Heus, ik heb het geprobeerd. Me open stellen voor al het nieuwe dat de televisie ons dit seizoen voorschotelt. En ik ben allesbehalve een verstokte chaggerijn, beroepsmopperpot, vileine afzeiker, of iemand die van cynisme zijn ‘raison d’être’ heeft gemaakt.Integendeel, altijd goed gemutst en positief treed ik de wereld om mij heen tegemoet. Graag bereid me met van alles en nog wat te laten verrassen. Maar mensenlief wat een bagger!
Want zeg nou zelf, wat was er mis met NOVA zoals het was. Lekker decortje, mooie letters, warme kleuren, elke dag een ander verkeerd leren jasje voor Clairy en de moeizame, door hartelijke lachjes begeleide schakeling naar Den Haag.
‘Ben je daar Ferry’. ‘ Jazeker, hallo Clairy’. ‘Hallo Ferry’.
Voorbij, voorgoed voorbij. Elke avond voor het slapen gaan word ik geteisterd door de natte droom van een stagiaire decorbouw uit Hilversum, die er voor zijn MBO opleiding figuurzagen een afstudeeropdracht van gemaakt heeft.

Nieuwsuur!
Op mijn vertrouwde tijdstip bevind ik mij plotseling in een ruimteschip, schetterend hagelwit en helblauw gekalkt, met overal niet terzake doende futuristische elementen.
Een regelrechte cultuurshock na al die maanden afzondering in onze medialoze zomerrresidentie.
Mariëlle Tweebeeke – ze kijkt wél lief hoor- ontbeert de bite van haar voorgangster die haar gasten zo genadeloos klem kon zetten dat ze wanhopig om hun moeder riepen.
Ferry is er nog wel, maar heeft er ook zichtbaar moeite mee. Hij verschijnt als een geest uit de fles op een Star Trek navigatiescherm dat zomaar uit de desk verrijst en breekt avond aan avond zijn eigen hakkelrecords. En dan ook nog integraal sport, nieuws en het weer, alleen Patty ontbreekt nog met het shownieuws.
Waarom moet alles altijd anders en nieuw.
Waarom krijgen we bij Een Vandaag ineens een zekere Bram of Bart, het gemankeerde neefje van Han Pekel, die mij toespreekt alsof ik in de peuterspeelzaal nu eindelijk eens aan mijn fruithapje moet beginnen en wiens dubbelgevulde gestalte voortdurend uit de breedbeeld barst. Waar is Sonja Bakker als je haar bij de Publieke Omroep nodig hebt.
En wat moet ik met de ranzige flauwiteiten van die dekselse krullebol van Powned, het slaapverwekkende gemummel van Jan Tromp bij Uitgesproken VARA, de MADIWODOVRIJDAG chaos van Paul de Leeuw?
Er zit niets anders op ik zal gedógen!

Categorieën: Media

10 reacties

pally · 7 oktober 2010 op 17:27

Hij is helemaal goed en overduidelijk, Trawant! En ik ben het nog roerend met je eens ook. Hoewel niet helemaal, want sommige beschreven mensen ken ik niet.
Maar inderdaad, Laat toch eens bijven wat goed is!
Als dit dan zogenaamd dynamiek is, laat het dan maar lekker zitten. En dat gedogen :-D0, daar heb ik niet eens trek in, Ik haat dat woord langzamerhand.

groet van Pally

sylvia1 · 7 oktober 2010 op 20:30

Een nieuw seizoen… ik kijk ernaar uit. Naar jouw columns dan. Net als Pally kijk ik ook niet naar alle programma’s die je noemt maar blijf gerust mopperen, ’t leest lekker!

Ontwikkeling · 7 oktober 2010 op 21:50

Wat heerlijk je weer te lezen!
En je hebt gelijk. Volgens mij probeert Hilversum het tekort aan ambachtscholen te compenseren met een eigen technisch klasje voor miskent studiotalent.
Ofwel een kweekschool figuurzagen in het groot, daar in het Gooi.

Schorpioen · 8 oktober 2010 op 00:27

[quote]het gemankeerde neefje van Han Pekel[/quote]
Ik was nog op zoek naar de juiste omschrijving. Hoeft niet meer.:hammer:

Kwiezel · 8 oktober 2010 op 07:28

Trawant, lekker actief geschreven, ben ik gek op. Helemaal met je eens trouwens! Denk dat je er nog wel een vervolg aan kunt geven, want er is nog veeeel meer pulp on television!
Leuke column!

Ma3anne · 8 oktober 2010 op 08:10

Lekker mopperkonterig geschreven.
Leuk dat je er weer bent.

Ik heb geen idee wat er allemaal veranderd is. Zie wel nieuwe gezichten voorbijkomen bij het zappen, maar ik weet niet wie daarvoor plaats heeft moeten inruimen. Ben een beetje nieuws- en actualiteitenmoe de laatste tijd. Al dat gelul over telkens weer hetzelfde. Doe mij maar een goed boek en een lekker achtergrondmuziekje.

Avalanche · 8 oktober 2010 op 15:06

Gelukkig is er een ding onveranderd gebleven: jouw heerlijke columns, Trawant!

trawant · 8 oktober 2010 op 16:09

Een warm ´hello again´ dank je wel allemaal..! :zon:

Prlwytskovsky · 8 oktober 2010 op 18:09

[quote]Me open stellen voor al het nieuwe dat de televisie ons dit seizoen voorschotelt[/quote]
Nou …. dan kan je wel meteen weer sluiten. Wat een brandhout programma’s zeg.
Daarentegen is je column heerlijk leesvoer. :duimop:

Mien · 8 oktober 2010 op 20:15

Tsja de doorlooptijd van programma’s op TV begint steeds meer de vorm aan te nemen van diarree.
Maar ja, wat wil je, ook wij worden op CX een jaartje ouder.
Ik zou zeggen. Meer vezels en meer pit inbrengen.
Goed voor de TV en de ouderdom.

Mien Dieet

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder