Heerlijk, ik ga na tweeëntwintig jaar mijn ouderlijk huis verlaten. Het geeft een gevoel van vrijheid en blijheid, want nu komt het echter allemaal op mezelf aan. Ik heb werkelijk een prachtig uitzicht over de bossen en in de verte zie ik het strand. Het lijkt net of ik op vakantie ben in eigen land en dat ik na tien minuten lopen op het strand ben. Zie de zomer al helemaal voor mijn ogen, na het strand heerlijk met een pilsje in mijn hand naar de ondergaande zon kijken. Ik heb echt geluk met dit uitzicht, want zou geen uitzicht willen hebben op een bebouwd gebied. Zie zelfs de hertjes voor mijn huis en beleef dus nu elke dag de avonturen van Bambi. Over de rust die heerst bij mijn woning kan echter zeggen, heerlijk. Geen auto’s of bovenburen die lawaai aan het maken zijn.

Dit zijn natuurlijk de leuke kanten van op jezelf wonen, maar de rekeningen zullen mij harder moeten laten werken, waar ik tevens wel van houdt dus dat komt wel mooi uit en wat ik er voor terug krijg is de ongekende rust en het mooie uitzicht.

Nu is echt nog klussen in mijn flat, maar verwacht dat ik over een aantal weken dan echt mijn intreden ga maken in mijn eigen stekkie, wat voor mij een nieuwe levenservaring met zich meebrengt.

Er zit een nadelig gevoel in mijn flat en dat is dat de vorige bewoner van het balkon is afgesprongen, wat ik totaal niet snap. Zal wel niet helemaal goed zijn geweest in zijn hoofd, want op de brandtrap zijn zelfs lijntjes draad uitgezet dat niemand zijn woning ingaat. Ach, dan heb ik ook nog een geschiedenis te vertellen achter mijn flatje aan mensen die op bezoek zijn.

Categorieën: Diversen

20 reacties

Dees · 17 februari 2008 op 11:03

Als ik het woordje ‘heerlijk’ lees, denk ik al ohjee. En dat wordt niet minder, als ik doorlees. De verantwoordelijke jonge man Ronaldjecas gaat op zichzelf wonen. Fascinerend, werkelijk.

Je hebt wel een paar ingredienten in je stukje. Een contrast, een drama. Maar je faalt weer in het er daadwerkelijk iets mee doen, je relativeert het contrast oppervlakkig stuk, terwijl je het zou kunnen uitbuiten. Sja. Jammerdebammer.

Mosje · 17 februari 2008 op 11:54

Als jij ook van het balkon bent gesprongen, schrijf er maar een heerlijk stukje over dan.

Trukie · 17 februari 2008 op 13:53

Weet waar je aan begint.
Over een half jaar schrijf je vast een heel ander stuk over ditzelfde onderwerp.

Grumpy-old · 17 februari 2008 op 15:01

Weer de baal misgeslagen. Duidelijk een blog stukje . Niks mis met korte stukjes maar als je dan ook nog eens een handvol enters erin propt na elke 3, 4 zinnen. En het mist wat mij betreft alles wat een stuk boeiend maakt. En ik heb echt eerst het stuk gelezen, zonder eerst naar de reacties te kijken.

In ieder geval succes met de verhuis.

Greetz
Grumpy

pally · 17 februari 2008 op 15:06

Een :slapen: blogstukje, Ronaldje

groet van pally

Troy · 17 februari 2008 op 23:32

Ronaldje toch, je zinnen rammelen weer aan alle kanten…

[quote]Over de rust die heerst bij mijn woning kan echter zeggen, heerlijk.[/quote]

Dit is [u]geen[/u] Nederlands.

[quote]Dit zijn natuurlijk de leuke kanten van op jezelf wonen, maar de rekeningen zullen mij harder moeten laten werken, waar ik tevens wel van houdt dus dat komt wel mooi uit en wat ik er voor terug krijg is de ongekende rust en het mooie uitzicht.[/quote]

Véél te lang, deze zin! Leest niet lekker.

[quote]Nu is echt nog klussen in mijn flat, maar verwacht dat ik over een aantal weken dan echt mijn intreden ga maken in mijn eigen stekkie, wat voor mij een nieuwe levenservaring met zich meebrengt. [/quote]

Waarom laat je steeds het woordje ‘ik’ weg? Je stukje tekst komt hierdoor enorm slordig over. Volzinnen graag.

[quote]Er zit een nadelig gevoel in mijn flat en dat is dat de vorige bewoner van het balkon is afgesprongen, wat ik totaal niet snap. Zal wel niet helemaal goed zijn geweest in zijn hoofd, [/quote]

Je bent zo ontzettend kort door de bocht altijd. Dit irriteert. Een beetje subtiliteit is soms niet verkeerd in jouw geval.

Verder missen jouw stukjes telkens weer spanning, verrassingelementen, zelfspot etc.

Helaas, weer een misser.

Anne · 18 februari 2008 op 10:39

Je bent zo ontzettend koppig. Koppig in stukjes blijven sturen die steeds weer ontzettend veel kritiek krijgen, koppig in het bulderende optimisme dat je als een buitenste laag over je schrijven en je gedrag heen legt, terwijl ik daaronder iets heel anders voel. Ik voel ook dat welke kritiek er ook gegeven wordt dit om die reden niet aankomt. Je hebt jezelf vastbesloten van al het negatieve afgesloten, en dat kan ik niet anders dan accepteren. Ik denk dat ik geen echte keus heb.

Mij lijken je stukjes te zijn geschreven door een personage uit een roman, niet door de schrijver zelf, en als ik ze zo lees krijgen ze ineens een heel andere werking. Vooral dit stukje. De hoofdpersoon onder wiens fasade de wanhoop zijn best doet zich vrij te beuken, waartegen de hoofdpersoon zo goed mogelijk wapent met de illusie van optimisme -maar als die werkt wat is er op tegen? – en nou net die figuur komt terecht in de voormalige flat van een zelfmoordenaar….

Alleen, zo heb je het niet geschreven lijkt me. Jij bent de schrijver, het overkomt jou. Ik zou verhuizen, als ik jou was. Onmiddellijk.

Teunis · 18 februari 2008 op 11:14

[quote]Alleen, zo heb je het niet geschreven lijkt me. Jij bent de schrijver, het overkomt jou. Ik zou verhuizen, als ik jou was. Onmiddellijk.[/quote]

Nou, misschien is het ook wel een goede inspiratiebron. En dan een stukje schrijven a la Dees, de ’trip’. Langzaam gek worden van de gedachte dat er iemand zelfmoord heeft gepleegd. En dan richting je eigen zelfmoord werken. Voordat je tot actie overgaat, wel dat stukje eerst even op column x posten natuurlijk 😉

Verder op het gebied van stijl: wat vind je zelf leuk om te lezen? Lees columns in de krant en analyseer ze. Ga dan zelf aan de slag. Voor het schrijven van een -redelijke- column heb je geen talent nodig is mij eens verteld. Het is een ambacht. Dat kun je je dus eigen maken.

Groeten Teunis

Dees · 18 februari 2008 op 11:34

Wow Anne! Je graaft even een pareltje van een concept uit in je reactie. Ik zou het boek willen lezen…

Neuskleuter · 18 februari 2008 op 19:04

Wat moedig vooral dat jullie nog zin hebben om te reageren. Ik waardeer het lef van de mensen die een reactie plaatsen. De moed, de moeite, om weer een stuk van deze schrijver af te kraken. Vooral omdat je van te voren al weet dat het niet gelezen wordt door hem. En dat er niets mee wordt gedaan.

En Level1, jij ook bedankt voor je stukjes. Ik hoef ze niet eens te lezen. Maar de reacties die je ontlokt met je blogs vind ik prachtig. We strijden er om wie de meest harde kritieken kan geven, zonder het persoonlijk te maken. We proberen alle mogelijke omschrijvingen van “ronduit slecht” te geven. En er zijn al vele creatieve manieren geuit rondom de woorden “geef het maar op.”

Aan de mensen die hier gereageerd hebben: :wave:

Anne · 18 februari 2008 op 19:08

@Neuskleuter, ik hoor daar niet bij. Ik distancieer me nadrukkelijk van het geven van kritiek, nou juist omdat de schrijver daar niks mee kan. Net daarom probeer ik het anders. Mijn reactie is absoluut geen afkraken en zo persoonlijk mogelijk bovendien. Voorzichtig met je conclusies. Overigens, ook Trukie doet niet mee.

Neuskleuter · 18 februari 2008 op 19:46

Dat neemt niet weg dat ik het wel moedig van je vind dat je reageert, Anne. Vooral omdat je de moeite neemt om een goede onderbouwing te geven.

En je hoeft niet alles van mij persoonlijk aan te trekken hoor 😉 Ik veralgemeniseer sarcastisch de strijd om kritieken zodat ik niet hoef te onthouden en benoemen wie de uitzonderingen op de regel zijn. Als je jezelf niet bij mijn beschrijvingen vindt horen, dan zijn ze niet op jou van toepassing. Vind ik ook prima.

Anne · 18 februari 2008 op 19:52

@Neuskleuter, ik kom er op terug in een pb, niet nu overigens.

Dees · 18 februari 2008 op 20:09

Tsja, ik zeg altijd wat ik ervan vind, good or bad. Ik denk ook dat het in de natuur van deze site zit, als je plaatst, kun je commentaar verwachten, good and bad. En of ‘negeren’ dan het leukere alternatief zou zijn, ik vraag het me af. Overigens zou je de commentaren ook los kunnen koppelen van de persoon.

Het vinden van fouten in reacties en het elkaar ermee overtroeven zie je wel vaker onder stukjes op deze site en is volgens mij helemaal niet gebonden aan een persoon, al denkt de persoon die de kritiek te verduren krijgt daar zelf ook wel eens anders over.

Op deze manier licht je juist iemand er weer uit, terwijl er misschien ook wel helemaal niks nieuws onder de zon is.

Eigenlijk ben ik zelf van mening dat ongezouten reageren de enige eerlijke manier is van reageren (al ben ik het wel met je eens dat het ermee scoren daar misschien niet onder valt, ook al doe ik dat zelf mss helemaal onbewust :oeps: ook wel eens). Bemoederen of goedpraten is ook niet leuk, denk ik dan.

Maar hee, de meningen hierover verschillen al sinds deze site bestaat, of sinds ik de site ken…

Neuskleuter · 18 februari 2008 op 20:20

Mijn stukje was vooral een lof op de mensen die nog steeds reageren op bepaalde kwaliteiten van bepaalde personen 🙂 Het is goed dat die kritiek er is natuurlijk! Ik breng het alleen wat sarcastisch, vanwege een vermoeden dat de kritiek in dit geval niet bijzonder goed wordt opgepikt. Eufemistisch gesproken. Maar juist al die kritieken maken deze website zo leuk!

Maar volgens mij gaat dit nu iets teveel offtopic 😉

Level1 · 18 februari 2008 op 21:05

Lieve mensen,

Bedankt weer voor de positieve en negatieve feedback. Ik had dit stukje voor Hyves en mijn blog geschreven, maar kon het niet laten om het ook op CX te plaatsen. Wist dat dit stukje niet echt paste. Ik moet wel zeggen dat ik volgens mij hier al aardig wat fans heb, vandaar deze plaatsing zodat iedereen mee kan genieten wat ik allemaal wel niet beleef in deze wereld.

Teunis · 18 februari 2008 op 22:48

[quote]Ik moet wel zeggen dat ik volgens mij hier al aardig wat fans heb, vandaar deze plaatsing zodat iedereen mee kan genieten wat ik allemaal wel niet beleef in deze wereld.[/quote]

Ik ben je fan Level1. Ben zelfs een beetje jaloers op wat je zoal meemaakt. Maar dat hoort bij het fanschap. Je langs de zijlijn verbijten over de dingen die je idool nu weer allemaal uitvreet. En waar jezelf natuurlijk te schijterig voor bent.

arta · 19 februari 2008 op 08:05

*doet zwarte sjaaltje om, waarop met bloedrode letters ‘LEVEL1′ staat’.*

DriekOplopers · 19 februari 2008 op 21:59

@ Teunis
[quote]Ik ben je fan Level1. Ben zelfs een beetje jaloers op wat je zoal meemaakt. Maar dat hoort bij het fanschap. Je langs de zijlijn verbijten over de dingen die je idool nu weer allemaal uitvreet. En waar jezelf natuurlijk te schijterig voor bent.[/quote]

😆 😆 😆 😆

DriekOplopers · 19 februari 2008 op 22:01

@Arta:
[quote]*doet zwarte sjaaltje om, waarop met bloedrode letters ‘LEVEL1′ staat’.*[/quote]

*Maakt weer een jaar contributie over aan de fanclub.*

Geef een reactie

Avatar plaatshouder