“Doe mij maar een ijzer vijf want die hole is minstens 50 meter weg.” Midden in het weiland pakt een teamgenoot een houten stok met een klomp eraan: “we zijn met boerengolf bezig poekie, hier zal je het mee moeten doen.” Ik neem de stok aan, ga er goed voor staan, steek mijn kont achteruit, wiebel ermee en sla de bal 30 meter verder een boom in. Hij stuitert wat rond tussen de takken, valt naar beneden en rolt zomaar de green op. Ik wijs naar mijn schouder en zeg: “en dat met een flinke handicap…” Ik roep voor een caddy maar het enige wat ik hoor is een loeiende koe. De organisatiemeneer van dit vrijgezellenfeest heeft totaal niet stilgestaan bij de ervarenheid van enkele spelers. Volledig uitgerust met een GVB’tje op zak lopen 3 man door een weiland. De overige 9 personen waarvan 1 in een konijnepak proberen bij elke slag via de koe op de green te komen. Vantevoren werd vermeld dat conform de regels koeien werden gezien als dode objecten. Wanneer het werd verteld begonnen gelijk 12 paar oogjes te glunderen die graag de daad bij het woord wilden voegen.

Na de flauwe grappen zoals slagen ‘over par’, de koe ‘approachen’ en een telefoon in je broekzak ‘putten’ mag onze bijna-bruidegom gaan koeknuffelen. Aangekomen in de stal merken we dat koeien best veel op mannen lijken in groepen. Elke 3 seconden begint er wel eentje te zeiken, te zeveren, te schijten, te boeren of ander territoriumafbakenend gedrag te vertonen. In tegenstelling tot mannen kijken koeien na het downloaden van een flinke Mandela niet opgelucht maar blijft het gezicht strak, alsof ze er voor betaald worden.

Volledig geurend stapt onze bijna-bruidegom met ons de auto in en reizen we af naar een oud, dubieus gebouw waarop buiten met enorme neonletters ‘Dark Pleasure’ staat geschreven. We proberen hem nog te overtuigen dat we naar een chocoladefabriek gaan maar hij heeft het schijnbaar al door.

We nemen plaats in het rokerige hol en hem wordt gevraagd of hij waarde hecht aan ervaring. Enkelen kunnen de lach niet houden maar hij antwoord goedkeurend. Er wordt een moulin rouge-achtig frans nummer opgezet en hij wordt geblindoekt op het podium gebracht. Omdat hij al wat ouder is mag hij zelfs plaatsnemen op een stoel.

De stripster stapt het podium op en loopt cirkels om onze vriend heen. Er wordt een volledige lapdance gegeven en gezien zijn broek schijnt hij het wel te waarderen. Iedereen doet zijn best zijn lach in te houden tot het grote moment. De stripster komt op hem zitten en neemt zijn blinddoek af. Hij opent zijn ogen en kijkt naar een rimpelig gezicht van een 72-jarige vrouw in lingerie. Hij slaakt een noodkreet en de stripster loopt verontwaardigd weg. Schijnbaar waardeerde ons konijntje de lapdance niet…

In de kroeg aangekomen proberen we een tafel vol bier en shotjes leeg te krijgen. Telkens wanneer de missie bijna geslaagd is komt er een konijn aan met een nieuw dienblad drank van ons geld. De vrouwen worden aantrekkelijker, de grappen worden beter, de benen worden slap en de muziek verandert in een soort ruis. Het licht gaat uit maar het geluid gaat door, het einde moet ik je schuldig blijven…


13 reacties

arta · 14 augustus 2007 op 08:01

[quote]Aangekomen in de stal merken we dat koeien best veel op mannen lijken in groepen. Elke 3 seconden begint er wel eentje te zeiken, te zeveren, te schijten, te boeren of ander territoriumafbakenend gedrag te vertonen. [/quote]
😆
Erg leuk geschreven, Avalon!

schoevers · 14 augustus 2007 op 08:08

Schitterend verhaal en leuk geschreven! 😀

pally · 14 augustus 2007 op 10:09

Ik moest wel lachen om je grappig geschreven verhaal. Maar ben altijd blij als ik zo’n gezelschap zie, dat ik niet mee hoef….
één ding moet me van het hart: een drol ‘Een mandela’ noemen? Heb je weleens over zijn leven gelezen? Gezien je schrijftrant moet je betere woorden weten te verzinnen,

groet van Pally

lisa-marie · 14 augustus 2007 op 14:29

erg leuk geschreven 🙂

SIMBA · 14 augustus 2007 op 20:06

Euh..Pally, je moet toch eens op Mandela googlen 😀 Hier wordt vast niet nelson mandela bedoeld.

DreamOn · 14 augustus 2007 op 22:37

Leuk verhaal! Niet echt mijn ding, zo’n vrijgezellenfeest, ik snap er de lol niet van, maar dat zal wel aan mij liggen.

Groeten van DO.

pally · 14 augustus 2007 op 22:40

nou Sim, even voor je gegoogeld op ‘Mandela’
Er waren twee mogelijkheden : Nelson en Winnie
Weet jij nog wat andere dan? :eh:

Pally

lisa-marie · 14 augustus 2007 op 22:53

hoi Pally,
ik was benieuwd en inderdaad na even te googlen krijg ik het meervoud mandela’s en op de site http://www.letterkunst.nl krijg je dan uiteindelijk afbeeldingen van mandala’s te zien.
Maar ook daar heb ik net zoals hier in deze collumn het idee dat het een grote slordigheidsfout is.

groetjes Lisa-marie

DreamOn · 14 augustus 2007 op 23:08

Er is een verschil tussen Mandela en mandAla. Ik denk dat Avalon het hier over een mandala heeft, een figuur, zeg maar. Op school hebben wij kleurboeken met daarin mandala’s, patronen om in te kleuren. Zou dit een en ander kunnen verduidelijken?
DO.

Avalon · 14 augustus 2007 op 23:13

Een Mandela/Mandala downloaden, op de trein zetten of persen wil dus zeggen poepen… (voor de leken)

Waar de term oorspronkelijk vandaan komt weet ik niet. Hier wordt het regelmatig gebruikt, het heeft ook totaal geen discriminerende of beledigende lading. Ik zal voortaan alle vormen van ontlasting netjes poep en plas noemen…. :wave:

DreamOn · 14 augustus 2007 op 23:36

Welnee, Avalon! Hoeft helemaal niet!
Want toen pissen plassen werd, is het gezeik begonnen. 😀

Groetjes DO.

Troy · 15 augustus 2007 op 00:26

Even een kleine kanttekening wat betreft de Mandela discussie. Wellicht dat deze link wat duidelijkheid kan verschaffen….

http://mediatheek.thinkquest.nl/~ll007/h_nl_poepjargon_800.htm

Een Mandela leggen…oftewel: Nelson Mandela op de trein/boot zetten 🙄

Dat terzijde, leuk schrijfsel verder.

SIMBA · 15 augustus 2007 op 08:19

weer wat geleerd 🙂

Geef een reactie

Avatar plaatshouder