Of hoe een avondje stappen in België bijna verkeerd afliep. Het was maandavond en we zouden naar de Dock Side in Hasselt gaan om daar een pilsje te pakken. Godspeed was toen erg sportief en had zijn Nike’s aangetrokken om dan zo snel mogelijk naar de bar te spurten. Het waren mooie zwarte schoenen met een klein Nike logo en zagen helemaal niet als sportschoenen uit. Maar daar dachten de portiers anders over, ik kwam er niet in, en moest noodgedwongen met een vriend terug naar zijn huis in Maasmechelen om even een paar schoenen van hem te lenen. In België kom je met sportschoenen een discotheek niet binnen, ik snap het nog steeds niet. Mijn vriendin en enkele ander vrienden gingen wel al naar binnen en wij zouden binnen 1 uur terug zijn, het was toen 23.30 uur.

Toen we in de auto van onze BOB stapten, en bij met burning rubber er vandoor ging, vroeg ik nog aan hem of hij al eens een ongeluk had gehad. Zijn ouder broer die ook tot mijn vrienden kring hoorde had daar namelijk wel veel last van, en had al voor enkele tonnen aan auto’s aan gort gereden. Hij bevestigde dat hij pas 1 keer de deur uit zijn auto had gereden omdat die nog openstond toen hij al achteruit rijdend zo snel mogelijk probeerde weg te rijden. Ik deed snel mijn gordel om en hield met 1 hand krampachtig de handgreep boven de deur vast. We reden met ca. 200 km/u terug naar zijn woonplaats, toen het begon te regenen.

Voor ons zagen wij een hele grote plas water op de snelweg, en niet snel daarna gingen wij al tollend over de autoweg zonder de vangrail of betonnen afzettingen te raken. Toen hij de auto weer onder controle had reden we 120 km/u , alleen reden we toen wel achteruit. Een poging om dit nog te corrigeren mislukte en na een salto en een aanzienlijk schuiver kwamen wij midden op de betonnen rand tot stilstand. Achterons was een zeer steil aflopend talud van wel 25 meter hoog, hier moesten we niet omlaag gaan, maar gelukkig stond auto gevouwen op de betonnen rand. Na opening van de deuren konden deze ook met geen mogelijkheid weer dicht.

Na dat wij al liftend naar de gendarmerie zijn gegaan om een sleepwagen te bellen, kwamen we na terugkomst erachter dat de Belgische criminelen al hadden toegeslagen. De wagen was compleet leeg geroofd, zelfs de hoedenplank was eruit gehaald. De ondertussen aangekomen zwaantjes (Belgische Autoweg Politie) wisten nog te melden dat het bij elke regenbui op die plaats raak was, en dat een Duitser een week eerder minder geluk had gehad, hij was wel van het talud af gedonderd en dat dan ook niet meer kon navertellen.

Na het wegbrengen van de auto, hebben we mijn auto genomen en zijn terug gegaan naar de discotheek. Bij aankomst om 03:00 uur was mijn vriendin er al van overtuigd dat wij er vandoor waren gegaan, en dat het wel uit zou zijn. Ik heb haar gerust gesteld en toen we ‘s morgens om 6:00 naar buitenkwamen en de vogeltjes waren aan het fluiten beseften we pas dat we die nacht veel geluk hebben gehad. Door al dat gedoe, het ongeluk het afslepen van die auto en mijn auto ophalen en weer helemaal naar Hasselt terug te rijden, wat we dus binnen 3,5 uur lukte hadden we wel honger gekregen.

En dan heb je een probleem, probeer maar eens om dinsdag morgen om 6:30 uur een Shoarma tent te vinden die nog open is.

Aangezien ik de meeste tijd de sportschoenen aan had zal ik dit verhaal onder sport aanmelden, het was uiteindelijk een hele prestatie.:-D

Categorieën: Sport

4 reacties

Godspeed · 5 april 2003 op 12:01

Eens even kijken of de theorie opgaat, als ik reactie plaats, de lezers die dit verhaal al gelezen hebben nu weer gaan kijken wat er gereageerd is. De teller staat nu op 16.

Deze test voer ik uit n.a.v. de column van Kobus en de reacties die daarop volgden.

Groetjes,

Godspeed:-D

PS: laat een reactie achter als je de column weer geopend hebt om de reactie te lezen.

gast · 5 april 2003 op 12:54

100 % score.
Ik was inderdaad benieuwd naar de reactie.
Heb de column ook gelezen.
Heb ooit op de snelweg bij Merksem (B) een James Bond-achtig ongeluk meegemaakt. Auto die zich torpedeerde en bijna in mijn voorruit schoot, maar gelukkig via een salto op zijn eigen rijbaan bleef. Wonder boven wonder geen persoonlijke ongelukken alleen mijn Escort total loss. Als dan die Belgische rijkswacht oprukt begint de ellende pas echt… awel zunne !!!

Mien · 5 april 2003 op 12:59

De verkeerde (in)log.

Die moeten dus ook nog meegeteld worden.
Anoniem = Mien.

Teller staat nu op 23.
3 Hits van mij.
1x gelezen
2x gereageerd (waarvan 1 anoniem).

Groet, Mien

Kobus · 7 april 2003 op 14:46

Tja, kan niet acherblijven nu !. Had de column al gelezen. Later nog eens de reacties. Je hebt de pech dat ik niet anoniem reageer. Ik zet dan n.l. de nieuwe reacties bovenaan (via knop). Het beeld refreshed dan en dat scheelt ook weer punten. Maar score van mij is nu dus 2.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder