

Als zo vaak met die nieuwe gadgets vraag ik me af wat is nu werkelijk de toegevoegde waarde ervan.

Helaas zie ik ook hier weer geen heil in en gaat onze ‘verarming’ dus verder.

Kees Schilder · 4 oktober 2004 op 09:54

Ja, verarming is het zeker. Welkom Neo

sally · 4 oktober 2004 op 12:25

hier kun je heerlijk over doorfantaseren.

Een flinke wind in de haak als ik m`n schoonzus weer eens onder het koken aan de lijn heb.
Ben ik er zo vanaf!

😛
welkom Sally

ignatius · 5 oktober 2004 op 14:13

En nu maar hopen dat de visboer niet zo’n telefoon krijgt.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder