“Dus. Dit was het dan.” Mompelt ze ietwat stroef. Hij kijkt haar wat beduusd aan. Liever had ze deze woorden niet uitgesproken, ze klonken veel te zoet.
“Het spijt me.” Zijn woorden klinken koud en geforceerd. Ze kijkt hem aan, recht in zijn ogen. Geen verstandige zet, het maakt haar zwak. De zachtheid in zijn ogen waar ze volledig voor kan bezwijken, het is in staat om al haar kracht te laten verslinken. Ze redt zichzelf net op tijd en kijkt weg. Het liefst wil ze vluchten in zijn armen. Zwijgend genieten van zijn geur en zijn warmte.
Het mag niet meer. Hij is het niet waard.
Hij blijft haar aankijken. Het is alsof de kracht in zijn blik haar ogen omhoog trekt en haar hypnotiseert tot ze alles is vergeten, alles wat hij haar aandeed.
Opnieuw vult haar lichaam zich met woede.
“Ga weg.” Snauwt ze.
Ergens gaan haar kwade gevoelens gepaard met twijfels. Twijfels die hij niet mag zien. Ze verbergt ze diep. Haar zwakheden mogen niet zichtbaar worden. Niet nu.
Vergeven zou een simpele optie zijn. Tenslotte is er niemand die weet wat er heeft afgespeeld achter hun schermen. Zij heeft de boeman-titel op zich genomen om hen beiden ellende te besparen.
Inmiddels is hij dichter bij haar gaan staan. Haar hart wil dat hij weggaat, hij zich omdraait en nooit meer een stap zet in haar leven. Haar lichaam wil zijn armen vallen, genadeloos genieten van alles wat ze al die jaren zo intens lief had.
De verscheidende gedachten circuleren door haar hoofd en maken haar ontoerekeningsvatbaar.
Het is aan hem.
Hij komt nog dichterbij haar. De afstand is minimaal en de tweestrijd in haar hooft lijkt tot stilstand gekomen.
Maar dan wordt ze omringd door flashbacks. Zijn handen in haar handen, de handen van een vreemde. Die vreemde die in zijn armen valt, dat niet om te vluchten, maar om te genieten van zijn geur en zijn warmte.
Opnieuw vult haar lichaam zich met woede.
Ze moet het ervan nemen nu ze het nog voelt.
“Ga weg!” Haar stem slaat over. Hij kijkt wat angstig maar haar woorden dringen tot hem door. Hij heeft geen invloed meer op haar keus.
Hij pakt zijn tassen en probeert haar nog één keer te verzwakken met zijn ogen.
Haar blik is onvindbaar en hij geeft het op.
Ze knalt de deur achter hem dicht en zakt op de grond.
“Dus, dit was het dan!” Zegt ze tegen zichzelf ter bevestiging. Op haar gezicht verschijnt een glimlach.

Categorieën: Liefde

9 reacties

ietje · 24 augustus 2008 op 20:17

Inhoudelijk: wel mooi en gevoelig geschreven, het raakt me wel. De laatste zin (op haar gezicht verschijnt een glimlach) klopt echter voor mij niet met de rest. En je zou je tekst echt op spelling en grammatica moeten laten controleren want de vele foutjes zijn storend. Maar daar is gemakkelijk wat aan te verbeteren, het was erger als je geen talent had en dat heb je in mijn ogen zeker!

weathergir · 24 augustus 2008 op 22:33

Pijnlijk bekend en goed geschreven. Ik las die glimlach als een triomfantelijke… en terecht!

arta · 24 augustus 2008 op 22:39

Ik begon te lezen, zat er hélemaal in… Tot ik ’tweestrijd in haar hooft’ las. Ik was eruit en bleef eruit. Zo jammer, want je schrijft gewoon mooi!

anneda · 24 augustus 2008 op 23:59

Ik baal heeeel erg van de stomme schrijffoutjes, heb het erg snel geschreven! Nouja, next time maar niet zo overhaast insturen hehe

KawaSutra · 25 augustus 2008 op 00:21

Zo is dat!

[quote]Die vreemde die in zijn armen valt, dat niet om te vluchten, maar om te genieten van zijn geur en zijn warmte. [/quote]
Want ook deze zin geeft mij hoofdbrekens. En als ik mijn best doe om iets te snappen zal de schrijfster het toch wel waard zijn. 😀

Mup · 25 augustus 2008 op 08:26

:wave: Kawa

Groet Mup

lisa-marie · 25 augustus 2008 op 09:13

Met veel plezier gelezen .:-)

En van die foutjes is alles al gezegd.

Dees · 25 augustus 2008 op 10:47

Hij is mooi anneda en inderdaad, we hebben er volgens mij ook nieuw jong talent bij. Leuk 🙂

Prlwytskovsky · 25 augustus 2008 op 18:55

Tip van Prlwyt: Niet zoveel “enteren” maar de regels doorschrijven en je verhaal in blokken delen met witregels.

Verder een goed verhaal, leest lekker. 😉

Geef een reactie

Avatar plaatshouder