Je kent het wel, een keertje lekker naar de stad. Na enkele meters merk je al dat het IQ van de mederwerkers niet echt hoog ligt. Ik kom uit Eindhoven, en ik snap sommige dingen niet. In het stadscentrum van Eindhoven alleen al heb je 2 Mc Donald’s, 2 Jeans Cetre’s, 2 WE’s. Van sommige winkels heb je er maar één, en daar kom ik dan meestal. Ik kom meestal in de stad om iets te kopen, wat vrij logisch lijkt te zijn. Echter, als je bij de kassa komt nadat je alles lekker hebt gepast in de pashokjes aan de andere kant van de winkel, waar je tot de ontdekking komt dat je een maatje kleiner moet hebben en dat je dan dat hele pokke end terug moest lopen, en het op de toonbank legt, vragen ze: “Dit wordt het?” :-?. ‘Nee, ik leg meestal hopen kleren op de toonbank zodat jullie ze weer kunnen ophangen omdat er anders toch niks te doen is aangezien de prijs van een t-shirtje hier € 40,- is. Ik verzorg werkgelegenheid. Wees blij dat ik in jullie winkel kom.’… Tot mijn grote ergernis, herhaalde ze de vraag. Bij mijzelf dacht ik dat ze vast geen zin had in puberaal gedrag, dus ik rekende netjes af.

Het valt me op na een tijdje dat je rare vragen krijgt, die een voordehandliggend hebben. Neem vorige week maandag, ik zat rustig een broodje kebab te eten, wat voor mij een grote delicatesse is. Toen kwam die turk er aan, en vroeg op een bijna onverstaanbaar accent: “Is die lekker?”. Laat ik hier nou niet zo’n moeilijk antwoord geven, want ’t was al best moeilijk voor hem om die zin te zeggen. De cursus antwoorden beginnen clichés te worden, waarbij de mensen niet weten hoe ze te gebruiken.

Categorieën: Maatschappij

13 reacties

archangel · 21 december 2005 op 17:24

[quote]mederwerkers, 2 Jeans Cetre’s[/quote]
[quote]die een voordehandliggend hebben[/quote]
[quote]Toen kwam die turk er aan, en vroeg op een bijna onverstaanbaar accent: “Is die lekker?”.[/quote]
[quote]De cursus antwoorden beginnen clichés te worden, waarbij de mensen niet weten hoe ze te gebruiken.[/quote]

… ik ga pas mijn best doen te begrijpen wat je met je columns wilt zeggen als jij ook wat beter je best gaat doen! 😮

Outsider · 21 december 2005 op 17:27

[quote]mederwerkers[/quote]
[quote]vragen krijgt, die een voordehandliggend hebben[/quote]
[quote]vroeg op een bijna onverstaanbaar accent[/quote]
Misschien moet je je eigen IQ ook eens onder de loep nemen.

Shitonya · 21 december 2005 op 17:53

outsid 😀
je haalt me de woorden uit m’n mond

ietje · 21 december 2005 op 18:47

brrr….ik hou wel van duidelijke meningen maar jij schiet wel erg door in je ongenuanceerdheid! Je verwart klantvriendelijkheid en beleefdheidszinnen met een laag IQ en schrijft dan column die zo vol grammatica- en spellingsfouten zit dat je hem 3 keer moet lezen om hem te begrijpen. Dus op jouw vraag: wordt dit hem…is mijn antwoord een gedecideerd NEE (geen column van de maand!)

wendy77 · 21 december 2005 op 19:12

Je zou bijna denken dat je het er om doet 😉

Kees Schilder · 21 december 2005 op 20:03

Dat is de grap juist.Kijk naar zijn vorige column.Die zat een stuk politiek correcter in elkaar 😀

Troy · 21 december 2005 op 20:22

Misschien moet je eens een dagje proberen om op alle beleefdheidsvragen een onverwacht antwoord te geven. Lekker je kont tegen de krib ingooien. Kan een gezellige dag opleveren 😛

Bakema_NL · 21 december 2005 op 20:59

Wees maar blij dat er nog mensen zijn met een laag iq, naast jouw grenzeloze intelligentie, die dat werk doen, want anders kom jij in een winkel en had je je column “Wat moet ik nu?” kunnen noemen.

En ik hoop inderdaad dat dit stukje bewust stupide geschreven is, anders zou ik bij het volgende bezoek aan de stad een hele grote spiegel kopen om je eigen zelfingenomenheid en totale overschatting in beeld te krijgen.
Zonder “domme” mensen kwam jij ook niet ver op deze wereld, denk daar maar eens over na. 🙂

WritersBlocq · 21 december 2005 op 22:25

Ja wel veew vfautdjuz, maar toch leuk omme lese. Voor een keertje dan 😉 en NIET omdat het temet kerst is 😡

melady · 22 december 2005 op 00:14

[quote]Lekker je kont tegen de krib ingooien.[/quote]

Ons aller Troy,: wat en dijk van een fout.
Dat doe je met opzet…klopt?:-D

Verder een onzinnige column, waar ik geen kant mee uit/op/wil kan.

sally · 22 december 2005 op 00:23

huhhhhh 😮 😮 😮 😮

Is toch een super aardige turk daar in Eindhoven?
Niets mis mee!

Het onderwerp had je leuker uit kunnen werken denk ik. Er zit wel wat in.
groetjes
Sally

Mosje · 22 december 2005 op 13:16

[quote]Ik kom uit Eindhoven, en ik snap sommige dingen niet.[/quote]Ik zal het je sterker vertellen. Ik kom NIET uit Eindhoven, en zelfs ik snap sommige dingen niet.
😛

bert · 26 december 2005 op 11:57

Nou ja, je krijgt in ieder geval commentaar op deze onzinnige column. Er zijn op dit moment weer schrijvers genoeg die nauwelijks respons krijgen.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder