Ik: “Ayaan,, waarom zeg je zulke rare dingen over de islam”

Ayaan: “Eerlijkheid gebied mij te zeggen dat ik niets heb tegen de islam, maar doordat een of andere god in beschonken toestand mijn hoofd heeft ontworpen, ben ik mijn roeping als soapie misgelopen. Tijdens een auditie voor de rol van Linda in GTST ben ik pijnlijk vernederd met een onrijpe meloen gedurende een nog voor mij onbekend soapie-ritueel. Op het moment dat ik daar lag, en besefte dat ik vandaag geen vitamine pil hoefde te slikken, heb ik gezworen om ten strijde te trekken tegen het geloof om mij te wreken tegen dit uitgeleefde lichaam”

Ik: “Besef je niet dat je veel mensen kwetst door de dingen die je zegt”

Ayaan: “Kretologie is het wapen voor degene zonder kennis, aangezien ik geen flauw benul heb waar ik het over heb. Af en toe lees ik een vertaalde koranvers om die vervolgens te verdraaien in mijn ziekelijke interpertatie. Mijn zelfvertrouwen en eigenwaarde herrijzen uit de dood als er weer is een persoon is die zich stoort aan mijn teksten. Ik ben al vanaf mijn vroege jeugd belachelijk gemaakt en niet serieus genomen. Zoiets als jij nu doet! Ik voel me als herboren als ik weer word uitgenodigd op een debat waar ik tegenover een of meerdere moslims sta die mij serieus nemen. Elke ochtend als ik ontwaak door mijn bedwelmende zweetgeur, hoe paradoxaal dat ook klinkt, knijp ik mezelf om te kijken of dit een droom is.”

Ik: “Extreme makeover?”

Ayaan: “Afgewezen”.

Ik: “Wat is er gebeurd?”

Ayaan: “Bij mijn bezoek aan de plastisch chirurg weigerde deze om mij aan te raken. Uiteindelijk ben ik in een gesloten glazen ruimte met behulp van een robotarm onderzocht om te bekijken of ik een geschikte kandidaat zou zijn. Uit het onderzoek bleek dat ik zelfs met een zwembad aan Botox mijn familie niet zou kunnen verrassen met een nieuwe verbeterde versie van mezelf. De chirurg vertelde me wel dat ik met een minimale chirurgische ingreep tot een
varken getransformeerd kon worden.

Ik: “He Ayaan, als ik nou mijn cultuur en geloof verwerp, en dan stukjes ga schrijven voor een site over hoe slecht het is om moslim geweest te zijn…..?”

Ayaan: “Toevallig dat je dat zegt. Ebru Umar, een succesvolle Turkse vrouw heeft precies hetzelfde gedaan. Dat is toch prachtig om te zien hoe zo iemand, zoals zij het zo goed verwoord; ‘ageert tegen de mensen die faciliteren dat domme mensen onder het mom van democratie gehoord moeten worden, en dat we daar nog eens een dialoog mee aangaan’. Ja toch? Het is toch vele malen beter dat mijn ABN sprekende, hoogopgeleide Ebru’tje dingen zegt die ik wil horen”.

Ik: ” Assimilatie gaat voor integratie? Tolerantie is dus niets meer dan onverschilligheid? Oh wacht ik neem je serieus….”

Ayaan: “Die fout maken wel meer mensen. Elke malloot weet dat ik redeneer met een bepaald doel in mijn achterhoofd; moslims beledigen. Wat ik zeg is van ondergeschikt belang. Het gaat namelijk om de reacties van die mensen. Ik zal je een geheimpje verklappen. Elke keer als ik personen kwets, doe ik dat met de hoop dat ze zo furieus worden dat ze niet zien dat ik een slap excuus voor een vrouw ben.”

Ik: “Jij bent best zielig”

Ayaan: “Weet ik.”

Categorieën: Maatschappij

29 reacties

Outsider · 27 januari 2006 op 08:41

[quote]een of andere god in beschonken toestand mijn hoofd heeft ontworpen[/quote]

[quote]Bij mijn bezoek aan de plastisch chirurg weigerde deze om mij aan te raken. [/quote]

[quote]De chirurg vertelde me wel dat ik met een minimale chirurgische ingreep tot een varken getransformeerd kon worden[/quote]

Zijn de Moslims bijna klaar met het beledigen van Hirsi Ali, want ik begin er goed genoeg van te krijgen. En kom nu niet met het verhaal dat zij zelf de Moslims beledigt, want de woorden die zij gebruikt zijn uiterst fatsoenlijk vergeleken bij wat hier staat. De Moslims zijn gewoon verschrikkelijk onverdraagzaam en ontiegelijk snel op hun teentjes getrapt.

wendy77 · 27 januari 2006 op 08:46

Ben het helemaal met Outsider eens!

Ion · 27 januari 2006 op 08:55

Iets als ‘de moslims’ klinkt nogal generaliserend… Ook niet alle Nederlanders dragen klompen en houden van kaas toch?

Ik snap de boodschap van het stuk, maar mis de onderbouwing… Zie ook geen recente aanleiding of zo, maar misschien heb ik iets gemist.

Bakema_NL · 27 januari 2006 op 09:26

Een stukje tegen Ayaan Hirsi Ali en wat voor een. Sluit me bij Outsider aan, wat een eenzijdig stupide en ononderbouwd stukje.
En niks mis met “de moslims” hoor, degenen onder hen die gewoon een normale positieve bijdrage aan de samenleving leveren, ook met instandhouding van zoveel mogelijk hun eigen cultuur, hoeven zich echt niet aangesproken te voelen. Er wordt ook altijd gesproken over “de Nederlander” en “de christenen”, maar daar hoor je niemand over, terwijl er nogal al wat verschillen zijn in die massa.

Outsider · 27 januari 2006 op 10:06

Ion heeft gelijk, ik heb wat te generaliserend over Moslims gesproken. Dat was niet zo bedoeld.

Zie de reactie hierboven van Bakema, daar ben ik het volkomen mee eens.

Dees · 27 januari 2006 op 10:39

Een stukje met een flinke giftand over iemand die, hoewel ze zich soms schijnbaar laat leiden door emotie, meer dan door rede, je eigenlijk wel moet respecteren, of je het er nou mee eens bent of niet. Althans, dat geldt voor mij.

Ze schopt tegen al dan niet beboerkade schenen, maar ze breekt wel van alles open, zodat erover gepraat kan worden. Als ik moslima zou zijn, weet ik ook niet of ik wel zo blij zou zijn met Ayaan, ze schopt behoorlijk hard tegen heilige huisjes.

Tegelijk denk ik ergens dat zij een belangrijke rol kan spelen in de positie van de moslim(a). Ze kanaliseert een hoop zaken die veel mensen denken, maar niet durven zeggen. Ze kent beide kanten, of je dat nu leuk vindt of niet, van binnenuit. Dat haar persoonlijke trauma’s daar wellicht een rol bij spelen, tsja, wie kan eerlijk zeggen dat dat voor hem of haar niet geldt?

Daar kun je je enkel door gekwetst voelen, of je kunt gaan kijken of en waar je zelf sterker van kunt worden, zonder het persé met haar eens te zijn, overigens.

Om haar te reduceren tot iemand die met minimale inspannning tot een varken omgetoverd kan worden, getuigt meer van een zwakke basis voor tegenargumentatie, dan dat het je sterker maakt. Vind ik.

Je stukje is goed geschreven. De opzet ook wel goed gekozen, hoewel een beetje gemakzuchtig door een persoon schijnbaar uit twee te laten spreken. Wat dan wel weer ok is in een column, daar hoeft de nuance ook niet door de columnist aangebracht te worden.

Het is wel jammer dat veel mensen uit de moslimgemeenschap zich blijkbaar zo in het nauw gedreven voelen, dat ze steeds meer dichtklappen in discussie. Hoewel dat mss ook weer voorstelbaar is, zo groot als de kloof tussen moslims en overigen in Nederland al is, of voorgespiegeld wordt te zijn in de media. Hoewel dat verder mss andersom ook zo gezien wordt, de stugge Hollanders met hun vooroordelen waar niet tegenin valt te gaan.

Ik zou het prachtig vinden als je feitelijke uitspraken van Hirsi Ali zou voorzien met een eigen inzicht, met jouw verhaal. Wie weet ooit.

Je zult vermoedelijk veel (felle) reacties op je column krijgen, maar ik hoop meer van je te lezen.

Fred · 27 januari 2006 op 10:59

Ach weet je.
Ik kan er wel om lachen. Dus doe der nog maar eentje.
Als Theo het mocht, wat iedereen vind, mag iedereen het wat mij betreft.
Vrijheid van meninsuiting en zeker op een humorvolle manier zie ik graag tegemoet.

archangel · 27 januari 2006 op 11:07

Bakema, Dees en Fred hebben gezegd wat er te zeggen valt (in mijn optiek dan) 🙂

Ik vind dat je goed en leuk schrijft, heb ook je vorige columns er weer eens op nageslagen. Misschien verlies je in dit stukje uiteindelijk de nuance een klein beetje uit het oog, maar dat kan ik je makkelijk vergeven.

Mug · 27 januari 2006 op 11:08

Ik: “zeg Musti, waarom zeg je zulke rare dingen over Ayaan?”

Ik sluit me helemaal aan bij Dees. Als je om te beginnen je kritiek op Ayaan duidelijk uitspreekt, en vertelt wat er volgens jou verkeerd is aan haar mening en standpunt, dan heb je kans dat er mensen willen luisteren en willen nadenken over wat je te zeggen hebt.

Mij is geleerd dat goede onderbouwing van je argumenten het belangrijkste is in een betoog, en dat het ‘Op de man spelen’, wat jij doet, zwak is en dat je de discussie dan eigenlijk al verloren hebt.

Aan de andere kant dapper dat je dit stukje plaatst, je wist van te voren denk ik wel dat je heel wat Columnxers zo over je heen zou krijgen.

DriekOplopers · 27 januari 2006 op 11:41

Ayaan is een raar geval. Ze heeft absoluut gelijk als ze zegt dat het afgelopen moet zijn met religieuze onderdrukking. Daarom heeft ze mijn sympathie. Maar aan de andere kant slaat Ayaan geen deuk in een pakje boter. Behalve een ruime hoeveelheid schenenschopperij (*) komt er weinig sterke tekst uit haar mond. In een debat veeg je zo de vloer met haar aan. En daarom is de kans niet groot dat ze haar doel zelf zal bereiken, vrees ik. Op het juiste moment zal een bekwamer iemand het stokje van haar moeten overnemen.

En inderdaad, collega’s: dé moslim bestaat niet. Ze jatten niet allemaal auto’s, ze slaan niet allemaal homo’s/hun vrouw in elkaar. Maar dé gristen bestaat evenmin. Slechts een klein gedeelte laat zijn kinderen willens en wetens polio krijgen.

Waar ben je slechter af? In de Bible Belt of de Diamantbuurt? Dat vind ik nog een knap lastige vraag…

Driek

(*) Schenenschopperij: daar ben ík voor 😀

Outsider · 27 januari 2006 op 11:53

Ik wil ook nog even zeggen dat ik de opmerkingen over de zogenaamde lelijkheid van Hirsi Ali ook als een tang op een varken vind slaan. Zij is helemaal niet onaantrekkelijk en als zij naast mij zou liggen in bed, dan zou ik haar stevig in de armen sluiten en misschien ook nog wel andere dingen doen, maar daar praten we niet over want we zijn hier op een fatsoenlijke site.

archangel · 27 januari 2006 op 12:21

😀 Een typisch staaltje van onvervalste (en voor sommigen onverwachte) Outsider-humor. Kan ik altijd waarderen!

Maar [i]get real[/i], als er iemand op een knaagdier lijkt is het Ayaan wel! 😉

Outsider · 27 januari 2006 op 14:20

Bedankt, Archangel. Ik geef toe dat Ayaan niet echt knap is als een filmster, maar ik vind haar werkelijk wel leuk en aantrekkelijk.

Mosje · 27 januari 2006 op 15:39

Vind het geen goed stukje.
Iemand persifleren kan. Dan imiteer je iemand met spot of ironie. Maar wat jij schrijft vind ik een beetje flauw en goedkoop eigenlijk.

Kees Schilder · 27 januari 2006 op 16:28

Ik sluit mij bij Fred aan.

Raindog · 27 januari 2006 op 17:40

[i][b][size=large][font=Georgia]Ayaan Hirsi Ali:[/font][/size][/b][/i]

(een greep)

[b]Europeaan van het jaar (2005)[/b] – Reader’s Digest

In de lijst van [b]de 100 invloedrijkste personen[/b] 2005, ingedeeld in de categorie [b]’Leiders en Revolutionairen'[/b] – Time Magazine

[b]Kandidaat Nobelprijs voor de Vrede 2006 [/b]- op voordracht van Christian Tybring-Gjedde, parlementariër te Noorwegen

Het Ayaan-[i]bashing[/i] is zo gemeengoed in bepaalde kringen, dat je van een column als deze bijna niet eens meer op zou kijken. Het blijft echter wansmaak van de onderste, de laagste plank. Het gebrek aan welke vorm van argumentatie dan ook maar in deze column is genoeg om er verder niet op in te hoeven gaan. Tenslotte en bovendien, als je kijkt naar bovengenoemd rijtje, de feiten spreken voor zich en hebben geen nadere toelichting nodig. Wat rest is het verhaal van de profeet die in eigen land…. Aiii, was die dubbelzinnig? En op CNN is een korte interview- en dokumentairereeks bezig onder de veelzeggende titel: [i]’Europe’s identity crisis’.[/i]

Ik wens u allen veel plezier onder de kaasstolp.

archangel · 27 januari 2006 op 17:59

[quote]Het Ayaan-bashing is zo gemeengoed in bepaalde kringen, dat je van een column als deze bijna niet eens meer op zou kijken. Het blijft echter wansmaak van de onderste, de laagste plank.[/quote]

Kom op Raindog, mensen mogen toch wel van mening verschillen? Het lijkt soms ’n beetje alsof je het bewaren van Ayaan’s gedachtengoed ziet als een Heilige Opdracht! 🙂

Dat er meer onderbouwd mag worden in dit soort columns zal iedereen overigens echt wel met je eens zijn. Ongeacht of hij (m/v) achter Ayaans daadkracht en ongetwijfeld door haar hart ingegeven acties staat, of zich afkeert van haar zwart/wit-visie, wij/zij-denken en gebrek aan subtiliteit.

KawaSutra · 27 januari 2006 op 18:12

Ik ben het met Dees eens. Prima verwoord Dees. Daarentegen betrapte ik mezelf op een lichtelijk geamuseerd zijn na het lezen van bepaalde passages. Dus ik kan de reactie van Fred ook heel wel volgen.
Met al deze reacties bij elkaar is de nuance in ieder geval aangebracht.

DriekOplopers · 27 januari 2006 op 18:28

Kawasutra: “Met al deze reacties bij elkaar is de nuance in ieder geval aangebracht.”

Geheel mee eens.

Groet,

Driek

Raindog · 27 januari 2006 op 18:49

Gut Archangel, grappig is dat toch. Wanneer jij ‘kom op’ zegt, lukt dat vrijwel altijd meteen merk ik aan mezelf. Ik zie dat het bij anderen ook vaak zo’n effect heeft als je dat zo doet. Erg leuke eigenschap is dat toch….

Mensen mogen natuurlijk van mening verschillen! Ik denk trouwens ook dat het werkelijk vreselijk zou zijn als we allemaal hetzelfde zouden vinden, of hetzelfde zouden [i]moeten[/i] vinden.

Ik ‘volg’ Ayaan al zolang zij aan de weg timmert. Ik denk dat dit met name gekomen is door de opmerkelijke [i]twist[/i] die ze maakte van PvdA (WB-stichting) naar VVD. Ik vond dat echt zo ontzettend opmerkelijk. Zo’n transfer is natuurlijk niet vergelijkbaar met een voetballer die voor een andere club kiest. Zo’n transfer kun je alleen maken wanneer er iets met je inzicht gebeurd is. Misschien hebben ze het bij de WB-stichting eerst wel niet eens zo goed doorgehad en waren ze gewoon al heel blij met een zwarte vrouw die bovendien ook nog eens een keer toonbeeld was van succesvolle integratie. Who knows? Hoe dan ook, mijn interesse was gewekt.

Ik moet oppassen dat ik er geen politieke beschouwing van ga maken. Daarmee zou ik mezelf namelijk vreselijk tegenspreken gelet op mijn vorige comment. Bovendien, zou ik dat willen dan kan ik er maar beter zelf een column van maken en dan mag wie dat wil dààr op mij schieten. CX-etiquette zullen we maar zeggen.

Je hebt best wel een punt maar een heilige missie wil ik het niet noemen. Ik koester wel een diepe bewondering voor die vrouw die gaat ‘where no man has gone before.’ (Uhu…. die was ook dubbelzinnig.) Niet in het na-oorlogs Nederland tenminste. Ik wil niet zeggen dat ik het altijd met haar eens ben. Haar verdienste zit hem er denk ik vooral in dat ze bepaalde zaken geagendeerd heeft die lang niet agendeerbaar waren. Zie hier wat o.a. Dees zei. Ik denk ook, of we dat nou willen geloven of niet, dat ze ons hier allemaal (blank, zwart, ietsist of nietsist) voor op de iets langere termijn een grote dienst mee bewijst. Het proces stopt natuurlijk niet waar zij iets roept, het zou juist zo mooi zijn als daar iets mee zou beginnen. Die verantwoordelijkheid (voor dat proces, want dat het gaande is is evident) is [i]vooral[/i] niet alleen de hare, verzorgingsstaat of niet.

Kern van mijn probleem met deze column schuilt in Mosje’s commentaar. Ware het een persiflage; soit! Ware het ironie of spot; soit! Daar moeten we met zijn allen maar tegen kunnen, zeker de hoge bomen onder ons. Maar het is geen spot, het is geen ironie. Ik zie dit als één van de vele doelgerichte pogingen om haar als persoon, als politica en vooral ook als vrouw uit te schakelen door haar belachelijk te maken. Wanneer iets minder zelfstandige geesten – en daar zijn er nogal wat van – zo’n boodschap maar vaak genoeg horen dan wordt het vanzelf ‘de waarheid’. Hoewel ik het publiek hier absoluut hoger, ja veel hoger zelfs acht dan minder zelfstandige geesten, triggert het zonder meer mijn absolute allergie op dat punt. En dan maak ik gewoon meteen gebruik van mijn recht om er zelf ook iets van te vinden en dat dan òòk maar publiek te maken. Als tegenwicht, ongeacht hoe veel of weinig dat ook maar is. Zelfde strategie; de kracht van de herhaling. Zie het zo maar. Veelbetekenend? Ik denk het niet. Nodig? Als je eens googlet op het tegengestelde vrees ik van wel. Ik acht het Ayaan-[i]bashing[/i] zoals ik dat noemde systematisch in zowel aard als doel.

Misschien had ik dit in een PB aan je moeten doen, misschien is het voor anderen ook wel goed om te weten dat ik geen Ayaan-fundamentalist ben. Ik ben slechts fan, heb thuis geen posters aan de muur maar hang die hier op deze site nog wel eens op, dat is waar en daar heb je dus gelijk in. En ik hang ze dan het liefst over dit soort uitingen.

En tot slot nog even over of ze nou wel of niet mooi was? Onzinnig gespreksonderwerp eigenlijk, alsof het daar om zou gaan. Niets mooier dan een bevlogen vrouw!

Kom op Archangel, ik mag toch wel van mening verschillen?

😉

Raindog

Fred · 27 januari 2006 op 20:14

Beetje hypocriet is het wel Raindog.
Zo gauw het over Ayaan gaat zit je op de kast… En ja dat weet je zelf ook!
Vreemd vind ik dat het de ene kant wel op mag maar nooit de andere kant. En dat is jammer. Ook allochtonen kunnen schrijven en soms verdomd mooi ook. Of je het er mee eens bent of niet

Outsider · 27 januari 2006 op 20:58

Bij de tenenkrommende reacties van Fred op mijzelf heb ik mij meestal maar stil gehouden, maar om Raindog nu hypocriet te noemen, gaat mij te ver. Ik ben het in ieder geval met hem eens. Men hoeft het helemaal niet op alle punten met Hirsi Ali eens te zijn om eerlijk toe te geven dat zij respect en waardering verdient. En haar voor varkenskop en weet ik veel uit te maken, is inderdaad beneden alle peil.

Raindog · 27 januari 2006 op 21:04

Fred, ik begrijp niet veel van je reactie. Er werd iets geroepen, ik riep iets terug, iemand anders stelde me een vraag en ik gaf antwoord. Veel ingewikkelder was het niet en ik zie de hypocrisie van dat alles simpelweg niet. Sterker nog, column en mijn reactie was een typisch voorbeeld van de ene kant èn de andere kant op.

Waar ik volstrekt niets van begrijp, is waarom je het punt of allochtonen al dan niet kunnen schrijven ineens aan de orde stelt. Zomaar uit het niets! Nergens in mijn commentaren heb ik daar ook maar iets over gezegd. Ik vind afkomst in dezen, net zoals in heel veel andere zaken trouwens, ook totaal irrelevant moet ik zeggen. (En nu heb je me toch gedwongen om ‘correct’ te zijn door het te vermelden, waar ik eigenlijk een beetje van baal omdat het hier [i]zò[/i] ontzettend [i]nìet[/i] over ging. Zie daar; een kleine Nederlandse geschiedenis in één zin.)

Zelf ook wel eens last van allergie toevallig?
Als dat zo is, zullen we die dan maar gewoon weer niet agenderen?

Vriendelijke groet,

Raindog

Miss Mod · 27 januari 2006 op 21:31

Beste mensen,

Het is [b]niet[/b] de bedoeling dat de reactiestroom op een column ontaardt in commentaar op andere mensen die reageren. Zeker niet onder de column zelf! Dat zorgt namelijk vaker wel dan niet voor beroering en is onprettig voor de schrijver / schrijfster van de column.

Overige reacties in die trant zullen verwijderd worden.

Mvg,

Miss Mod

archangel · 28 januari 2006 op 00:19

[quote]Ik wil niet zeggen dat ik het altijd met haar eens ben. Haar verdienste zit hem er denk ik vooral in dat ze bepaalde zaken geagendeerd heeft die lang niet agendeerbaar waren.[/quote]

[i]Kijk Raindog, zo lees ik het graag 😉 Nu zit er iets meer nuance in je boodschap, en dat was alles dat ik wilde bereiken. Ik weet wel dat je jezelf niet als een soort van apostel ziet, net zomin als ik volledig anti-Ayaan ben. Het kan alleen geen kwaad om onszelf dat al schrijvende even te realiseren; vandaar mijn plaagstootje.[/i]

Aan de moderatoren: het is niet mijn bedoeling (en ook Raindogs bedoeling niet, denk ik) om hier een meta-discussie van te maken m.b.t. [i]elkaars[/i] reacties. Ik hoop althans dat dit binnen de marges valt van een inhoudelijke discussie; daar is het me wel om begonnen 🙂 Verder offtopic-gemiep zal ik voor me houden 😀

[b]EDIT: Zie beneden.[/b]

Miss Mod · 28 januari 2006 op 10:45

Beste Archangel,

Aan je goede bedoelingen twijfel ik niet. Evenmin aan de goede bedoelingen van anderen hier. Hetgeen ik in je stukje ITALIC heb gedrukt is echter een prima voorbeeld van een bericht dat via PB gecommuniceerd hoort te worden. Het is erg persoonlijk en gaat niet meer in op de column van Musti. Dit is hetgeen vaak leidt tot onderling geharrewar en dat willen we nou juist voorkomen, zeker gezien de onrust van de laatste tijd.

Mvg,

Miss Mod

musti · 28 januari 2006 op 15:43

Laatst was er een stukje geschreven door Hasna el Maroudi op de site spunk.nl. In het stuk werden berbers verweten dom, niet ontwikkeld etc etc te zijn (red. Hasna zelf is Arbabisch). Ikzelf vond het een ironisch stuk, echter niet alle berbers hadden die mening. Door bedreigingen werd Hasna gedwongen te stoppen. Minister Verdonk, Ayaan etc kwamen op voor het arme meisje. Vrijheid van meningsuiting is een van de belangrijkste grondrechten van een democratie. Hoe kon Hasna gedwongen worden om te stoppen met schrijven. Heel Nederland was is rep en roer.

Toen Ayaan submission maakte, waarop naakte vrouwen met koranteksten werden afgebeeld, was ook heel Nederland in repo en roer. De moslimgemeenschap kon niet tegen kritiek, doordat ze de film verafschuwden.

Wat mij in alle discussies over integratie, terroristen, kansarme jongeren etc opvalt, is dat de “Nederlanders” zelf wel het recht van vrijheid van meningsuiting is toebedeeld. Maar dat zodra een ander van dit recht gebruik maakt om zijn visie duidelijk te maken, er sprake is van een schending van een grondrecht; dat er sprake is van smaad.

Ik schrijf wat ik wil, hoe ik wil. En ik zeg ook wat ik wil, hoe ik wil. Het is bijna ironisch te noemen dat Ayaan de belangrijkste profeet van de islam een pedofiel noemt, en de de heilige koranteksten op een naakte vrouw zet. En dat dat wordt gerespecteerd….Ze wordt er zelfs voor beloond. En als een Marokkaanse bedrijfsjurist die persoon in een grappig bedoelde column met een varken vergelijkt, dit als een schande wordt ervaren.

Hoe bedoel je, dubbele moraal.

Fred · 28 januari 2006 op 16:05

Ik durf het bijna niet te zeggen, maar ben het met Mustie eens.

Outsider · 29 januari 2006 op 08:56

[quote]Ik schrijf wat ik wil, hoe ik wil. En ik zeg ook wat ik wil, hoe ik wil. Het is bijna ironisch te noemen dat Ayaan de belangrijkste profeet van de islam een pedofiel noemt, en de de heilige koranteksten op een naakte vrouw zet. En dat dat wordt gerespecteerd….Ze wordt er zelfs voor beloond. En als een Marokkaanse bedrijfsjurist die persoon in een grappig bedoelde column met een varken vergelijkt, dit als een schande wordt ervaren.[/quote]

Er zit zeker wel wat in wat je hier zegt, maar ik en het merendeel van de Nederlanders keurt het beledigen van Moslims net zo goed af. Theo van Gogh is zowat door alle bladen en tijdschriften waar hij voor schreef ontslagen en zelfs zijn eigen ouders waren het niet eens met de onbeschofte wijze waarop hij zich uitte.
Die opmerking van Ayaan over ‘Mohammed is een pedofiel’ had ze ook nooit moeten maken, maar dat wil nog niet zeggen dat dan meteen alles fout is wat ze doet of zegt. Die film Submission heb ik geen ooordeel over want ik heb hem niet gezien. De korte fragmenten die ik wel op tv gezien heb, gaven mij de indruk dat het een heel vervelende film is die het kijken niet waard is.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder