Onder een grote boom stoppen we en hangen wat verlegen rondom de fiets. Het is volle maan en dat geldt ook voor onze hormonen. Ze gieren door het lijf. Een zwoele avond die zindert van wellust. Alles maar dan ook alles staat in het teken van amor. Wie neemt het initiatief? We praten en praten. De gespreksstof raakt langzaam op. Ja, het was een leuke avond en we weten wat iedereen die avond zei. Geboren voor elkaar. Van je vrienden moet je het hebben. Maar toch. Aanstalten maken? Hoe precies?

IJsbreken op nog geen honderd meter afstand van een ouderlijk huis, is dat wel zo slim? Wie spiedt er allemaal door de gordijnen? Ik dacht toch echt zojuist beweging te zien. Een buurt waar alles in de gaten wordt gehouden. Ach, houd op. Toch niet in een jambuurt. Die hebben wel wat beters te doen. Daar houden ze de gordijnen dicht om aan dieven te ontkomen. Bang dat hun zuur verdiende centen en spullen in aanmerking komen voor diefstal. En die camera’s dan? Staan die niet aan? Misschien bespieden ze ons wel van binnenuit? Dood voor spontane liefde. Dood voor de eerste stap. Mijn gedachten dwalen af.

Vriendin kijkt me nu met ogen aan die ik niet helemaal kan polsen. Nog nooit eerder gezien. Vragend, haast smekend. Ze lijken me wel op te vreten. Welk antwoord moet ik geven? De zuigende kracht werkt haast hypnotiserend en langzaam geef ik toe. Een aarzelende weg volgt naar haar mond en zwoele lippen. Ze staan in kus-en-zuig-me-stand. Een bobbel in mijn broek begint me aan te sporen. Het is nu of nooit.

De omhelzing is zacht en hevig, de zuigkracht onweerstaanbaar. Mond en tong versmelten. Ik voel nattigheid in heel mijn lijf. Ze smaakt zoet, naar honing. Vlinders in mijn buik. Maar hoe haal ik nu in hemelsnaam adem? We ploppen los en kijken elkaar verliefd aan, op een zwoele zomeravond.

Ik moet gaan, fluistert mijn vriendin me toe. En ja. Zelfs dat klinkt geil. Moet ik niet even mee … Nee, dat hoeft niet. Tot morgen.


Mien

Bewonder luidruchtig en verwonder in stilte

7 reacties

Nummer 22 · 2 december 2016 op 18:19

Mien, prachtig geschreven! De herkenning -uit mijn jeugd- kwam direct.

Esther Suzanna · 2 december 2016 op 20:44

Mooi, die eerste liefdes 🙂

NicoleS · 2 december 2016 op 20:46

Schattig Mien. De eerste wederzijdse liefde blijft een mens altijd bij.

van Gellekom · 3 december 2016 op 10:46

Jaja. Herkenbaar zeg je dan. Prachtig!

Karen.2.0 · 3 december 2016 op 11:27

Liefdevolle column en idd zeer herkenbaar, erg mooi geschreven!

Snarf · 3 december 2016 op 11:46

Heerlijke nostalgische mijmering. We koesteren allemaal dit soort herinneringen. Soepeltjes uit de pen gevloeid!

Mien · 4 december 2016 op 00:01

Dank voor de herkenning en jullie reacties.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder