Nederland moet niets van moslims hebben. Koran, zoete thee, hoofddoeken en moskee. Doe mij nog maar een kopje koffie, zullen de meeste Nederlandse niet-moslims wel denken, met koppijn in de knar van het vele bier dat werd genuttigd tijdens die spannende voetbalwedstrijd. En Hollandse Nieuwe, da’s toch vis? In Amerika moet men ook niet zo vreselijk veel van moslims hebben. Een bepaalde elfde dag van een bepaalde maand in een bepaald jaar heeft voorgoed verandering gebracht in de voorheen eigenlijk ook al zwaar gesegmenteerde smeltkroes.

Waar bizar weinig aandacht aan is besteed in de media, en al helemaal niet in de ‘aftermath’ van 11 september, is dat verscheidene moslims midden in de nacht, die als ‘God Save America’s Crystal’-nacht herinnerd zal worden in de geschiedenisboeken, uit hun bedden zijn gelicht. Zonder ook maar een woord van informatie achter te laten bij familie, zijn deze mensen wekenlang verhoord, voor de familie spoorloos verdwenen met de angst dat ze wellicht nooit zouden terugkomen. De dwaze moeders in burqa, daar had niemand oog voor, overschaduwd als zij werden door American dreamteam firemen, de nieuwe idolen van een natie geschokt in de wetenschap dat zelfs zij niet onkwetsbaar bleek. Nieuwverworven kwetsbaarheid vraagt om helden om het vertrouwen te herstellen, niet om een stelletje dwaze vrouwen. Doe niet zo dwaas en trek dat gekke ding dan ook uit, maf wijf.*

Jarenlang heeft Amerika zich onder de inspirerende en bezielende leiding van een bepaalde orang-oetan boven de wet geplaatst waar het een bepaald ras en een bepaalde religie betrof. De rest van de wereld (een bepaald klein landje – zij het gemaskerd – met een bepaalde kleine eerste man en een inmiddels tot waakhond gepromoveerd enkellikkertje stiekem voorop) liet het oogluikend toe en beweerde dat ‘het niet anders kon’. Complexe keuzes werden gereduceerd tot ‘voor’ of ‘tegen’, waarbij ‘voor’ het een automatisch ‘tegen’ het andere bleek te betekenen en vice versa. Zonder morren werden deze waarheden door Jan Peter, alleman en Truus van het buurthuus overgenomen. Was ook wel bevorderlijk voor de duidelijkheid in de politiek. Pim had er een puntje aan kunnen zuigen, aan die vereenvoudiging van standpunten, er kwam niet eens een onderbuik aan te pas.

Nu heeft het Hooggerechtshof In Amerika een kleine spaak gestoken in het wiel van een man met een missie die zich nergens door liet weerhouden. Ook die gekke moslims blijken recht te hebben op rechtspraak. Zelfs op die bepaalde marinebasis, locatie communistenbolwerk. Vernuftig uitgezocht plekje, dat moet je ze toch nageven. Toch zonde dat het niet genoeg bleek. Balen.**

Jan Peter heeft slapeloze nachten van die wisselende regels in de echte grote wereld. Ook zijn moeder, die toch ervaring heeft met het omgaan met regels van het welhaast dictatoriale Goes, weet geen uitkomst meer te bieden. Wat te doen met moslims? Straks komt zelfs integratie dan potverdriejandickie toch weer terug in de mode.

En toch ligt de oplossing zo voor de hand. Doe vandaag nog een paar moslims in het Nederlands elftal. Als Nederland daarmee wint, prima, inburgering voltooid. Als Nederland verliest, ach, je bent ook pas echt een Nederlander van betekenis als je een kwak ketchup over je heen krijgt of de eerste kogelbrief binnen hebt.

———————————————
* Stupid bitch laat zich op zeer verschillende manieren vertalen
** Fuck laat zich op zeer verschillende manieren vertalen


8 reacties

viking · 30 juni 2004 op 08:57

Je kunt je natuurlijk maatschappelijk en politiek heel correct opstellen ten opzichte van Moslims… maar of je daarmee een oplossing biedt?

Bakema_NL · 30 juni 2004 op 10:18

Maak meteen een regel dat moslims boven de 50 jaar geen sollicitatieplicht hebben, terwijl de Hollanders wel gewoon moeten………ja, gaat goed die integratie, bwahahaha.

Nee hoor, ik ga niet met je mee, je hoeft maar om je heen te kijken bij de brandhaarden in de wereld of er zijn moslims bij betrokken………en dan hoef je niet aan te komen met het verhaal dat het alleen maar aan het westen ligt, die vlieger gaat niet op. En je hoeft geeneens verder in de wereld te kijken, doe gewoon een dagje Amsterdam met je ogen wijdopen en je ziet al genoeg. En natuurlijk, dat komt alleen door ons, niet door hen, neenee, vooral niet door hen……………btw, die overlast word meer veroorzaakt door lieden die hier geboren zijn of al enorm lang zijn en dus ook zeker geintegreerd zijn of kunnen zijn, dan de gastarbeiders van vroeger. Dus dan ontbreekt de wil gewoon. En ja, er zitten ook goede mensen bij……….anders generaliseer ik weer he, maar de verhoudingen zijn wat zoek zeg maar.

Doe mij toch maar Amerikanen ipv moslims, al zijn er genoeg dingen aan de VS die niet kloppen. En die keus zou wel eens heel zwart/wit genomen moeten worden ooit.

Ma3anne · 30 juni 2004 op 10:31

Goed geschreven column, met een duidelijke eigen mening.

Vraagje aan Bakema: Heb ik ooit al eens een column van jou gezien hier? Of heb ik die gemist?
Ik zou zo graag eens commentaar geven op je gebruik van puntjes in een tekst. 😀

Mosje · 30 juni 2004 op 10:56

Gave column. Mooi vlot taalgebruik, en hier en daar super-ironisch op een manier waar ik zeer van houd.

En over die moslims in het Nederlands elftal. Die zitten er toch al in? Na het maken van een doelpunt zie ik regelmatig voetballers hun shirt wijzigen in een burqa, en ze storten zich ter aarde richting Mekka.
Dat ze vervolgens worden besprongen door teamgenoten is wel weer zeer verderfelijk, maar ja, dat zal de verwesterlijking wel zijn.
😛

Dees · 30 juni 2004 op 10:58

[quote]Complexe keuzes werden gereduceerd tot ‘voor’ of ‘tegen’, waarbij ‘voor’ het een automatisch ‘tegen’ het andere bleek te betekenen en vice versa. Zonder morren werden deze waarheden door Jan Peter, Bakema, alleman en Truus van het buurthuus overgenomen.[/quote]

Zo beter? Verder, wat neem je veel aan, dat helemaal niet in deze column staat. Viking ook trouwens, politiek correct? Waar dan? Volgens mij staat hier een knettercynische column, maar mss ben ik niet helemaal geslaagd in mijn opzet.

Grtz,

desa

Louise · 30 juni 2004 op 11:07

Een krachtige column, die staat als een huis.
De bittere ondertoon heb je op een verrassende manier opgeleukt met een soort van galgenhumor.

Knap gedaan!

Louise · 30 juni 2004 op 11:14

[quote]Volgens mij staat hier een knettercynische column, maar mss ben ik niet helemaal geslaagd in mijn opzet.[/quote]

En ik denk dus van wél…

Irma · 30 juni 2004 op 16:11

Goed geschreven; mooie cynische column!

Complimenten!

Geef een reactie

Avatar plaatshouder