K. Kloost
Kloosterlaan 3
1111 AA LEIDEN

A. Stichting
T.a.v. de heer Jansen

Leiden, 6 augustus 2006

Betreft: Open sollicitatie maatschappelijk werker voor casemanagement team Geachte heer Jansen

Op 5 augustus hebben wij telefonisch contact gehad over de (openstaande/ doorlopende) vacature voor maatschappelijk werker. Deze niet geheel standaard sollicitatiebrief is het gevolg.

Normaalgesproken onderscheidt iemand zich toch al nooit door middel van de brief. Ze hebben namelijk allemaal dezelfde inhoud en bovendien lijkt het me al zwaar genoeg voor u om al die saaie brieven te lezen. Zonder meteen de lolbroek uit te willen hangen, zou ik u de komende minuten (afhankelijk van uw leessnelheid) graag willen vermaken.

De A. Stichting kwam ik tegen tijdens mijn zoektocht naar de ideale baan. Of uw instelling die baan is weet ik uiteraard nog niet. Het lijkt het me wel een enorme uitdaging om als casemanager aan de slag te gaan en zo een traject te doorlopen met de cliënt en ze te activeren, motiveren en adviseren. Maatschappelijk werker lijkt mij daar dan ook de goede functie voor te zijn.

Ik ben in het bezit van een diploma HBO-MWD. In mijn Curriculum Vitae vindt u een overzicht van mijn (ondernomen) ‘activiteiten’. Ik ben gedreven en leergierig en door mijn kennis, kunde en lef denk ik een geschikte persoon te zijn voor een functie als maatschappelijk werker

Ik ben een teamplayer die zelfstandig ook goed uit de voeten kan. Met (mijn grootste kracht) humor, respect en beleefdheid veel kan maken bij mensen. Ik ben creatief en heb een groot improvisatievermogen. Ik kan en wil de cliënten op weg helpen waar nodig en hen het nut van bepaalde belangrijkheden (bijv. school, werk, ambities) laten inzien.

Mocht deze brief zijn weg naar de papierversnipperaar nog niet gevonden hebben, dan neem ik aan dat uw nieuwsgierigheid gewekt is. Daarvan uitgaande lijkt het me leuk om deze merkwaardige brief toe te lichten.

Met vriendelijke groet,

K. Kloost

Bijlage: Curriculum Vitae


3 reacties

KawaSutra · 19 augustus 2006 op 04:26

Ik weet het niet….. 😕
Je wilt je onderscheiden van de rest; geen goede eigenschap voor een teamplayer, maar dat is mijn mening.
Als column vind ik dit drie keer niks.
Uiteraard wel succes met solliciteren. 🙂

Ma3anne · 20 augustus 2006 op 12:38

Whahahaha

Slaat als een tang op een varken hier, maar je weet maar nooit wie het leest. Gelijk heb je!;-)

DreamOn · 21 augustus 2006 op 01:26

Ik heb er al eerder op gereageerd, maar nu viel me even iets op: Normaalgesproken. Is dat één woord? Ik dacht dat het moest zijn: Normaal gesproken. Maar ik kan het ook mis hebben. Succes met je brief! (Al is het inderdaad geen column)

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder