“…en dan het weer: het wordt weer een warme dag met eerst nog een paar wolkenvelden maar later op de dag breekt de zon volledig door.”
Ik hoorde het weerbericht moedeloos aan, de zoveelste hete dag deze zomer. Normaal zou ik ervan genieten maar met die enorme buik was de hitte allesbehalve fijn.
Maar gelukkig was vandaag de uitgerekende datum, het einde van negen maanden afzien was in zicht! Ik was natuurlijk heel blij geweest toen ik ontdekte dat de misselijkheid en het overgeven door zwangerschap kwam, ik had geen griepje. Nee, inderdaad ik had geen griepje, griepjes zijn tenminste na een paar dagen over en dan kun je weer opknappen, een zwangerschap duurt toch meestal een maand of negen.
De natuur heeft het allemaal goed geregeld, hoewel mama ziek is krijgt de baby toch de benodigde voedingsstoffen binnen, eigenlijk ongelooflijk dat een kind kan groeien op de hormonale eetbehoeften van een zwangere moeder. Ik had periodes dat ik wel at maar alles er weer uitgooide, ook periodes dat ik alleen Chinees eten lustte en ik heb nog een tijdje vooral veel ijs gegeten. En baby groeide maar, tegen de klippen op!

Maar nu was de uitgerekende datum dan toch bereikt, dapper had ik het 40 weken volgehouden en ik keek dan ook echt uit naar die verlossende bevalling.
Ik moest in het ziekenhuis gaan bevallen omdat mijn bloeddruk te hoog was en mijn lever- en nierfunctie verstoord was, dat kon duiden op een beginnende zwangerschapsvergiftiging.
Ik vond het wel prettig om in een koele verloskamer te bevallen, thuis was het veel warmer door het hete weer van de afgelopen weken.
Toen de weeën begonnen was ik dan ook zeer verheugd, deze klus zou ik wel eens even gaan klaren. Na 20 uur “klussen” was ik iets minder verheugd maar kon het allemaal nog goed aan, samen met manlief natuurlijk, die week niet van mijn zijde.

Toen ik eindelijk na 34 uur mocht gaan persen wilde ik dat graag zittend. Zo gezegd zo gedaan. Ineens was er paniek in de verloskamer, de baby had enkele malen de navelstreng om zijn hals gedraaid en dreigde zichzelf op te hangen als ik zittend zou bevallen, ik moest dus gaan liggen. Dat had ik helemaal niet zo gepland dus ik was boos, ik had helemaal niet in de gaten dat het ernstig was.
Ik werd op de verlostafel gelegd, ze maakten de uitgang voor de baby gerieflijker door mama een paar flinke knippen te geven en in een zucht en een vloek glibberde Pepijn naar buiten.
Gelukkig zette hij direct een flinke keel op.
Na enkele uren mocht ik naar huis, samen met mijn zoon en 13 hechtingen.

Het grote genieten was begonnen want ik wist één ding “ik word nooit meer zwanger!”

Categorieën: Thema column

14 reacties

Fem · 6 februari 2008 op 07:22

Dat laatste riep ik ook, wel zes jaar lang!
Nu heb ik me toch weer laten strikken, die stomme hormomen ook… 😕

Anne · 6 februari 2008 op 10:26

De verhalen worden steeds sterker 🙂 ik verwacht als het zo doorgaat dat er uiteindelijk een stukje komt over iemand die zichzelf baart 😀

Mosje · 6 februari 2008 op 10:33

Ja, of dat er een mens ontstaat zonder dat er zelfs maar een baring aan te pas komt.
Jeetje, wat een thema…..

Anne · 6 februari 2008 op 10:38

Als dat zou kunnen he Mos.

pally · 6 februari 2008 op 10:56

Heftig verhaal Sim, en de cx-ers maar meepersen, telkens weer…..

groet van Pally

SIMBA · 6 februari 2008 op 11:25

@Fem: bij mij is het echt bij deze ene gebleven!
@Anne: zo sterk is dit verhaal toch niet, ík was wel heel sterk 😀
@Mosje: Jij blij dat deze themamaand korter is dan normaal!

Anne · 6 februari 2008 op 13:00

Nou Simba, 34 lange uren, dat maakt het zo sterk 🙂

Neuskleuter · 6 februari 2008 op 13:56

Misschien komt het omdat ik eerder al zulke gruwelijke of prachtige verhalen over bevalling heb gelezen in deze themamaand, maar deze is nogal gewoontjes.

Al neemt dat natuurlijk niet weg dat de prestatie van de bevalling zelf enorm is! 😉

Binnenkort mag je zelf beoordelen of ik dit terecht zeg, want ik heb net zelf een verhaal ingestuurd voor dit thema, met een iets andere invalshoek 😉

DreamOn · 6 februari 2008 op 15:19

Je verhaal hoeft ook helemaal niet ‘sterk’ te zijn, het is namelijk jouw verhaal.

Mijn oma vertelde vroeger vaak het bevallingsverhaal van toen mijn vader geboren werd. Haar verhaal werd iedere keer sterker; op een gegeven moment vertelde ze dat haar vliezen waren gebroken op het moment dat ze in de kelder was en er kwam zoveel vruchtwater, dat ze tot aan haar enkels in het water stond 😀

Ik hou me altijd maar gewoon bij de feiten, zo’n bevalling is al heftig genoeg!

Mooi opgeschreven Sim! Liefs DO.

@Neuskleuter: Ook van mij staat er een themacolumn in de wachtrij…ook een iets andere invalshoek, Neuskleuter! 😀

Li · 6 februari 2008 op 19:55

Pffffffff, ik zit nog na te puffen van dit verhaal. 34 uur! Wat een gedoe en wat een bevrijdende slotzin.

Li

arta · 6 februari 2008 op 20:33

Elke bevalling is uniek, zo ook deze!
@ Fattree: Deze mag je aan Miss Fattree laten lezen, als je van die 34 uur zegt dat dat een tikfoutje is, het had 4 moeten zijn:-D

Een lekker leesbaar stukje, ik ben benieuwd naar de gemelde andere invalshoeken!
🙂

pepe · 7 februari 2008 op 08:33

Lekker verhaal weer, vooral die laatste zin 😆

Ik ben blij dat ik dat nooit heb geroepen, na de laatste heb ik zelfs geroepen doe mij er nog maar een. Helaas is dat niet uitgekomen.

KawaSutra · 7 februari 2008 op 22:07

Ik kan mij voorstellen dat je verlost was.

lisa-marie · 11 februari 2008 op 09:31

Lekker geschreven enne … ik ben blij dat ik een stortbevalling had want 34 uur. 🙂

Geef een reactie

Avatar plaatshouder