Mensen vragen mij vaak: “Jua – ze korten mijn naam altijd af – Jua, is het niet ontzettend moeilijk je als vrouw staande te houden binnen de ICT? ’t Is tenslotte een mannenwereld”. Ik moet dan ontkennend antwoorden. Ik merk daar namelijk niets van. Ik voel me juist ontzettend gewaardeerd. Maar goed, er zijn ook mindere momenten. Je bent als vrouw toch die ene bloem tussen het gras, dus alles wat ik doe, valt op. Ik hoef maar naar de kapper te gaan of ik krijg verschrikte reacties in de trant van: ”Wat heb je met je haar gedaan!” Of ik mijn haar nu laat knippen of verven, reacties krijg ik toch. Maar voor de rest heb ik toch eigenlijk alleen positieve ervaringen.

Zo deel ik twee wc’s met zegge en schrijve vier andere vrouwen. Veertig mannen moeten het met één wc en één urinoir doen. U hoort mij dan ook niet klagen. Af en toe tref ik echter een gigantisch remspoor aan in een van de twee vrouwenwc’s en dan weet ik dat er een man illegaal is komen poepen. Mannen nemen namelijk niet graag een wc-borstel ter hand.

Nu heb ik niets tegen uniseks wc’s. Kijk naar Ally Mcbeal. Daar zet de uniseks wc te pas en te onpas aan tot muzikale hoog- en andere standjes en ook worden de heupen nogal eens aan het werk gezet. Kijk, dat lijkt me nou wel wat: samen op het toilet met Barry White of Donna Summer onder begeleiding van swingende discoklanken. Het zal de gemiddelde tijd voor een plas wellicht omhoogschroeven (om nog maar te zwijgen over een ‘[i]number two[/i]’), maar het effect op de moraal! Dansend en zingend swingen wij terug naar onze werkplek om er weer lekker tegenaan te gaan.

Helaas berusten deze beelden niet op de werkelijkheid. Ik heb Barry op de wc nog nooit gehoord en ook Donna houdt haar lippen stijf op elkaar. Maar wel remsporen dus. Van mannen. Motto? Doortrekken en wegwezen.


5 reacties

Kees Schilder · 22 februari 2003 op 16:08

Geweldig leuke column Juanita. Ik heb slechts een klein kanttekeningetje.
Heb jij je weleens begeven in een mannenurinoir?
Ik wel! noodgedwongen! En je wilt niet weten, wanneer je door dwang gedwongen, de moed hebt opgebracht het overbodige vocht te lozen, je daar allemaal aantreft.Of wat daar onder de urinoirs allemaal voorbij drijft.
Dan vlucht je echt wel naar een vrouwenwc en de haast die daarmee gepaard gaa, veroorzaakt de remsporen.Denk ik. 😀
Met vriendelijke groet
El Condor Paco

gast · 22 februari 2003 op 20:25

Leuke column !
Mocht je ooit toch een hoop herrie uit zo’n wc horen komen, weet dan dat mogelijk ik daar een van mijn liedjes ten gehore breng. Zoek dan een ander toilet, want ik neem het er nogal van. Maar ik gebruik wel een borstel 😀

Kobus · 22 februari 2003 op 20:28

Was vergeten in te loggen, maar reactie was van mij, Kobus !

Juanita · 24 februari 2003 op 07:55

Hartelijk dank, mannen. Was eerlijk gezegd een beetje bang voor alle boze mannenreacties, maar blijkbaar zit er toch een kern van waarheid in mijn column 😀 😀 😀

Groeten, Juanita

Godspeed · 24 februari 2003 op 08:49

Motto? Doortrekken en wegwezen.

Ze zijn er ook illegaal aan het schijten, dan heb je geen tijd om de pot van eventuele remsporen te ontdoen.

Of hebben jullie al eens een man betrapt?

Nee, dan begrijp je nu waarom.

Groetjes,

Godspeed
:pint:

Geef een reactie

Avatar plaatshouder