Kroegkennis Jerry verdient zijn boterham met vage zaakjes. Of het echt allemaal onwettig is wat hij doet, weet ik niet, maar het moet haast wel zo zijn dat de Belastingdienst weinig terugziet van zijn inkomsten. Hij handelt in de meest uiteenlopende partijgoederen. Zo had hij een keer een paar dozen computermuizen op de kop getikt. Heel designachtig, met een scrollwieltje. Voor bijna niks. Aan de bar in ons stamcafe, waar hij kantoor houdt, was hij binnen een paar uur los. Goeie deal, dacht hij. Maar de volgende dag al kwamen zijn kersverse klanten klagen. De muizen gaven nog geen piep. En dat terwijl er keurig een floppy met drivers bij werd geleverd, plus een handleiding.

“Wendy, jij hebt verstand van die apparaten. Ken jij niet es kijken of je ze aan de praat krijgt?” zei Jerry zielig, en ik pakte een doos van hem aan. Het eerste dat ik deed was de handleiding erbij pakken. De ontevreden klanten keken me bevreemd aan. Zelf hadden ze immers hardstikke veel verstand van computers, dus zo’n handleiding hadden ze echt niet nodig. Floppy d’r in, nieuwe hardware installeren, kiezen uit het lijstje en hoppekee. Als ze de handleiding wel hadden gelezen, hadden ze geweten dat deze fantastische muis 100% compatible was met het nieuwe, geavanceerde besturingssysteem Windows 3.11.

De muis was van exotische makelij, en ik was er niet zeker van of ik ergens op internet nieuwere drivers zou kunnen vinden voor dit apparaat, maar het was natuurlijk het proberen waard. De volgende avond kwam ik binnen met de gedownloade drivers op floppy. Aan de verhitte discussie te zien had ik geen uur later moeten komen, want de groep boze computerbezitters was inmiddels verdubbeld en het leek alsof ze op het punt stonden om de onfortuinlijke handelaar te lynchen. Ik stalde mijn stapel diskettes uit op de bar en vroeg toen geniepig aan Jerry: “Dealtje maken?”

Categorieën: Diversen

5 reacties

gast · 26 januari 2003 op 11:51

bestonden er al muizen met scrollwiel ten tijde van windows 3.11? 😮

MBB · 26 januari 2003 op 13:21

Eerder omgekeerd: in landen ten tijde dat scrollmuizen gemaakt worden bestaat win 3.11 nog
😉

😛 Valt me trouwens wel op dat in alle kroegen dit soort mensen schijnene te komen (fameuze Ab, R@@f, Willem, en nu Jerry.)

Kees Schilder · 26 januari 2003 op 14:39

Misschien geeestig op te vertellen MBB. Mijn Maffiaondergeschikte Ab had drie jaar geleden een snelheidsbegrenzer uitgevonden. Hij zette een advertentie in de krant. Voor toen nog 5 gulden
per stuk verkocht hij de begrenzers. Gevolg: pakken met bestellingen.Heeft Ab pakken met geld aan verdiend. Dat de begrenzer een blokje hout van 5 cm was,dat je onder je gaspedaal moest leggen,en 20 cent kostte, is maar een klein detail in deze zaak.
groet

Wendy · 27 januari 2003 op 11:28

Jerry zal er ziek van zijn als ik hem vertel dat het ’s werelds eerste scrollmuis betrof, welke als collectorsitem op eBay tegenwoordig al duizenden euro’s opbrengt:-)

gast · 27 januari 2003 op 17:28

waar gaat dit over? ik heb het geleerd op een Commodore Amiga. Je kon maar één ding tegelijk, maar nooit heb ik een storing gehad op deze trouwe vriend en hij had al windows toen windows nog niet eens bestond!!!

Geef een reactie

Avatar plaatshouder