De eerste column van een nieuw talent! Dat klinkt altijd veel belovend natuurlijk. Een beetje slimme jongen prijst zichzelf eens goed aan. Gelukkig ben ik dan ook een beetje slim. Om mensen naar je hand te zetten, moeten mensen je sympathiek vinden, mensen moeten zich kunnen identificeren met de ‘artiest’. Dan maar eens vertellen wat voor soort persoon ik ben. Allereerst ben ik vorig jaar afgestudeerd als maatschappelijk werker. Altijd handig als ik in mijn column hatelijk over mensen spreek. Ik kan alles dan afdoen als: ik hou van mensen! Ik ben creatief, lui (soms best lastig als een pen pakken al te veel moeite is om de nieuwste ingevingen te noteren). Een vermogen om alles te onthouden zou dus een welkome gave zijn. Helaas, die staat niet op mijn lijstje. Ik ben wel grappig (zeggen ze) en druk (puffen ze). Ik ben lief en zachtaardig (ja, dames) en ik houd van dichten, schrijven en dansen (ook daar ben ik goed in, wauw!). Dit lijkt wel één hele grote advertentie, maar…..dames wakker worden! Deze heer heeft al een relatie. Ik weet dat jullie al weg zaten te dromen, sorry dat ik jullie weer keihard op de grond heb gegooid. Oké genoeg over mij, laten we het over leuke dingen hebben!
Het waren drukke dagen in Londen. De eerste dag werd bekend dat de 5 olympische ringen naar Londen zouden komen. Een dag later wordt het gevierd met evenveel explosies. Ikzelf had het ergens anders gevierd. Doe lekker een knalfeestje in het Wembley-stadion met wat special effects. Was blijkbaar te veel moeite en teveel geregel met vergunningen. Ik hoorde ook nog dat ze mensen niet eens gewaarschuwd dat er een knalfeest zou komen. Surprise party zeker? Beetje jammer. Ik begon al meteen heel diep na te denken: 7-7-2005…klinkt niet als een alarmnummer. Zou het dan de pincode zijn van Osama? Is het het framenummer van de fiets van een extremist. Of een getal op de rug van een gevangenispakje van een verdachte van de WTC-ramp? Ik ga er nog even over nadenken, u hoort het als eerst als ik er uit ben!
Londen is dus in diepe rouw. Nederland ook, omdat iedereen nu bang is dat ‘wij’ de volgende zijn. Gelukkig hebben wij de metropolen Urk en het gebied De Veluwe. Daar mag best wel een bommetje geplaatst worden. Waar is de poema trouwens? En die TBS’er was toch wél opgepakt, of is er weer een ander op proefverlof ..in Londen. Wat een theorieen weer van mij, al zeg ik het zelf. Deze gedachten kwamen er toch op een rustige zondag uitrollen.
Het was overigens weer genieten geblazen op de sportschool vannochtend. Stoere jongens, die hun uiterste best doen om op te vallen bij ….hun vriendjes. Een zielig hoopje spier traint zondagochtend, na voor de zoveelste keer afgewezen te zijn op zaterdagavond. Hij snapte er niks van. Die openingszin “Je bent het mooiste meisje dat ik ooit heb gezien” moet toch een keer lukken? In zijn eentje houdt ie zich stevig vast aan zijn enige liefde ‘de halter’, hij ziet een kameraad en deze ziet hem niet..das balen. Dan maar even aan tikken en stoer doen. “Hey gast, alles goed?” “Met slechte mensen gaat het altijd goed”. Pfff, het is me duidelijk. Spierbundels zijn, én niet stoer, én niet slim, én niet origineel! Gelukkig ben ik niet afgetraind….Heerlijk om stoer, slim en origineel te zijn. Gelukkig hoef je je nergens druk om te maken als je van niets weet.
Geen spierbundel ben ik dus en dat is gevaarlijk want, ik heb namelijk één grote vijand. Ja, het is zomer. Ogen dicht op de fiets, want de vliegen en andere vliegende beestjes zijn er weer. Eigenlijk vind ik een vlieg nog steeds een heel raar woord. Net alsof je een lopend insect een loop noemt, of een zwem voor een zwemmend beest. Eigenlijk maakte het voor mij afgelopen week niet uit want ik noemde het gewoon reflexmatig een “Godver”. Jawel, hij moest (of zij) zich zo nodig in mijn oog verstoppen. Waarom? Waarom beland een vlieg met meer lucht om zich heen, dan dat mensen land hebben, waarom beland hij ALTIJD in mijn oog. Waarom kunnen niet gewoon alle vliegen een dagje naar Londen….


15 reacties

bert · 17 juli 2005 op 08:10

[quote]Ogen dicht op de fiets, want de vliegen en andere vliegende beestjes zijn er weer.[/quote]
Het was toch geen motorfiets?

Ik heb de volgende columns in je ontdekt:
Mezelf en ik.
Londen, knalfuif.
Sportschool op zondagmorgen.
Vliegen met de fiets.

Je bent me een mooie. Ga je voor records. 🙂
Hopelijk wordt je hier ontdekt, discoverme.
Welkom op CX. 😀

champagne · 17 juli 2005 op 09:26

Jij bent je eigen grootste fan, geloof ik 😉
Aan zelfvertrouwen geen gebrek. Tijdens het lezen kwam ik tot dezelfde slotsom als Bert; dit zijn meerdere columns in een verhaal. Jammer dat je er geen vier kortere en meer uitgewerkte columns van gemaakt hebt.

En de intro had wat mij betreft weg gelaten mogen worden.
Welkom op cx.

Outsider · 17 juli 2005 op 10:15

[quote]Aan zelfvertrouwen geen gebrek.[/quote]

Dat was ook een beetje mijn indruk. Die is wel erg blij met zichzelf, dacht ik toen ik het las.
Maar het kan ook wel zijn dat het ironisch bedoeld is en dat de schrijver zich in werkelijkheid helemaal niet zo’n groot talent en zo slim en aantrekkelijk vindt. Als hij het echter zelf wel vindt, dan heeft hij in ieder geval geen last van valse bescheidenheid.

Mosje · 17 juli 2005 op 11:22

Gelukt beste kerel, als ik een vrouw was, zou ik na de eerste twee alinea’s al voor je gevallen zijn.
😛

Bakema_NL · 17 juli 2005 op 12:28

Mensen die zichzelf oh zo slim en goed vinden……….getver, daar heb ik niks mee.
Ik wacht alvast de volgende column af, dit kan dolle pret worden.

Dees · 17 juli 2005 op 13:31

Leuke narcistische-columnist-zoekt-site-die-hem-waardeert-advertentie 😀

Doorspekt met actualiteit leest het lekker weg.

Kees Schilder · 17 juli 2005 op 13:43

Zelfvertrouwen? Is toch niets mis mee.Met valse bescheidenheid kom je ook niet verder dan de onderkant van het maaiveld.
😀
Prima column.Geestig ook. Welkom hier ma man

sally · 17 juli 2005 op 14:49

Zeker niet vervelend om te lezen.
( melady zou zeggen:schrijf het in je dagboek.)
Maar ik spreek voor mezelf. Is ook zo.
Inderdaad een beetje chaotisch, maar wel erg gezellig stuk.
En ook nog iets om te lachen af en toe.
Leuke foto`s op je site trouwens.
(ik heb nog een knappe dochter in de aanbieding)
😀
groet
Sally

melady · 17 juli 2005 op 17:16

[quote]( melady zou zeggen:schrijf het in je dagboek.) [/quote]

Melady zegt…dat het een vliegensvlug geschreven stukje is, heel warrelig, vliegt van hot naar her. Er hadden vier mooie columns van gemaakt kunnen worden, maar de schrijfstijl vind ze veelbelovend.

KawaSutra · 17 juli 2005 op 20:20

[quote]Gelukkig hebben wij de metropolen Urk en het gebied De Veluwe. Daar mag best wel een bommetje geplaatst worden. [/quote]
Dit soort grappen doen mijn wenkbrauwen fronsen. Dat plaatst de schrijver wellicht onbedoeld toch in een wat ander licht; zelfingenomen met weinig diepgang. Zal wel de jeugdige onbezonnenheid zijn denk ik dan maar.
Je schrijfstijl is goed te pruimen maar ik weet bij God niet meer waar je het allemaal over hebt gehad. Ben benieuwd naar de volgende.

Louise · 17 juli 2005 op 22:04

Ik zie de humor er wel in. Zo over de top geschreven vond ik ‘m zelfs zeer grappig.
Een lekker rommeltje dus met een overdosis van alles, maar wel vermakelijk. Dat wel 😉

Raindog · 18 juli 2005 op 21:15

Gelet op persoonlijke ervaringen met maatschappelijk werkers is deze column in ieder geval hoopvol te noemen. Echter, gelet op mijn onwrikbaar gestoelde vooroordelen jegens maatschappelijk werkers is het natuurlijk altijd mogelijk dat behaalde resultaten in het verleden wel degelijk een garantie voor de toekomst blijken te zijn. Het zal me benieuwen hoe lang het duurt voor ook ik zal puffen. Of niet natuurlijk.

Hoe dan ook welkom.

Discoverme · 19 juli 2005 op 11:26

Hey fanatieke columnx’ers,

Dank jullie wel voor de leuke reacties…Even korte uitleg: Ik ben niet superslim, niet superknap en niet de beste. Ik ben dan weer wel overtuigd van mijn talenten (dans,schrijven). Ben dus niet vol van mezelf en niet onzeker…noem het realistisch. Rationeel, met een hoop ironie, beetje sarcasme en een vleugje cynisme….ik zou zeggen tot de volgende column…

Shitonya · 19 juli 2005 op 12:10

Teveel puntjes wat het irritant maakt. Te simpel geschreven, niet echt grappig ( wat het wel bedoeld was volgens mij ). Benieuwd naar de volgende column

Discoverme · 23 juli 2005 op 19:44

Het was inderdaad ook niet eens een leuke grap. Het was net zo een leuke grap geweest als ik had gezegd, dat ik hoopte dat ze de metropolen Urk en de Veluwe niet bombarderen. (Metropool en Urk en de Veluwe is gewoon een leuke combi dacht ik zo). Ik had het positiever moeten benaderen.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder