Het is 17 december 2009 en mijn dochter Lisa heeft, na dagenlang jurken en schoenen passen, haar jaarlijkse kerstgala op de middelbare school. Dit is voor een 16 jarig meisje (ze blijft pappa’s kleine meisje) een hoogtepunt van het jaar. Na alle voorbereidingen gaat ook de kapper nog een uurtje aan de slag en het perfecte kapsel is een feit. Dan belt Lisa. ‘Pap ik ben klaar, maar het sneeuwt en ik heb geen paraplu bij me’, klinkt ze een beetje zielig. Dat kunnen meisjes van 16 namelijk heel goed. Zielig klinken als ze iets van pappa gedaan willen krijgen. Pappa haalt haar dus op. Inderdaad een perfect kapsel. Het is acht uur en er moet nog van alles gebeuren. Haast is geboden en mamma raakt nu ook gestrest. Het is half negen en haar date voor deze avond belt beneden aan. De spanning stijgt en er moet worden gehaast om de laatste details aan te brengen. Date Danny komt binnen en….Gelukkig, alles is zonder veel gekibbel voor elkaar en het fotomoment is daar. Daarna kan het feest beginnen…

Bij de ingang van de school is het niet pluis. Enkele leerlingen tussen de 12 en 17 jaar wordt de toegang geweigerd omdat zij in zodanige staat van dronkenschap verkeren dat zij amper op de benen kunnen staan. Sommige leerlingen kunnen kennelijk de schijn ophouden want korte tijd later ligt de eerste maaginhoud op de vloer van het toilet en meerdere zullen in korte tijd volgen. Uiteindelijk geeft dit geen al te groot effect op het ‘alcoholvrije’ kerstgala maar blijkbaar moeten jongeren zich eerst ‘indrinken’ (zou het woord van 2010 kunnen worden) om een ‘leuke’ avond te hebben. Misschien ben ik ouderwets maar mijn dochter mocht pas drinken toen ze 16 werd en dan nog met mate.

Lisa heeft ondanks alles toch een hele leuke avond gehad zelfs nadat er een bandje van de jurk afbrak.
Alle moeite was dus niet voor niets geweest.
Wat ben ik blij dat wij maar 1 dochter hebben. Ik kijk nu al uit naar kerst 2010!!

Categorieën: Maatschappij

6 reacties

arta · 22 december 2009 op 09:21

Een beetje Amerikaans aandoende taferelen…
Een leuke binnenkomer op CX, wat meer ‘spice’ had wat mij betreft wel gemogen, al vond ik hem zo al leuk. Met-dochter-meelevende-pappa-columns doen me altijd wat. 🙂

Mien · 22 december 2009 op 10:16

Wauuuuwww, marvellous!

Ken-you-are welcome at CX!

Mien from the Netherlands

pally · 22 december 2009 op 12:46

Erg duidelijke column, William. Dat maakt hem ook een beetje saai en braaf. Het is best goed opgetekend, allemaal. Een beetje smeuigheid, een snufje humor of overdrijving had wonderen kunnen doen.
Al met al geen slechte binnenkomer.
Welkom op CX,

Groet van pally

Avalanche · 22 december 2009 op 16:02

Goede binnenkomer! Welkom op CX.

KawaSutra · 23 december 2009 op 01:43

Haha, één dochter! Nee, ik zeg niks! 😀

DreamOn · 24 december 2009 op 00:38

Het begint leuk, je column, maar dan raffel je het nogal af.
Je hebt het wel over details als ‘je dochter op gaan halen omdat het regent’, maar de voorbereidingen op het gala nemen zowat je hele column in beslag, terwijl de gala-avond zelf in één zin beschreven wordt.

Maar evenzogoed, welkom op cx, waar men serieuze feedback geeft op columns! 😀

Geef een reactie

Avatar plaatshouder