Mick en Art zijn mijn twee broertjes, waarvan Mick de oudste is. Mar is hier kind aan huis. Miertje heeft me zowat opgevoed en is eigenlijk een soort zus voor mij en heeft samen met haar man Ronnie een zoontje van 2 jaar. Mup kennen jullie in middels al. Mick is de rechterhand van de eigenaar van een exclusieve goedlopende meubelzaak. En die eigenaar is ronnie.
Art maakt zijn entree als cabaretier en hoewel hij net begonnen is, is het nu al een groot succes. Hij krijgt zalen plat met zijn show “Rooie”!
Paps doet de administratie van mijn / onze zaak en helpt mij bij het keiharde onderhandelen. Tevens heeft hij de hele zaak samen met Mick opgebouwd van bar tot kapstok.

Mams (pepe) is inmiddels een succesvolle schrijfster (en columniste) en zit in de zaak met een dead-line haar derde boek te schrijven, terwijl zij een oogje in het zeil houdt.
Mup komt regelmatig nog op de koffie, aangezien haar jongste de hele keuken leidt. De oudste overigens, is een actrice en is bezig met een nieuwe film die nu al veelbelovend is. Mup zelf heeft ook al aardig wat boeken op haar naam staan, en is nu bezig met onderhandeling met een verfilming.

Mar die in ons vorige huis bij het interieur hoorde, is een modeontwerpster en heeft een graag gewilde kledinglijn. Ze ontwerpt voor de meest bekende Nederlanders, maar als Cameron Diaz in Nederland is maakt ze ook voor haar de mooiste unieke outfits voor op de rode loper. Daarnaast doet ze alle kleren van de theater show van art. Als mar vergadert doet ze dat in de club die ook van mij is. Als ze aankomt lopen er hordes personeel om haar heen die ze wegwimpelt om samen rustig een kop koffie te drinken, terwijl zij op haar wachten.

Ik heb dus een grand café en een club die praktisch naast elkaar zitten en waar ik boven woon. Een verdieping hoger wonen mijn ouders die regelmatig op het dakterras van het leven genieten. De zaken gaan goed mede door mijn vader en de rest van de familie die nooit te beroerd zijn om een handje uit te steken. Mick die makkelijk de bar in zijn eentje aankan en Art is natuurlijk de entertainer van beide zaken, hoewel die de laatste tijd wat minder kan doen.

Miertje draait 2 dagen in de week 2 uurtjes de lunch weg zodat ik me met andere dingen bezig kan houden en zorgt er ook voor dat mijn nagels er altijd tip top verzorgd uit zien. Haar zoon houdt de website keurig in orde en ook die van zijn vader, waar hij inmiddels een dagtaak aan heeft (en een zakcentje natuurlijk).

Verder geniet ik van de zondagochtenden wanneer ik met mijn ouders (en andere familieleden als het even meezit) uitgebreid ontbijten. Waarna ik samen met mams beneden nog even naklets met een kop koffie, voor we de wekelijkse grote schoonmaak houden.

Tot, ik op een zondagochtend wakker schrik, ik hoor beneden het brand alarm! Ik struikel zo snel mogelijk mijn bed uit en kijk om me heen…

Het was mijn wekker…

Categorieën: Algemeen

8 reacties

pepe · 30 oktober 2004 op 08:17

Dromen komen soms uit…
Ik hoop voor jou dat je droomcafe/club ooit werkelijkheid wordt. Maar k geloof niet ik op zondagochtenden wil gaan schoonmaken. Dat ontbijten lokt me meer 😀

Dat brandalarm van jou kan me wel gestolen worden hoor!

Mar · 30 oktober 2004 op 08:34

hahaha, ik ben ik jouw stuk echt gaaf! Ben een modeontwerpster. Wouw! Hou erg van mode en kleding, maar ben echt niet zo crea in het echte leven.
Ik droomde even gezellig met je mee.

Mar

Ma3anne · 30 oktober 2004 op 09:20

Voor mij dit weekend de suite graag. Of moet ik daarvoor naar het hotel van je moeder? 😀

Dees · 30 oktober 2004 op 09:58

Met visualiseren schijn je een eind te kunnen komen 😉

Ook wakker doordromen dus.

Groet,

Dees

Kees Schilder · 30 oktober 2004 op 12:21

Geweldig geschreven.Tot de laatste zin geloofde ik je 😀

Li · 30 oktober 2004 op 16:25

Deze droomcolumn zegt alles over jouw relatie met een ieder die je lief is 😉

sally · 30 oktober 2004 op 21:29

leuk om te lezen.
Vooral omdat wij ze allemaal ook een beetje kennen.
droom maar lekker verder in je volgende column.
liefs Sally 😉

Mup · 31 oktober 2004 op 21:41

Meer, meer, meer!!

Groet Mup.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder