Drugs komen steeds dichterbij in ons dagelijks leven en dat vind ik heel erg verontrustend. Ik praat hier over coke. Steeds meer mensen in mijn omgeving zijn gescheiden vanwege het gebruik van 1 van de partners aan deze drug. Hele gezinnen gaan hierdoor kapot. Het blijkt dat diegene die gebruikt het lang verborgen houd. Maar wel af en aan zeer agressief is zowel geestelijk als lichaamlijk is.

Ik kan zulke mensen onderhand uitekenen, heb het nu al zoveel meegemaakt.Zijn hele oppervlakkig mensen totaal geen empathie voor hun omgeving of eigen familie. Houden zich niet aan afspraken en drinken ook veel te veel. En ze zeggen altijd dat “zij”geen probleem hebben, heeft altijd de ander.

Het lijkt wel of onze maatschappij steeds meer verloedert en ik denk dat het gebruik van drugs hier zeer veel mee te maken heeft. Ik wilde dit even kwijt want het maakt me erg verdrietig.

Categorieën: Maatschappij

15 reacties

Bakema_NL · 5 augustus 2005 op 11:05

Naast coke zijn er nog veel meer soorten. En ik denk dat door de drug alcohol nog veel meer gezinnen kapot gemaakt worden, dan is coke haast nog nietsbeduidend in vergelijking.

Verder kan dit niet een column genoemd worden, meer een soort noodkreet in een paar regels. De boodschap is wel goed, alleen wat kort……maar je kunt er ook weer boeken mee vullen.

KingArthur · 5 augustus 2005 op 11:50

Een column is het niet en er staan ook wel veel foutjes in. Maar het is in ieder geval een tekst vanuit het hart.

Mijn vraag: wat brengt mensen ertoe het te gebruiken? Komt m.i. voort uit problemen. Daarnaast vind ik het ook jammer dat de omgeving er niet op reageert. Vaak zie je mensen afglijden. Daar mag een directe SAMENleving best iets aan doen.

WritersBlocq · 5 augustus 2005 op 11:56

Hoi lara,
Een verhaal recht uit het hart, dat is het absoluut.
@ King: [quote]Vaak zie je mensen afglijden. Daar mag een directe SAMENleving best iets aan doen.[/quote] Niets is moeilijker dan de onmacht die je als naaste ervaart als iemand zich niet laat helpen. Een directe SAMENleving kán daar vaak niets aan doen, weet ik uit eigen ervaring, als mensen zich niet willen laten helpen.

bert · 5 augustus 2005 op 12:15

De boodschap die je aan ons wilt overbrengen is duidelijk. Het taalnivo in deze paar zinnen is erg laag. Dat is wel heel jammer.
Probeer daar in je volgende column iets meer je best voor te doen.
Welkom bij Column X. 🙂

Eddy Kielema · 5 augustus 2005 op 12:36

[quote]Niets is moeilijker dan de onmacht die je als naaste ervaart als iemand zich niet laat helpen. Een directe SAMENleving kán daar vaak niets aan doen, weet ik uit eigen ervaring, als mensen zich niet willen laten helpen.[/quote]
Daar ben ik het helemaal mee eens, WB!

Discoverme · 5 augustus 2005 op 12:51

De gewone medemens zou misschien wel iets willen doen, maar kunnen dit vaak niet. Wat is drugs? wat doet het met je? Waarom gebruik je? Hoe ver moet je terug in het verleden van die persoon. Want het probleem is vaak niet DAT hij gebruikt.

Mensen zijn vaak bang voor gebruikers (net als voor moordenaars, alcoholisten, verkrachters etc.) Maar er zit meer achter die personen. De verkrachter, de moordenaar zijn niet alleen die enge mensen. Het meeste ‘simpele’ voorbeeld is de racist die zijn hele leven hoort van zijn ouders dat ‘zwarte slecht zijn’. Hij weet niet beter. Laat hem eens een donkere persoon ontmoeten, laat hem gewoon eens een leuk gesprek met hem voeren.

(Goed dat je alles eruit gegooid hebt, maar het is beter om dat of bij een professional te doen of een problemensite of een drugs-gerelateerde site…)

Sterkte in ieder geval

Louise · 5 augustus 2005 op 13:05

Geen column, geen nieuws, maar het blijft triest met die verslavingen…

Shitonya · 5 augustus 2005 op 13:10

Get a Diary. No hard feelings, maar je hebt niets nieuws te melden, het is niets om over na te denken, want iedereen weet dit al, er komen geen heftige emoties bij me los of wat dan ook…
Alhoewel, de emotie : “dit is triest”, nee dat zal ik maar niet meerekenen als emotie.

Of je komt net uit de brugklas of je kunt niet schrijven of een combinatie van beiden.
“alsof jij zoveel beter kunt schrijven” -> nee dat wil ik ook weer niet zeggen, maar ik heb nog wel verstand genoeg om te zien/lezen dat dit geen “goed” stuk is. Ik hoop dat je dit zelf ook realiseert.

En weer de gedachte “GodalleJezus, cx plaatst ook echt alles” 🙁

Dees · 5 augustus 2005 op 13:22

Neem de coke, de verloedering een voorbeeld van een gezin dat er aan kapot gaat en een originele insteek en je hebt een column! Ook eentje die meer raakt dan een opsomming. Dit stukje is meer een ingezonden brief. Als je dezelfde gegevens pakt en ze gaat mengen, husselen en draaien, kun je er echt iets mee maken. Nu heb je alleen maar een paar ingrediënten. Try again.

Grtz,

Dees

WritersBlocq · 5 augustus 2005 op 14:02

[quote]En weer de gedachte “GodalleJezus, cx plaatst ook echt alles” [/quote]
Je kan allemaal van ieders ding wat vinden, maar dingen die bij de redactie thuishoren moet je daarnaartoe sturen. Wie weet dat die het advies gaan ‘gebruiken’?

Shitonya · 5 augustus 2005 op 17:59

Daar doen ze niets mee Writersbloq 🙂
Maar ja, ik zal voortaan die ene gedachte dan wel voor me te houden 😉

KawaSutra · 5 augustus 2005 op 21:21

[quote]Ik wilde dit even kwijt want het maakt me erg verdrietig. [/quote]
Nou, bij deze dan. Ik ben het helemaal met je eens maar voor een column komt idd wel wat meer kijken.

[quote]En weer de gedachte “GodalleJezus, cx plaatst ook echt alles”[/quote]
Eigenlijk ben ik wel blij dat de redactie alleen in uiterste gevallen in zal grijpen. Heb ik hier toch iig nog het gevoel van een vrijheid van schrift c.q. meningsuiting. Dat vind ik nu juist het aantrekkelijke aan CX; iedereen kan hier terecht. Strakke kaders hebben we al genoeg in onze maatschappij en wij als lezers zijn toch zelf mans genoeg om iemand te becommentariëren, daar is geen censuur voor nodig. 🙂

Troy · 5 augustus 2005 op 21:38

De zeven “w’s” komen in mij op:
Wie, wanneer, waar, waarom, waardoor, welke, wat?

Beantwoord enkele van deze w’s en je hebt een column 😉 (spellingcontrole niet vergeten:-))

Grt Troy

sally · 5 augustus 2005 op 22:29

Ach, wat mij betreft mag iedereen alles plaatsen.
Door de reakties weet iemand wel waar hij staat.
En kan wat verbeteren.
Ik heb ook wel verhalensites gelezen waar bijna niets fatsoenlijks bij zat.Dan haak je vanzelf af.
Hier bij CX staat toch nog behoorlijk wat lezenswaardigs.
Ben het eens met de mening dat deze column te kort door de bocht is.Maar het is een debuut.
Volgende beter zou ik zeggen.
groet Sally

klungel · 6 augustus 2005 op 19:52

Een hartelijk welkom 😉
Goed onderwerp.
Hoop dat het oplucht.
De rest is al gezegd 😀

Geef een reactie

Avatar plaatshouder