Dom volk. Ik kan me er zo aan ergeren. Dom en arrogant, en luidkeels hun “mening” uitschreeuwend over de daken. Nergens kaas van gegeten, maar wel van mening zijn dat ze op alle gebieden expert zijn. En meer dan een hoop lawaai maken kunnen ze niet. Of wacht…. Ja, dat kunnen ze wel! Och heremetijd, dat soort sukkels heeft ook stemrecht, mag ook meebepalen wie het land gaat regeren. En voor je het weet is de tweede kamer gevuld met domme, arrogante mensjes die graag hun onwetendheid omzetten in nieuwe wetjes en regeltjes. Het land kan naar de kloten gaan door dat soort gedrochten.

De EU is schuld aan de crisis! Ja, die hebben de crisis veroorzaakt. En ze pakken ons onze rechten af. We zijn niet meer baas in ons eigen land! En ik heb niet voor de EU gekozen, en ook niet voor die zakkenvullende EU politici. Dus we zijn beter af als we de EU uit zijn. Dat het Verenigd Koninkrijk financieel op de afgrond afstevent is maar tijdelijk, wacht maar af, die gaan de EU uit en alle Engelsen worden volgend jaar miljonair. Nederland moet ook uit de EU, en snel. Dan worden wij ook allemaal rijk. Bla bla bla, kakel kakel kakel. Dom! Wat een dom volk!

Alle moslims zijn terroristen. De vrouwen worden allemaal gedwongen zich in kopvodden te hullen. Bij de geboorte krijgen ze allemaal een Kalashnikov of een bomgordel. En ze willen allemaal de mensen van Nederland vermoorden. Terroristen zijn het zeg ik je, allemaal terroristen. Bla bla bla, kakel kakel kakel. Dom! Wat een dom volk!

Nederland is vol! We hebben al 17.000.000 inwoners, daar passen geen 33.000 mensen bij die op de vlucht zijn voor bommen en kogels. Laat ze lekker in hun eigen land blijven. Het zijn immers allemaal gelukzoekers? Laat ze fijn gaan vechten in hun eigen land. Tegen wie ze moeten vechten? Het zal me worst zijn, als ze maar oprotten. Al die goudzoekers die in bootjes over een gevaarlijke zee varen, laat ze fijn verzuipen! Opgeruimd staat netjes, weg ermee! Bla bla bla, kakel kakel kakel. Dom! Wat een dom volk!

Die linkse kliek moet hun bek houden. En ik mag dat zeggen want we hebben vrijheid van meningsuiting in Nederland. Dus ik vind dat al die linkse idioten hun bek moeten houden. Stelletje watjes, die zorgen er alleen maar voor dat Nederland verder de afgrond in gaat. Links zijn moet verboden worden, allemaal opsluiten in kampen. Hier is het “ieder voor zich” en wie het daar niet mee eens is, moet gewoon oprotten. En de bek houden. Bla bla bla, kakel kakel kakel. Dom! Wat een dom volk!

Tot zover mijn gedicht over domme mensen. Mocht u nu van mening zijn dat dit geen gedicht is, omdat het nergens rijmt, dan wil ik graag opmerken dat de uitspraken van die domme mensen niet rijmen met de werkelijkheid. En u maakt zich druk om ontbrekende rijmwoorden?


Bhakje

Ik ben 52 jaar, levensbewandelaar, al jaren afgekeurd, en woon in Hongarije. Ik ben soms cynisch, soms sarcastisch, soms ook wel lief. Wat ik vandaag in mijn column goed vind, vind ik morgen in mijn column misschien niet goed, waar ik gisteren voor was, ben ik vandaag nog niet zo zeker over. Ik schrijf om tot nadenken te stemmen, om een lach uit te lokken of om een discussie te starten. Maar vooral schrijf ik voor mezelf, en niet voor anderen. Ik heb geen goedkeuring of afkeuring nodig, maar waardeer feedback enorm omdat ik daar wat mee kan. Boven alles ben ik Bhakti, al noemen mijn vrienden mij: Bhakje. In het dagelijkse leven zijn mijn vrouw en ik bezig met het opzetten van een zelfvoorzienende boerderij (Hutopia) in Hongarije. Wie eens rond kijken wil mag onze website bezoeken.

21 reacties

WritersBlocq · 2 september 2016 op 17:17

Haha, de ‘Dom! Wat een dom volk!’ vind ik erg leuk aan het einde van elke alinea. Waarom niet ook bij de laatste die als uitsmijter neergezet?

  Bhakje · 2 september 2016 op 19:22

  Dank je wel WritersBlocq. De laatste alinea wilde ik simpel houden, had echter misschien wel een mooie uitsmijter geweest. Ik neem je feedback mee in toekomstige schrijfsels.

Mien · 2 september 2016 op 19:33

Ik vind het meer een rappe rap dan een gedicht. Heb een hardop aan mezelf voorgelezen. Dan komt ie pas echt binnen!

  Bhakje · 2 september 2016 op 19:36

  Geweldig! Ik ben voor een rappe rap iets te oud denk ik, maar als ik het zelf a la Jules Deelder hardop lees heeft het inderdaad wel een speciaal cachet.

NicoleS · 3 september 2016 op 00:24

Leuk gedaan Bhakje!?

StreekSteek · 3 september 2016 op 11:33

Ik vind het zeer verwarrend: in de eerste alinea wijs je naar “dom volk” en in de rest spreek je namens of vanuit deze groep. Hierdoor ontstaat een dubbel standpunt. Dom volk zou je zo onder de eigen gelederen kunnen scharen, maar dat zal toch niet de bedoeling zijn! Verder voegt het weinig toe aan de discussie.

  Bhakje · 3 september 2016 op 13:16

  Jammer dat de hele strekking van de column aan u voorbij gaat. Toch bedankt voor uw reactie Streekstreek.

   StreekSteek · 3 september 2016 op 13:45

   Ik denk dat dat wel meevalt, maar de uitwerking zit de strekking in de weg; dat bedoel ik te zeggen. Dat zal mijn onduidelijkheid zijn. Ik verwijt mijn lezers overigens nooit een gebrek aan begrip, maar ga uit van een gebrek aan voeling met elkaar en daarvoor is de schrijver uiteindelijk altijd zelf verantwoordelijk.

    Bhakje · 3 september 2016 op 14:14

    Wellicht is deze stijl van schrijven u onbekend, dat is het enige wat ik er uit op kan maken.
    Ik zie mijzelf overigens nergens een verwijt maken van onbegrip.
    Jammer dat de voeling met u er duidelijk niet is, maar helaas, ik voel geen verantwoordelijkheid 😀

     StreekSteek · 3 september 2016 op 16:39

     Waarom zo verongelijkt? Gewoon accepteren dat iemand niet zo enthousiast is.

      Bhakje · 3 september 2016 op 19:05

      Vanwaar uw interpretatie dat ik verongelijkt zou zijn? Die interpretatie is helaas niet een juiste.

       StreekSteek · 3 september 2016 op 19:09

       Zo komt het bij mij over. Je hoeft jezelf niet steeds te verdedigen. Nu stop ik ermee. Op naar de volgende!

        Bhakje · 3 september 2016 op 19:12

        Jammer dat interpretaties zoveel mist veroorzaken. Want ook is er geen sprake van verdedigen. Maar inderdaad, op naar de volgende.

     Nummer 22 · 3 september 2016 op 21:21

     De strekking is mij duidelijk. Fraai geschreven. Ik zou nu in een menigte bijvoorbeeld een vol stadion of op een vol perron na een festival gaan schreeuwen “Alla Snackbar…”. Mag u raden wat het volk dan gaat doen.

Snarf · 3 september 2016 op 15:24

Een gedurfde satire. Althans, zo ervaar ik het. Wellicht komt de ware boodschap niet bij iedere lezer aan. Ik houd daar wel van.

pally · 3 september 2016 op 15:37

Om met de laatste zin te beginnen: vrije verzen rijmen niet.
Grappige column: wel een beetje veel van hetzelfde. Met de twee standpunten door elkaar ( streek steek) ben ik het eens.
Maar toch wel een lekker ‘vet’ stuk!

  Bhakje · 3 september 2016 op 19:07

  Dank je wel Pally. Fijn om feedback te krijgen van een oude bekende. Hopelijk lees ik snel weer een stuk van uw hand, de columns over de schoentjes staan me nog vrij helder voor ogen.

Arta · 4 september 2016 op 22:51

Stevig aangezette column, ik houd er wel van!

De positiewisselingen in dit stuk maakten dat ik hier en daar even na moest denken.

Geef een antwoord