Wanneer je door mond- op mondreclame steeds meer werk krijgt, bevind je je in een aangename positie. Geen reclame hoeven maken, ofwel diep in de buidel tasten om te investeren in de zogeheten post ‘Public Relations’, is een aangenaam goed. Op die manier rollen we van het ene in het andere optreden omdat er zich altijd weer mensen in het publiek bevinden die je boeken voor een ander optreden, waar dan ook in het land, zelfs in het buitenland. Zo kwamen we onlangs terecht als hoofdact en afluister op een groots opgezet festival, dat drie dagen duurde en helaas voor het grootste gedeelte in het water viel, doordat de zomer plotseling had besloten zich in een herfstig jasje te steken.

Gemopper hier en gemopper daar. ‘Er moet geld bij’, tot ‘de topper van dit jaar is toch wel het publiek, dat in de stromende regen gewoon bleef staan’ citeerde de krant sommige horeca-ondernemers achteraf in een stukje over het festival.

Toen Erwin Krol daags ervoor zijn sombere weersvoorspellingen met de nodige zwierige bewegingen over ons uitstortte, begonen wij de weergoden aan te roepen, geen genoegen nemend met deze onheilstijding. Was het niet het EK-voetbal dat ons in de weg zou gaan zitten tijdens onze twee uur durende live perfomance, dan zou er klaarblijkelijk van bovenaf wel een ‘elftal’ zijn klaargezet om dit evenement ietsje ‘letterlijker’ in het water te doen vallen.

Hoe dan ook; de weergoden zullen geholpen hebben, want zo de andere artiesten als Hans Dulfer en Gerard Joling repten over koude wind en giga-regenbuien; bij de aanvang van ons optreden was het droog en na afloop konden we nog steeds en zonder jas een drankje pakken bij de tap. De dansende massa bewees ons bovendien dat we ons daar niet voor niets in het zweet stonden te werken.

Maar zoals gezegd; van het ene optreden komt het andere en zo hoort het ook. In dit geval lag het anders. De directe aanleiding dat we daar stonden en zelfs als ‘hoofdact’ op dit grootse evenement was wel een hele bijzondere. Het was mijn pa die de bal aan het rollen bracht. Vijfenzeventig jaar, groot fan, maar een wel zeer bijzondere promotor. Eentje die ik normaal direct de mond zou snoeren.

Toch kreeg hij het voor elkaar om ons te laten boeken. Waarschijnlijk was het de geprikkelde nieuwsgierigheid van de uitbater. Want zeg nou zelf, zou jij een band nemen als er iemand bij je binnenstapt die zegt: ‘ze maken een partij verschrikkelijke kolereherrie en ik zou er zelf nooit een plaat van kopen, maar ze zijn steengoed…!?’

Ha die pa!

Categorieรซn: Algemeen

14 reacties

Mosje · 12 juli 2004 op 07:55

Als ik je pa zou zijn dan had ik gezegd: ze zijn zelfs internationaal beroemd in Beegden!! (en geen uitbater die dan durft te vragen waar dat ligt)
๐Ÿ˜€

Toch niet vergeten een visitekaartje af te geven aan Martijn he??

pepe · 12 juli 2004 op 08:31

Visite-kaartjes hoor je niet:-)
Hebben jullie ook niet nodig toch, geweldig genoten van jullie band!!

Zeker weten dat wij jullie nog eens zullen beluisteren.

Godspeed · 12 juli 2004 op 08:45

Irma,

Jullie hebben hier in Beegden heel veel lopende visite kaartjes, iedereen was lyrisch.

Ik heb de video opnames meerder keren moeten afspelen op het grote scherm. Voor de mensen die op de 25 jarige bruiloft waren, en dus niet konden komen.

Het was fantastisch, en voor herhaling vatbaar (29 augustus?).

In Horn is kermis in het weekend van 28-29 augustus, er wordt al gewerkt aan een 2. optreden.

Groetjes,

Fanclub Make Me Smile (afd. Beegden)

Ma3anne · 12 juli 2004 op 10:03

[quote] ‘ze maken een partij verschrikkelijke kolereherrie en ik zou er zelf nooit een plaat van kopen, maar ze zijn steengoed…!?’ [/quote]

Van je familie moet je het hebben! ๐Ÿ˜€ Ben het alleen eens met de laatste uitspraak van je pa!

You made me smile! ๐Ÿ˜‰

pleuro · 12 juli 2004 op 14:05

Het leuke is dan wel weer dat er geen enkel woord is gevallen door de aanwezige gasten afgelopen zaterdagavond over het geluid, maar dat de band zelf steen en been staan te klagen!!

Irm, je weet dat het helemaal voor elkaar gaat komen met de band, en je hebt volgens mij als eerste band van Texel levende visitekaartjes weten te scoren in Zuid Holland, Limburg, Overijssel, Drenthe, Utrecht, Gelderland en Flevoland (specifiek Almere.. hoest mogelijk!)

Nu ik zelf in levende lijve de band heb kunnen aanschouwen ben ik bereid om mijn steentje aan jullie succes bij te dragen!

heel veel liefs van pleurolicious! ๐Ÿ˜›

Louise · 12 juli 2004 op 19:40

Als ik dit allemaal lees, baal ik er echt van dat ik jullie gemist heb zaterdag. Hoop dat ik de kans nog eens krijg.

Maar zulke stukjes maken veel goed!

Tasz · 12 juli 2004 op 20:27

Jaah steengoed, vooral die uitsmijter. En die vader van jou… gouwe vent, zou ik maar koesteren.

Top geschreven.

Cheers Tasz

Dees · 12 juli 2004 op 20:44

๐Ÿ˜€ ๐Ÿ˜€ van je familie moet je het hebben…

viking · 13 juli 2004 op 11:24

Ik zal het jullie nog makkelijker maken, ik ga zien dat er wat volk een keer mee naar Texel gaat om eens een weekend zwaar te brassen…

Geweldigenoten!

Irma · 13 juli 2004 op 13:38

Misschien moet ik die uitspraak van mijn pa wel op mijn visitekaartje zetten…

Mosje: Martijn? Ik zou niet durven. In een kwartetspel terechtkomen is bijna nog erger dan met je CD in de uitverkoopbakken van de HEMA.

Fanclub Make me smile, afdeling Beegden: we houden het in de agenda ๐Ÿ˜‰

Pleuro: tja…geluid…we zijn het anders gewend en muzikanten horen nou eenmaal alles, vooral als het ‘vakidioten’ zijn ๐Ÿ˜• Maar blij dat jullie er geen last van hadden ๐Ÿ™‚

Viking: we horen jullie wel aankomen bij de boot; en als jij op je motor komt zullen we het uren van tevoren weten ๐Ÿ˜‰

Kobus · 13 juli 2004 op 14:23

Jullie hebben je visitekaartje wel afgegeven zeg.
Ben al op jullie website [url=www.makemesmile.nl]make me smile[/url] geweest. Stiekem gekeken waar jullie optreden. Denk dat ik toch maar eens op het eiland ga kijken. Dit werkt zo verslavend.
Is blijkbaar nog goed voor het buikje ook. Ondanks de barbeque was ik zelfs 2 kg afgevallen. ๐Ÿ˜€

Irma · 13 juli 2004 op 14:34

Thanks Kobus. Wil je me dan wel even leren hoe dat werkt? Eten en twee kilo afvallen? Dat lijkt me een mooie nieuwe uitdaging! ๐Ÿ˜€

Dees · 13 juli 2004 op 17:09

Kobus: veel pindasaus gegeten zeker ๐Ÿ˜€

Li · 13 juli 2004 op 19:38

๐Ÿ™‚ ๐Ÿ™‚ ๐Ÿ™‚
Hopelijk mag ik met eigen oren aanschouwen of je vader gelijk heeft Irma!

Li

Geef een reactie

Avatar plaatshouder