[i](deze column is eerder geplaatst in het archief)[/i]

Sinds enige tijd is er een nieuwe ster aan het
firmament te bewonderen in Nederland. Haar licht
schijnt zo fel, dat het s’avonds vele huiskamers
vult, en zelfs overdag is het soms goed
waarneembaar. Haar opkomst en swifte gang van links naar rechts zijn zonder precedent, en dat belooft veel over de verdere loop der dingen. De naam onder wie deze nieuwe mediaster bekend staat is; Ayaan Hirsi Ali.

Men wordt geacht de ster met respect te bekijken, en vooral geen grapjes over haar te maken. Vraagtekens zetten bij haar gang van de Kleine Hersenen van het PVDA-Melkertwegstelsel naar het Hart van het VVD-Zonnestelsel wordt niet gewaardeerd. Brave Volkskrantlezers! Is dit geen kiezerbedrog? Hoe kan het zijn dat Ciska Dresselhuis en consorten achter de schermen dit alles bedisselen? Nou vraag ik u in alle redelijkheid; Wat heeft het Nederlandse volk eigenlijk te schaften met de dwaze besnijdenispraktijken in Somalië? Natuurlijk moet dit in Nederland verboden worden, en al kan je niet in elk Somalisch gezin een politie agent neerzetten, je moet [u]die[/u] mensen voorlichten, en de slachtoffers ondersteunen.

En ik vind het allemaal heel slecht, maar ik voel mij dus in het geheel niet aangesproken. Verder vind ik ook dat Mw.Ali niet moet overdrijven als zij zegt dat alle Moslim vrouwen geknecht zijn. Wake up! Bij mijn bank werken keurige Moslim meisjes, bij het arbeidsbureau werken aardige Moslim meisjes, op de markt zie ik, etc. Het in blinde adoratie achter Heilige Ali aanlopen verwondert mij. Het tot icoon maken van vrouwenstrijd in het algemeen, in casu de Nederlandse vrouw versus de Nederlandse man (Ali als voorvrouw van “Derde Feministische Golf”) beangstigt mij, daar het niet van toepassing, en dus niet redelijk is.

Nou weet ik wel dat men soms zo’n ster nodig heeft om achter aan te lopen, of ze nou Monica Lewinsky heet of Hirsi Ali, maar ik word zo langzamerhand kotsmisselijk van deze manipulaties. Laat Zalm dit mevrouwtje toch niet als schaamlap misbruiken om zijn eigen falen inzake het “multiculturele drama” te verbloemen. Waarschijnlijk is hij zelf niet mans genoeg om die Kutmarokkanen aan te pakken, en daarom heeft hij Ayaan nodig om voor hem de kastanjes uit het vuur te halen, en alle andere lafaards lopen in polonaise achter hem aan. Maar ik ga niet meer stemmen want het is toch maar 1 pot nat!

Ik zie trouwens ook veel Marokkanen aan het spoor werken, en aan de trambaan. Stopt allen alstublieft om deze mensen te demoniseren tot karikaturale vijanden van elke beschaafde vrouw!


0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder