Ik stoor me aan rappers die rappen over respect. Veel rappers, en ik neem nu Lange Frans, Baas B en Ali B. als voorbeeld, want die dragen sinds hun bekendheid een voorbeeldfunctie.
Ik luister veel naar hun straat remixen en hoor alleen maar nummers over sex en geweld.
Zijn dit nu mensen die respect hoog hebben? Het nummer Zinloos was het ultieme middel om zichzelf omhoog te gooien maar Smek Je Smoel is weer iets heel anders, juist datgene wat lijnrecht tegenover het nummer Zinloos staat.
Ali B. kwam met het nummer Geweigerd en Waar gaat dit heen, deze nummers gaan over onrecht wat jonge Marokkanen aangedaan wordt en onrecht wat de wereld aangedaan wordt maar hoeveel onrecht doe je de mens aan als je niet eens eerlijk bent? Ook Ali B. heeft nummers die meer gaan over geweld dan over respect, vrede en liefde en zelfs zijn steunbetuiging naar Ali el B. was iets wat niet klopte, omdat juist deze jongens ervoor zorgen dat wij problemen in de maatschappij hebben.
Hij was de rotte appel!
Ik gun iedereen dus ook deze drie rappers alle rijkdommen in de wereld maar ik vind het achterbaks en smerig dat je rapt over Zinloos geweld terwijl je zelf in straat remixen alleen maar rapt over geweld. Het zou vreselijk voor de nabestaande van slachtoffers van zinloos geweld zijn wanneer ze erachter kwamen dat “hoe goed het nummer goed bedoelt is” is uitgevoerd door 2 totaal geen respect hebbende jongeren.
Ik ben tegen geweld, ik ben tegen achterbaks gedoe en ik ben dus tegen Ali B, Lange Frans en Baas B.

Karim Khaoiri
😡 😡


6 reacties

viking · 11 februari 2005 op 11:39

Yo Karim! Respect!

Kees Schilder · 11 februari 2005 op 11:55

mijn zegen heb je!

Robster · 11 februari 2005 op 16:09

Ik hoor die straatmixen niet echt. Maaar ik denk dat je muziek maken die de mensen graag horen (en dat doen ze want ze willen geld verdienen) een beetje los moet zien van het moraal erachter.

Yo Mo, er komt een vogel uit ik sweer het!

viking · 11 februari 2005 op 17:31

[quote]Maaar ik denk dat je muziek maken die de mensen graag horen (en dat doen ze want ze willen geld verdienen) een beetje los moet zien van het moraal erachter.[/quote]
@ Robster: Dus als ik zing dat ik je een ontzettende lul vind en ik speel tegelijkertijd een paar noten op mijn gitaar is het OK?

pepe · 11 februari 2005 op 18:44

Ik moet eerlijk zeggen ik ken niet alle liedjes van die boys. Maar ik weet wel dat Ali B. in het echt een aardige mens is. Net als jij en ik heeft ook hij recht op leermomenten(fouten).

Ik mag hem wel!!

Bakema_NL · 11 februari 2005 op 21:23

Zal ik je iets vertellen………een van hun gabbertjes die in de clip meedoet heeft laatst met een groep andere vredelievende jongeren een collega van mij, jongen van 16, een mes in zijn been gedouwd. Die zinloos-geweld-haters vielen een vriend van die jongen lastig. Hij trekt zijn vriend weg, kijkt nog eens achterom en kreeg het befaamde “wat kijk je?”, de jongen lacht wat schaapachtig en loopt door, maar ze worden achterna gezeten, er ontstaat een vechtpartij waarbij hij ineens wat voelt stromen bij zijn been……..geprikt dus. Aantal weken niet gewerkt. Toch vriendelijke jongens allemaal en zo tegen het zinloze geweld ook…zo komen we er wel.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder