Je kon erop wachten. Patricia Paay gaat nog één keer naakt in de Pleeboy. Briljant!! De Pleeboys flikken het ‘em weer. Dat is nog eens Marketing. Je vraagt een oude, lelijke, preutse, corpulente, verslaafde, dyslectische, net van een chemokuur herstelde of gehandicapte dame of ze zich wil blootgeven in je tijdschrift. Vervolgens gooi je er een persberichtje overheen en de overige media verzorgen gratis een spetterende reclamecampagne: Waarom zou La Paay (zo wordt ze in de volksmond door een naar idolen smachtend publiek liefkozend genoemd) uit de kleren gaan? Komt ze soms op voor de emancipatie van vrouwen op leeftijd? Heeft ze financiele problemen? Verkeert onze Rotterdamse diva in een identiteitscrisis? Probeert ze Adam C terug te pakken? Die Adam C is trouwens niet echt een koosjer sujet, zo laat La Paay ons weten. Ze heeft onlangs onthuld dat Adam op travestieten valt. Was u verbaasd? Ik niet. Hij was immers ruim 20 jaar getrouwd met een oude travestiet. En La Paay is nog niet klaar. Welnee. Ook wordt een oude hit, die nooit een hit is geweest uit de mottenballen gehaald: “Who’s that lady with my man”. Het klinkt als een slechte grap, met een vette knipoog naar Micky, de nieuwe partner van Adam C. Maar beste mensen, wees eens eerlijk. Als dit nummer dertig jaar geleden al geen echte hit kon zijn, wie gaat er vandaag dan nog luisteren naar zo’n stoffig deuntje met een ritme van hoempapa hoempapa. Alhoewel? Als de platenmaatschappij net zo’n marketinggevoel heeft als Pleeboy, dan brengen ze het liedje zo rond de carnaval uit. Lekker, met 20 liter bier in je mikkie in de polonaise: Holladijee, who’s that lady with my man, who can she be ooh with my man, what’s she doing with my man, what can he see ooh my man. Met een Paay-masker op natuurlijk. Net als Patricia.

Ja, bij Pleeboy hebben ze het goed begrepen. Het is wachten tot het volgende taboe wordt doorbroken. Ik gok op een extra dik kerstnummer. Met een posthume fotoshoot van Tante Leen. Met een mega-centerfold met op iedere pagina één bil. En daarnaast ben ik natuurlijk nu al in blijde verwachting van de aller-aller-allerlaatste naaktreportage van La Paay. In de sinterklaaseditie van 2039.


Chris

Chris den Daas

6 reacties

DACS1973 · 19 november 2009 op 12:51

Ik kan me niet geheel aan de indruk onttrekken dat Nico Dijkshoorn je grote voorbeeld is.
Ik houd niet zo van columns waarin de schrijver andere mensen – die hem hoogstwaarschijnlijk niks hebben misdaan – finaal de grond in trapt. Maar goed, ieder z’n meug.

pally · 19 november 2009 op 13:43

hier heb ik dus helemaal niks mee, zo ongenuanceerd, zo op de persoon gespeeld.

FatTree · 19 november 2009 op 14:35

Ik begrijp jouw afkeur niet van mevrouw Paay. Ten eerste is het een van de weinige dames op tv die een goed stel hersens heeft. Het is een vrouw van de wereld die cultureel zeer goed onderlegd is. Een echte zakenvrouw die kennis heeft van zeer uiteenlopende onderwerpen, en zeer goed in staat is haar eigen boontjes te doppen, en een eigen mening heeft.

Wat mij betreft is Patricia Paay een goed voorbeeld voor en van de hedendaagse vrouw, beter dan die domme ganzen die normaal in de playboy staan. Ik begrijp niet waarom het verkeerd is om aan te tonen dat vrouwen ook sexy kunnen zijn wanneer ze ouder dan 18 zijn. Patricia toont aan dat een sexy uitstraling en verzorgd uiterlijk goed te combineren is met een goed stel hersens.

Ik had eigenlijk verwacht dat juist de oudere generatie haar volop zou steunen, en vind het jammer dat dit nu niet gebeurt.

Je kunt zelf kiezen of je de foto’s wilt zien, ze worden je niet opgedrongen. Ik begrijp het uitgangspunt van deze column dus helemaal niet.

Avalanche · 19 november 2009 op 19:06

Ik word nu al niet gevraagd voor de Playboy… laat staan op mijn zestigste.

lisa-marie · 19 november 2009 op 19:59

Dit is niet mijn koppie thee ,totaal niet.
Maar dat terzijde ik krijg het gevoel dat ik in de hogesnelheidstrein zit. Er zit weinig rust in.
En ik zou je aanraden om naar jensen te blijven kijken dan kom je nog eens wat te weten 😀

Fem · 20 november 2009 op 07:33

Wel een tikkeltje vreemd dat de vrouw die je zo verafschuwd volledig bij naam wordt genoemt, terwijl je haar man als een boef neerzet. Adam C mag best Curry genoemd worden en La Paay verdient een pluim voor haar vechtlust.

Ik ben het inhoudelijk dus totaal niet met je eens en stoor me een beetje aan het afzeiken in deze column.

Toch heb ik er zelf voor gekozen om hem te lezen en heeft iedereen de keuze om het Decembernummer te kopen 😀

Geef een antwoord