Ik heb een leuke job.. echt waar! Het is alleen zo jammer dat je wanneer je naast kostwinning ook werkt voor je plezier en geconfronteerd wordt met een vervelende directe collega! En de mijne is niet gewoon vervelend, maar echt strontvervelend! Zo vervelend dat het voor mij de aanleiding was om een andere baan te zoeken. Mijn vervelende collega dus.. laten we hem voor het gemak maar Jan noemen, want zo heet hij namelijk ook (om verwarring te voorkomen). Jan is via een soort van reïntegratie project binnen het bedrijf gekomen. Jan heeft namelijk een paar defectjes opgelopen tijdens een ritje op de motor. Hierdoor heeft Jan er moeite mee om zijn beste beentje voor te kunnen zetten, en zich het vuur uit de sloffen te kunnen lopen. Daarnaast heeft Jan last van het korte, lange en millenium termijn geheugen.

Doordat Jan een paar mankementjes aan zijn carosserie heeft opgelopen, valt het voor hem naast het vinden van een leuke baan ook niet mee om een levenspartner te vinden. Eén keer zei hij dan ook letterlijk dat de vrouwtjes hem niet meer “moesten” (tsja, ik weet niet of dit alleen aan zijn manke onderdanen ligt). Toch begon er bij mij iets te dagen gezien de vrouwelijke trekjes die hij had, de grote drang om te roddelen over collega’s en ook had ik het idee dat zijn handicap na het weekend wel eens wat te nadrukkelijk aanwezig was.

Vorige week vroeg een andere collega van me of ik een heftig weekend tegemoed kon zien, waarop ik gekscherend op zijn overijssels riep.. Ach gewoon maar weer “Rok’n, zuup’n en op de prûme kroep’n!” Een opmerking die wij als voormalige bewoners van Overijssel wel vaker gebruiken. Jan keek ons vol bewondering aan en vroeg ons naar de betekenis van wat wij zojuist zeiden.

Ik legde Jan uit dat de betekenis “ roken, zuipen en op de pruim kruipen” was, en dat het in Overijssel een uitspraak was die vaak door de heren gedaan werden om aan te geven dat zij een weekend met sex, drugs en rock en roll tegemoet gingen. Jan keek bedenkelijk stilletjes voor hem uit en zei in al zijn onschuld.. “Dat is dan in mijn geval op de banaan zitten!”

Ik wist niet waar ik kijken moest om mijn lachen in te kunnen houden.
Toen Jan even later wegliep om een kop koffie te halen keek ik mijn collega aan en vroeg haar of zij ook het idee had dat hij zojuist met deze opmerking uit de kast was geklommen. Ze lag dubbel van het lachen en kon slechts nog ja knikken. Ik kon slechts nog één ding uitbrengen..

Die arme Jan.. een wanhoops homo!


12 reacties

SIMBA · 3 oktober 2008 op 20:10

Misschien bedoelde hij wel zijn eigen banaan! 😀
[quote] tegemoed kon zien, [/quote]
tegemoet dus 😉

WritersBlocq · 3 oktober 2008 op 20:47

Een delicious Pleuro doet altijd goed! Hij heeft zich met banaan (en wellicht andere fruithapjes :hammer: :hammer: ) lekker in je ingevreten, denk maar niet dat je zo’n Jan-jong van je af kunt schrijven 😎

Knuf en een lebber, Pauline.

KawaSutra · 3 oktober 2008 op 21:35

Altijd gedacht dat de mannen van de herenliefde zo goed lagen bij de dames. Niet als je laatste conclusie de juiste is, blijkt maar weer.
Eindelijk weer eens een echte Pleuro-column! En een perfecte titel. Welcome back.

Li · 3 oktober 2008 op 22:12

Wat een echte onvervalste lekkere leesbare Pleurocolumn!

[quote]laten we hem voor het gemak maar Jan noemen, want zo heet hij namelijk ook (om verwarring te voorkomen). [/quote]
😆

Dit is zo weergaloos duf, dat nog steeds in een deuk lig.

Li

Mup · 3 oktober 2008 op 23:02

Ze is terug, en hoe! Alleen de titel al, gaan met die banaan pleur,

Groet Mup.

Ma3anne · 4 oktober 2008 op 11:48

Pleur is weer!!!!! Arme Jan! 😀

[quote]“Dat is dan in mijn geval op de banaan zitten!” [/quote]
Altijd nog beter dan op zwart zaad.

Troy · 4 oktober 2008 op 12:59

De een gaat voor Chiquita, de ander voor een pruim; vrouwelijke trekjes en de drang om te roddelen hebben met het eerste niet zoveel te maken 😉 Afgezien van dat vooroordeel (wat misschien niet zo bedoeld was) vond ik het een leuke column.

Prlwytskovsky · 4 oktober 2008 op 23:14

Nou, sorry Ma3: dan liever op zwart zaad. 😉

En ja, leuk gebracht Pleuro.

Dees · 5 oktober 2008 op 09:55

Gheghe,ik zie Jan zo zitten… Maar wel een erg onschuldig typje om een andere baan voor te zoeken? Of is het de allergie voor onschuld? 😉

Deze
[quote]laten we hem voor het gemak maar Jan noemen, want zo heet hij namelijk ook (om verwarring te voorkomen). [/quote]

vind ik ook hilarisch 😀

pepe · 5 oktober 2008 op 09:56

Pleur is er weer, fijn jouw schrijfsel weer te lezen hier.

Gelukkig zijn niet alle homo’s zo wanhopig;-)

axelle · 5 oktober 2008 op 21:05

OMg, TE grappig. :p
Axlle

Mien · 6 oktober 2008 op 14:21

Welcome b(l)ack Pleuro,

Weer een ouwe rot back to basic!
Hip, hip, hurray! Love it.
Nu die zwarte vogel nog lokken en CX get’s re-united.
Heeft iemand nog zwart zaad in de aanbieding?

Mien Desperate Seeking Blackbird

Geef een reactie

Avatar plaatshouder