Het jaarlijks hoogtepunt in de programmering van de debielenzender SBS6 heet “Domino D-day”. In een Friese sporthal wordt dan een enorme hoeveelheid dominostenen omgekieperd, en dat wereldwonder wordt verslagen door een eveneens mentaal getormenteerde presentator (voetballen kon ‘ie ook al niet). Tot zover is er niets aan de hand. Ieder zijn meug, en kijkt u vooral naar de programma’s die u zelf wilt zien. Maar vandaag las ik in de krant dat er een dodelijk slachtoffer is gevallen bij die onzin. Er was paniek in de sporthal. Het record was in gevaar! Aardbeving op komst? Meteorietinslag verwacht? Sabotageplannen gevonden? Niets van dat al. Er was een mus in de hal gesignaleerd. U weet wel, zo’n klein vogeltje dat op een zonnig terras een koekje komt bedelen. Een mus dus. Weldra voltrok zich de ramp: de vogel in kwestie is tegen een paar dominostenen aangevlogen, en toen vielen er wat om. Niet alle steentjes in de hal, want af en toe laten ze er een paar weg. Voor de veiligheid. Daar hebben de allerknapste koppen van SBS6 weken over nagedacht. Maar afijn, tranen met tuiten in de sporthal. Hysterische werkstudentjes met beurse knietjes van het zitten hingen in tranen aan de telefoon. “Mama, het gaat mis met ons project. Een vogel heeft ons rijtje omgegooid.” Koortsachtig overleg op hoog niveau: het record zal misschien niet worden verbeterd! De kijkcijfers in gevaar!

Goede raad was duur. Wat moest er gedaan worden om het programma te redden? Om te zorgen dat de show niet bleekjes zou afsteken bij het de rest van de programmering, zoals dat programma over mensen die tot over hun oren in de schulden zitten, en nog één laatste keer bij Wehkamp mogen bestellen? De oplossing bleek uiteindelijk niet zo moeilijk. De plaatselijke veldwachter gebeld: als hij de mus doodschoot, mocht ‘ie tijdens de uitzending vooraan zitten. Tsja, wie wil er nou niet op TV? Bromsnor wel! Pang, één dooie mus en klaar is Kees. Mooi, probleem opgelost. Volksstammen schieten elkaar overhoop, duizenden kreperen van de honger, maar Domino D-day is gered.

Vorig jaar liep de recordpoging overigens bijna spaak omdat de sporthal niet exact de juiste hoogte bleek te hebben. Nog een mazzel dat ze toen de architect niet hebben neergeknald!

Categorieën: Media

DriekOplopers

Driek Oplopers is het pseudoniem van veelschrijver Rikus Spithorst. Rikus is actief als voorzitter en woordvoerder van de Maatschappij Voor Beter OV en is hoofdredacteur bij stevigestukkies.nl

15 reacties

Ma3anne · 15 november 2005 op 17:05

Sja, kennelijk bestaan ze nog, mensen die blij zijn met een dooie mus.
Je schrijft wederom lekker.

Trukie · 15 november 2005 op 18:21

Terwijl ik jouw column lees, hoor ik op het nieuws dat dit vogeltje nog een behoorlijk staartje gaat krijgen. Er wordt een heuse rechercheur op gezet om deze moord tot op het botje toe uit te zoeken.

Ooit heb ik me door een student Mechanica uit laten leggen hoeveel rekenkundige kennis er aan te pas komt om de stenen zodanig op te stellen dat ook de laatste steen omvalt.
Het kwetsbare effect van het bouwwerk is door deze mus bewezen.
Hij of zij zal vermeld worden in het wetenschappelijke Guinnessbook of Records.

Weer een prachtcolumn.

Eddy Kielema · 15 november 2005 op 18:32

Domino D-Day zegt iets over de huidige stupidisering van de samenleving. Het is natuurlijk werkelijk absurd om het evenement qua naam te koppelen aan de landing van de geallieerden in Normandië. Of ze moeten het neerschieten van een vogel hetzelfde vinden als het neerschieten van een Duitser…

Mosje · 15 november 2005 op 19:34

Ik heb net twee steentjes tegen elkaar gezet, en een ervan een duwtje gegeven. Ze vielen allebei om.
Mooi toch eigenlijk wel?
😀

Bakema_NL · 15 november 2005 op 19:56

Hahaha, D-day inderdaad………verdammter scheisen muß.

Discoverme · 15 november 2005 op 20:37

quote]Nog een mazzel dat ze toen de architect niet hebben neergeknald![/quote]

Weet je dat wel zeker?

Ik wilde ook graag mijn steentje bijdragen aan ‘D-Day’ maar werd afgeschikt door het schietincident…Het smoesje ‘dat de mus van het dak viel’ geloofde ik al niet…..

Leuke column…

Raindog · 15 november 2005 op 20:37

[quote]Ik heb net twee steentjes tegen elkaar gezet, en een ervan een duwtje gegeven. Ze vielen allebei om.[/quote]

[b][size=large]Musje toch!![/size][/b]

[b][size=xx-large][color=FF0000]BOEM!![/color][/size][/b]

:laugh:

Hele leuke column Driek.
Ik las inderdaad ook over het staartje dat het nog gaat krijgen. Tjielp út!

(Edit: Voor wie een idee wil hebben van hoe triest het eigenlijk met Nederland anno 2005 is gesteld is [url=http://www.elsevier.nl/nieuws/nederland/nieuwsbericht/asp/artnr/73572/index.html]dit[/url] misschien een leuke link. De bestrijder bestreden; dank u donateurs dierenbescherming!)

Li · 15 november 2005 op 20:55

Wat was de naam van de Mus… Conny?
Vanavond 22.30 in In Holland Staat Een Huis (rtl 4)een gesprek met de mussenmoordenaar…
Zullen ze dit jaar naar het record kunnen fluiten?

Li

Ma3anne · 15 november 2005 op 21:03

[quote]Wat was de naam van de Mus… Conny? [/quote]
:laugh: :laugh: :laugh:

Kees Schilder · 15 november 2005 op 21:17

persoonlijk ben ik er voor om een roedel topcriminelen dwars door die dominostenen te laten banjeren.Scheelt een hoop liquidaties en de straat blijft schoon.
Ik hoop verdomd dat er een paar gasten met drilboren rond die hal aan de gang gaan.
Steengoeie column trouwens

Troy · 15 november 2005 op 21:19

Hilarisch verhaal, maar ook wel een beetje sneu -voor de mus-

Leuke column 🙂

Geertje · 15 november 2005 op 22:30

Die man maakt nu reclame voor Delta Lloyd, staat ie in de vijver met een schepnetje!!!! :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:
[url=http://www.deltalloyd.nl/dlnl/middelFrame.jsp?rd=http://www.deltalloyd.nl/dlnl/over_deltalloyd/reclame/index.jsp]taakstraf voor de mussenman[/url]

melady · 15 november 2005 op 23:09

Mijn katten vreten alle vogeltjes die ze maar te pakken kunnen krijgen op, ook mussen. Zielig?
Maar ze kunnen van een mus geen olifant maken.

[quote] Mooi, probleem opgelost. Volksstammen schieten elkaar overhoop, duizenden kreperen van de honger, maar Domino D-day is gered.[/quote]

Dat is waar, toch kijk ik elk jaar naar DDD.

Dees · 16 november 2005 op 08:32

En ondertussen zit het musje in een kooitje rechts van Jezus en is de mussenman druk doende het [i]sparrow murder protection program[/i] los te peuteren.

[quote]Pang, één dooie mus en klaar is Kees. Mooi, probleem opgelost. Volksstammen schieten elkaar overhoop, duizenden kreperen van de honger[/quote]

Ja, zo’n mus vult ook niet echt…

wendy77 · 16 november 2005 op 08:56

De mus blijkt nog een bedreigde diersoort te zijn en de mussendoder is intussen met de dood bedreigd. Rare wereld leven we toch.
Hele goede column

Geef een reactie

Avatar plaatshouder