Wat doet de drank dan met je? Dat wil ik wel weten, vraagt de verslavingsarts. Dat ik het niet weet. Waarom was ik vandaag in de kroeg? Waarom zoop ik vorige week zoveel dat ik er zelfs een kater aan overhield? Waarom ligt er nu een fles sekt in de vriezer? Ik wil niet dronken worden. Maar toch. Het ligt allemaal klaar. Waarom bleef ik vandaag in de kroeg? Was het de aanspraak? Nou nee. De andere twee bezoekers waren aan het gokken. Daar praat je de avond nu ook niet echt zinvol mee vol. Ik heb het bezoekje aan het cafe wel een beetje verdiend. Behalve het fietsen doe ik de laatste paar dagen ook wat rek- en strekoefeningen. Ik heb het idee dat dat helpt. Tegen de pijn die, ik krijg het steeds meer te horen tussen de oren zit. Ik moet met die pijn leren omgaan. Ik kan alles. Ja, ik kan wel een uur fitnessen zonder te zweten of spierpijn als ik dat maar wil. Het zit allemaal tussen de oren. Ik word er doodziek van. Mijn pijn is inbeelding. Alsof dat alles oplost. Ik heb nu eenmaal die wilskracht niet om door te lopen als alles me pijn doet. Ik hoef ook niet door te lopen want ik heb een auto. Als het allemaal tussen de oren zit dan zit het bij mij toch helaas anders tussen de oren dan bij een ander. Ik heb aan vijftien bier genoeg. Een ander kan er wel veertig op. Het zit allemaal tussen de oren. Waarom moet ik dan minderen omdat het ongezond is?

De sekt is inmiddels op temperatuur. En ik heb via youtube Proud Mary van Ike and Tina Turner gevonden. Wat ’n muziek. En daar een overdreven drankje bij. Ja het deugt voor geen meter. Ike sloeg Tina. Erger kan het niet. En ik heb meer dan genoeg drank op. Maar wat een muziek. Die bastoon van Ike. Die Ikettes. Je hebt ook nog zoiets als de Frogettes gehad. Wat een zelfoverschatting.

You might to hear something from us nice and easy. But you know we never ever do nothing nice and easy. So we do the beginning of this song and do it easy and than we do the finish rough.

Historisch.

People on the river are happy to give. Rollin. rollin, on the river.

Tina schudt met alles van haar opzwepende lichaam. De Ikettes doen niet voor haar onder. Erotiek zoals het bedoeld is. De muziek wordt net als het dansje steeds ruiger. Of is het andersom. Niemand wil Tina en haar drie danseressen rustig zien bewegen. De Ikettes zijn niet zomaar een achtergrondkoortje. Zonder hun geen Ike en Tina. Ik ben onbedoeld lyrisch, want dit optreden is geil. Hoe beschrijf je dat? Want als ik de soepel bewegende benen beschrijf, godinnebenen in strakke ultra korte jurkjes met die net zo strakke kontjes dan doe ik de vrouwen en hun dans onrecht. Hoe sexy de bewegingen ook zijn; het is wel fantastische muziek. Opwindende muziek. En daar horen de sensuele pasjes bij. Het kan niet anders. Het is de enige manier om de almaar draaiende schoepen van de raderboot uit te beelden. O wat geven die mensen graag net als Tina en haar Ikettes. Rihanna en Beyonce zijn de sexy artiesten van nu. Ze mogen de schoenen van de Ikettes nog niet poetsen. Wat heet, ze mogen de voeten van de danseressen nog niet kussen. Mocht ik dat maar! Wat een muziek.

Al hometrainend bij de fitness zweet ik me suf terwijl er zoveel genadeloos mooie muziek is waarop ik kan dansen. En dan beweeg ik toch ook. Bah, ik moet een beetje doordrinken want anders wordt de sekt lauw.


Frans

Ooit schreef ik voor een regionaal dagblad. Daar hadden ze na 22 jaar genoeg van en nu probeer ik het hier. Na een grote tussenpauze hoop ik de draad weer op te pakken.

3 reacties

LouisP · 2 januari 2011 op 12:38

Frans,
zalig om te lezen…
everything will be allright..tonight

louis

sylvia1 · 4 januari 2011 op 09:41

Ik heb dit deel in 1x uitgelezen en vond het jammer toen ik aan het einde was. Die eerste zin maakte me nieuwsgierig en dat bleef. Goed geschreven Frans.

Dees · 5 januari 2011 op 12:14

Erg mooi en (sorry) interessant om te lezen.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder