Terwijl de wereld om haar as blijft draaien, drijft de mensheid steeds verder uit mekaar in haar levens opvattingen:

· Terwijl het in sommige landen heel normaal is om naakt rond te lopen, kennen andere delen van diezelfde wereld absoluut geen tolerantie voor de onverwachte vertoning van een vrouwenborst. · Terwijl in sommige delen mensen van honger omkomen zonder een kans op verbetering vanwege de politieke instabiliteit in hun land, nemen andere delen overvloed als een gegeven en smijten enorme hoeveelheden etensresten weg na haast elke maaltijd.

· Terwijl sommige mensen zich zorgen maken over hun stervende kinderen, maken anderen zich druk om hun verdwijnende jeugd.

· Terwijl sommige samenlevingen bezorgd zijn over zelfmoord bommendragers in hun midden, raken anderen van streek door de gedachte aan autodieven in hun buurt.

· Terwijl sommige landen kinderarbeid beschouwen als een manier om nog een paar hongerige magen te kunnen vullen, verbieden anderen het zonder na te denken over de gevolgen van hun beslissingen.

· Terwijl sommige gemeenschappen weten dat ze vrij zijn omdat ze geen enkele rol spelen in de geschiedenis, denken anderen dat ze vrij zijn terwijl ze doodsbang zijn voor een slecht krediet overzicht.

· Terwijl sommigen de dood accepteren als een normaal gevolg van het leven, doen anderen alles in hun macht om op te slaan, uit te vinden, en te conserveren teneinde hun bestaan te kunnen rekken lang na hun verval datum.

· Terwijl sommige wezens weten dat we niet meer zijn dan een nietszeggende achterbuurt in een ingewikkeld samenstel van moeilijk bevatbare zonnestelsels, denken anderen dat we het centrum zijn van het universum.

· Terwijl sommige culturen familiebanden prefereren over materiële vergaringen, prefereren anderen materiële vergaringen over familiebanden.

· Terwijl sommige groepen regels volgen in hun leven, regelen anderen de levens van hun volgelingen.

· Terwijl sommige gemeenschappen bidden voor regen, stellen anderen regels voor het bidden.

· Terwijl sommige samenlevingen zich openlijk uiten als ze niet om je geven, glimlachen anderen heel hypocriet tegen je terwijl ze je doorspoelen.

· Terwijl sommige vastelanden nog kleine stappen maken op moeilijk begaanbare wegen, razen anderen met duizelingwekkende vaart over de informatie snelweg.

· Terwijl sommige mensen gelukkig zijn om te werken, werken sommigen om gelukkig te zijn.

Deze, en nog een miljoen andere tegenstellingen zorgen tezamen voor een interessante versmelting van facetten in een instituut dat toch wel heel fascinerend moet zijn voor een ieder die er van de buitenkant uit naar kijkt: de menselijke beschaving.

En de wereld draait maar verder…

Categorieën: Maatschappij

5 reacties

Mup · 15 februari 2004 op 17:27

Mooi relativerend.

Groet Mup.

Ma3anne · 15 februari 2004 op 18:17

Ja, wat een zooi hè, als je al die tegenstellingen bij elkaar zet…

Maar ook een bevestiging van het feit, dat het stom toeval is waar je geboren wordt en dat je dan maar meehobbelt in de vaart der volkeren op de plek waar je terechtkomt…

Goed om hier weer eens bewust van te worden en te zien waar het roer om kan…

Stof tot nadenken…

deZwarteRidder · 15 februari 2004 op 20:09

allemaal waar en herkenbaar.. dus nog maar even niet emeigreren..
Rich@Rd

Suus · 15 februari 2004 op 20:33

Terwijl ik hier niet ga katten op jouw column omdat ie zo goed is, lopen mijn katten te zeiken om eten haha.

Mosje · 16 februari 2004 op 19:56

Terwijl sommigen jouw columns links laten liggen, lees ik ze met volle aandacht.
Maar de wereld draait verder.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder