Mijn moeder heeft het er maar moeilijk mee. Ze heeft twee dochters die als vrijgezelin door het leven kachelen. Ze verzint van alles om ons aan de man te helpen. En vader merkt droogjes bij elk bezoek op ” ik heb ze links gekeerd, rechts gedraaid, ik raak ze aan de straatstenen niet kwijt”. Wat ze niet weten is dat zusje en ik best lol hebben in onze zoektocht en zowat alle ins en outs met elkander delen. En we lachen wat af. Zo belde ik Zusje vanmorgen op. Want ze had gisteren een date gehad en laat nog een sms-je gestuurd met de vraag of ik nog wakker was. En dan weet ik…..er valt van alles te melden. De date was leuk, gezellige, aardige man, goede gesprekspartner en redelijk goodlooking. Tot dat de man vraagt bij het afscheid of hij haar mag zoenen. Zusje stemt toe. En nu komt het….die man buigt zich naar voren, opent de mond als een barracuda en stoot zijn tong direct richting huig als een soort stootblok. En dat herhaalt hij meerdere keren. Zonder de lippen van Zusje te beroeren. Zusje voelt kokneigingen temeer daar ze een enorme hoeveelheid speeksel over haar kin voelt lopen. Ze is totaal overdonderd en haar brein draait op volle toeren. Ze heeft namelijk op dat moment geen flauw idee wat ze moet doen met haar tong! Waar laat je die lap vlees? En het wordt nog erger. Op een bepaald moment opent hij de mond nog wijder (denk aan een vinvis in dit geval of een walvishaai op strooptocht, in ieder geval een vissoort die veel plankton vreet) en plant zijn mond zo wijd over de mond van zijn slachtoffer dat zijn tanden op de wangen van mijn arme Zusje belanden. Hij zuigt zo hard dat Zusje het idee heeft dat haar kin verdwijnt in een wasstraat. De speekselvloed gaat tussentijds gewoon door. Zusje heeft zoiets nog nooit meegemaakt! Wanneer stopt deze waanzin en gaat zijn mond gewoon haar lippen raken? En volgt er een tedere dans tussen twee tongen? Het is er niet van gekomen. Het is overduidelijk…deze man kan niet zoenen! En dan is het een verloren zaak. Zoenen is essentieel. Mae West (1892-1980) heeft ooit gezegd ” i have found men who didn’t know how to kiss….i’ve always found time to teach them”. Maar in sommige mannen moet je geen energie steken is mijn advies. Of om met Oscar Wilde (1854-1900) te spreken…” een kus kan een mensenleven verwoesten”. Ik tel mijn zegeningen. Want de laatste man die gekust heb kon bijzonder lekker zoenen. Werelds!!!

Categorieën: Mannen & Vrouwen

8 reacties

Eddy Kielema · 25 november 2005 op 17:09

Je schrijft heel aardig en gebruikt ook nog eens 2 leuke citaten, hoewel dit onderwerp zich meer leent voor een weblog-item dan voor een column.

heupie · 25 november 2005 op 17:54

Aardig geschreven, zus kan dus wèl zoenen. Pa hoeft niet bang te zijn. ’t Zijn beiden immers nog echte pubers, afleidende aan ’t item en de inhoud.

Bakema_NL · 25 november 2005 op 20:42

Bij de eerste echte zoen van mijn vrouw, die eerste op de wang telt niet, stak ik zo mijn neus in d’r oog………..kan ik er wat aan doen dat dat ding wat groot uitgevallen is? 😛
Maar kwijlen…..nee.

wendy77 · 25 november 2005 op 21:49

Ik vind het een hele leuke column.

Persoonlijk zou ik de laatste zin achterwege laten en de column laten eindigen na verwoesten.

truus · 27 november 2005 op 08:01

Mensen, bedankt voor jullie reactie. Wendy, gelijk heb je. Die laatste zin was volledig overbodig. Sommige zoenen maken echter zoveel indruk dat ze hoe dan ook beschreven moeten worden 🙂 Bakema….tweede zoen wel gelukt? Heupie, het lukt me maar niet om de puber in mij te onderdrukken. Tips? Eddy, inderdaad, meer een weblog-item. Na enig gesnuffel op deze site had ik deze conclusie zelf ook getrokken. Neemt niet weg dat deze site, lettervreter die ik ben, tot mijn favorieten behoort.

Bakema_NL · 27 november 2005 op 16:30

Hahaha, ja, de 2e ging wel goed en daarna ook allemaal, we zijn tenslotte nog steeds bij elkaar dus ik moet iets goed gedaan hebben ergens. 🙂

heupie · 27 november 2005 op 19:55

Truus. Ik kan je legio tips verstrekken om ’t puber gedoe te ontstijgen. Ik ben ook best bereid je de balangrijkste foefjes te verklappen. Echter ; ik wil de mogelijkheid op columns te regageren daarvoor niet misbruiken. ’t Wordt dan een soort verknipt chatten en dan is het een soort onderonsje. Jou profiel is blanco en geeft me geen verdere informatie of e-mailadres. Ik wil je ook niet zomaar in de steek laten en kan alleen maar zeggen; blijven oefenen en enkele jaartjes geduld. Enne, stel je pa gerust, over enkele jaartjes vliegen jij en je zus heus wel uit, als je tenminste ’t kussen blijft beoefenen.

bert · 27 november 2005 op 22:01

Laat iedereen lekker op z’n eigen manier zoenen en zelf accepteren wat hij of zij prettig vindt. Dat ga je toch niet zo gedetailleerd in een column verwerken. Je zou er bijna een hekel aan krijgen zo diep als jij er op in gaat. 😕 😕 😕

Geef een reactie

Avatar plaatshouder