Sjakie Geel trekt zijn voetbalschoenen aan. Vandaag debuteert hij in het stripverhaal. En het is niet zomaar een debuut. Nee, hij speelt de hoofdrol. Alleen weet hij dat nog niet. Het zit allemaal in het hoofd van de tekenaar. Een jongensdroom. Invallen in het eerste van Jupiter en dan de sterren van de hemel spelen.

Een spannende wedstrijd tegen de nummer een van de competitie. Als ze winnen zijn ze kampioen. Sjakie Geel heeft er zin in. Hij voelt de spanning in het grote stadion. Wat zou het mooi zijn als dat stadion ooit zijn naam zou dragen. Zou hij de striptekenaar? Nee. Eerst deze wedstrijd maar eens winnen. Waar zijn de scheenbeschermers gebleven? Moet hij dan alles zelf tekenen?

Categorieën: DiversenSport

Avatar

Mien

Bewonder luidruchtig en verwonder in stilte

7 reacties

Avatar

Karen.2.0 · 28 juni 2018 op 23:04

Wedden dat ‘ie wint? Op z’n sloffen?

Avatar

Mien · 28 juni 2018 op 23:28

Mits ie zijn potlood op tijd vindt. ?

Avatar

Nummer 22 · 29 juni 2018 op 08:53

Sjakie komt er wel… getekend door het voetballeven maar…… toen knakte het puntje van de potlood en zijn rechterbeen zonder scheenbeschermer… auww. Jaren later komt Sjakie in de ‘ collectors item’ bak van niet afgetekende strips zijn verhaal tegen.
Enfin, Jupiter? Niemand die dit belofte sterrenteam nog kent. Sjakie houdt niet van Calvé pindakaas en werd nooit de langverwachte grote strip held der natie!

Maar dit terzijde.

Mooi verhaald weer Mien! Chapeau!

Avatar

van Gellekom · 29 juni 2018 op 10:06

Wordt zeker meer dan één-nul. Mooi!!

Avatar

Esther Suzanna · 29 juni 2018 op 12:23

Heerlijke fantasie. Doet mij denken aan het boekje van Harald Timmer – Potlood kraste… Kinderverhaal, en toch één van mijn lievelingen.. 🙂

Avatar

G.van Stipdonk · 29 juni 2018 op 18:39

Buiten … gewoon

Avatar

Arta · 1 juli 2018 op 15:54

Sjakie Geel, hahaha.
Zouden animatieprofvoetballers ook ooit getransferd worden?
Mooi stuk.

Geef een reactie