Het leek zo leuk, een uurtje erbij. Ik was het nog bijna vergeten, dat van die wintertijd. Wat je allemaal niet met zo’n extra uur kunt doen! Uitslapen, de was doen, extra lekker koken, een boek lezen, een stukje schrijven, je mail lezen…. Talloze mogelijkheden. Er is één nadeeltje: je moet de klokken wel even terugzetten. Dat lijkt gemakkelijker dan het is. Want wat kan een mens toch een hoop klokken in huis hebben! De wekker aan de linkerkant van het bed. Die aan de rechterkant van het bed. Je mobiele telefoon. De pc. De klok van de video, en van de stereo-installatie. De klok van het antwoordapparaat op de telefoon. Die in de magnetron, waarvan je steeds opnieuw moet ontdekken hoe hij ook al weer werkt. Het klokje op de kast. De klok aan de muur. Je horloge. Het handige klokje in je auto. Dat ding dat je nog van je werkgever gekregen hebt toen je zoveel jaar in dienst was. En zo voorts.

Ik was nog wel eventjes bezig om die dingen allemaal een uur terug te draaien. Een ouderwetse analoge klok met wijzers is zo gepiept. Maar die digitale dingen? Je moet drieëntwintig uren doortikken voordat je rond bent. En als je even niet oplet, mag je meteen nóg een heel etmaal er achteraan doen. En dan vraagt ie ook nog om de dag, maand en het jaar. En of je het in 24-uurs of 12-uursnotering wilt hebben. Je had nog zo tegen jezelf gezegd in april dat je nu eens moest onthouden hoe je die klokjes moest verzetten. Maar april is alweer zo lang geleden, hè.

Uiteindelijk werd alle tijdwinst van de wintertijd opgeslokt door.. juist ja. Het terugzetten van de klokken.


3 reacties

Godspeed · 31 oktober 2003 op 13:56

Waarom is die eigenlijk ingevoerd?
[url=http://www.knmi.nl/voorl/nader/zomertijd.htm]Hoe en waarom over de zomertijd[/url]
Er zijn ook tegenstanders.
[url=http://antizomertijd.cjb.net/]Antizomertijd[/url]
Je hebt dus 1 uur meer daglicht en daardoor kun je stroom sparen het ’s avonds, alleen niet voor de mensen die vroeg op staan, want die moeten dan ’s morgens het licht weer aanmaken.

Een ideale regeling dus voor langslapers, die zullen dit ook wel bedacht hebben.

Ik hoop dat ze die onzin afschaffen en hun energie stoppen in flexibel werken en thuis werken, daar kun je dan ook nog files mee oplossen en dat spaart veel meer energie.

Waarom überhaupt energie sparen als die groen is?

Godspee:pint:

deZwarteRidder · 31 oktober 2003 op 17:47

Het is waar Yoyogro, we worden geleefd, netg als het makkleijke mobieltje dat achteraf een hel blijkt te zijn omdat je nu overal te bereiken bent, is ook de klok een vloek mgewoeden, in ieder geval het aantal klokken… en de viedeorecorder laten staan qua tijd is ook geen oplossing , zelfs niet als je constant een uur optelt of aftrekt bij de tijd die hij aangeeft…Nee doe als de NS vergeet de klok en tijd en doe zoals het jezelf uitkomt STERKTE!!

Kobus · 1 november 2003 op 11:31

Wat een ellende die klokken. En dan nog een vriendin die zegt dat je alle halve- en hele uren de klok moet laten klinken, anders raakt die van slag. En achteruitzetten is al helemaal uit den boze.
Volgens mij is er maar 1 remedie. Gewoon de klok 24 uur vooruit zetten. Een hele dag meer licht, een dag meer plezier. En geen geemmer met verzetten van tijden.

😀 😀

Geef een reactie

Avatar plaatshouder