Lang heb ik tegen mezelf gezegd binnen kort ga ik weer sporten.
Met sporten bedoel ik fitness want ik zou behalve paardrijden geen andere sport kunnen bedenken dat ik leuk zou vinden.
Toen ik 21 was deed ik dat ook en beleefde er veel plezier aan. Ik was even van de straat af en kon de hele tijd heerlijk flirten met het andere geslacht.
Maar tijden zijn veranderd en ik ook, al doet het best pijn om dat te zeggen.
Nu ik 34 ben en twee kinderen heb gehad plus nog een keizersnede is deze godsgift niks meer vergeleken met die van toen.
Ik hou er zelf´s niet meer van om in de zomer aan zee te gaan zwemmen omdat mijn blubber vrij spel krijgt om de lambada te dansen als ik sierlijk over het strand probeer te walsen.
Alles trilt dan zo erg dat ik er zee ziek van word
Dus aan de enne kant wil ik al heel lang terug naar de sport school om aan deze vervallen lijf te gaan werken.
Maar en dit zeg ik met een grote MAAR, in een sport school zitten heel veel spiegel en ik wil niet kunnen zien hoe de fiets zadel verdwijnt tussen mijn redelijke kolossale hamen.
Ik kan me ook voorstellen dat ik daar zit tussen 18-19 jarige die nog zo slank en strak zijn dat je als man bijna bang zou moeten zijn dat je ze niet in tweeën breekt.
Ik vind het al erg genoeg om tegenwoordig te gaan stappen want vaak beland ik dan in een cafe met jonge tieners.
Het gebeurt vaak dat ik een piep jonge ventje of meisje daar zie staan om half 1 snachts dat ik me afvraag wat voor ouders hebben ze eigenlijk, ze horen al lang op bed te liggen.
Of ligt het aan mij? Misschien ben ik gewoon oud aan het worden.
Nou en met deze gedachten stel ik het altijd uit om naar de fitness te gaan.
Tot twee maanden geleden, ik dacht bekijk het maar ik ga er is kijken, kijken is tenslotte vrijblijvend.
Nou daar aan gekomen zag het er allemaal heel professioneel uit en helemaal niet zo veel spiegels wat ik natuurlijk erg prettig vond.
Je kon daar zelf´s gratis een video of dvd mee naar huis nemen voor twee dagen, gratis zonnebank, sauna, aerobics..Wat zat ik toch al die tijd te zeiken ik ga het DOEN!!!!
Nu ben ik heel blij dat ik die stap heb genomen want die strakke 18 jarige zijn er ook wel maar toch wel meer van mij leeftijd en dat is tenminste niet zo ego brekend.
Maar ik moet wel met een ietsie pietsie teleurstelling in mijn stem zeggen dat ik tot nog toe geen om over te kwijlen adonis heb gezien, nee ik krijg wel vaak een geile knip oog van een semi gespierde fossiel
Maar ach zelf´s dat mag de pret niet breken want ik ben lekker even het huis uit en gezond aan mezelf bezig
Ik heb nu zelf´s besloten om aan laser therapy mee te doen om eindelijk van mijn rook verslaving af te komen.
Voor dat ik het weet zal ik een heel nieuwe gods giftje zijn, vol zelfvertrouwen, als een man me nu op straat na kijkt zal ik niet meer denken `Ben ik door gelekt, Zit er een scheur in mn broek?Wel nee ik zal denken Eat your heart out dude…..hi,hi,hi oke,oke ik ga weer iets te veel overboord, maar het is toch gezond om zo gemotiveerd te zijn.
Er zijn natuurlijk ook nadelen zoals jezelf voor lul zetten en geloof me de kans is groot, of komt dat alleen bij mij voor?
Ik was mijn boven benen aan het trainen met twee sets van vijftien keer a 25 kilo en het ging lekker, maar toen ik wou op staan om verder te gaan belande ik plat op de grond, eruuug gênant!!!
Laatst ook zat op de fiets naast zn wandelende tak en merkte dat zij haar fiets maar op stand 1 had staan, dus ik zette die van mij op stand vier en met een triomfantelijke smile zou ik haar laten zien wie het beste was.
Jieeeha!!!eat your heart out bitch!!!
Maar ummm duurde niet lang eer er allemaal lichtjes gingen branden en hoge tonen gingen piepen met koeie letters op mijn display TE HOGE HART SLAG, TE HOGE HART SLAG!!!!!!!!
Mijn triomfantelijke smile werd ineens een overloper en voor mij was er niks over dan met het woord loser op mijn stui rond te lopen voor de eerst komende maanden.
Ik denk dat ik gewoon moet beseffen dat ik ook ouder aan het worden ben en er ook niet zo een drama van moet maken. Maar dat is niet altijd makkelijk als je van binnen 10 jaar jonger bent.
En tien jaar maakt een groot verschil.
Ach misschien moet ik ook een cursus Elegant ouder worden gaan volgen, maar of het bij mij zal helpen?????


9 reacties

pepe · 6 november 2003 op 08:05

Godsgift is oud? blubber??
Ik denk dat het best wel meevalt, tenzij de foto in je profiel van je zusje is 😉 Enneuh als 34 al oud is… ben ik bejaard 😮
Ik turn al een jaar of 30, en ja ik kan niet meer wat ik 20 jaar geleden kon doen. Maar nog altijd kan ik een leuk salto’tje springen en hoef me niet te schamen. De gemiddelde leeftijd is rond de 22 en daar zit ik ver boven, maar ik vind het heerlijk even twee uurtjes uit mijn dak gaan.

Godgift blijf je maar lekker jong voelen, dan heb je geen cursus nodig. 🙂 🙂 🙂

Kobus · 6 november 2003 op 10:40

Ik heb ook lang getwijfeld, of ik op mijn volvette kaas leeftijd (50++) weer zou gaan sporten. Volleyballen, lekkere mix van jong en oud, mannen en vrouwen. We spelen nu zelfs recreatief wedstrijden. Nog niks gewonnen, maar dat komt vast wel. Maar het belangrijkste : het blijft leuk, geen gemekker als er wat verkeerd gaat. Gewoon gezellig en…. ik val er nog vanaf ook ! Dus je er niks van aan trekken , wanneer je een keer de mist ingaat Godsgift. En gewoon erover schrijven via CX helpt ook. Dus vooral blijven doen. Leuke column !

Godspeed · 6 november 2003 op 10:52

Ik ga sporten (fietsen), zei ik 3 jaar geleden ook. Mijn stamkroeg had een fietstocht en ik zou wel mee gaan.
Eerst een fiets(mountainbike) aangeschaft, met fietscomoputer, garantie etc.

De fietstocht ging van kroeg naar kroeg, en aangezien er dames bij waren die onder het fietsen nog moesten buurten kwam de snelheid niet boven de 15 km/uur uit. Best vervelend op een mountainbike met zo’n smal zadel en 0 km oefening.

Na 12 uur kroegenfietstocht (toch nog 40 km) ben ik naar huis moeten gaan vanwege een pijnlijke kont, de rest heeft nog 6 uurtjes door gezopen.

Je begrijpt dat ik maar erg weinig kalorieën heb verbrand die dag, de teller op de fiets staat ondertussen wel al op 120 km, en dat in 3 jaar.

In het nieuwe jaar zal ik weer gaan sporten, ik ben aan het denken aan biljarten en darten.

Moet jij maar eens zien hoe strak mijn lichaam zal worden.

gr. Godspeed:pint:

Kees Schilder · 6 november 2003 op 12:24

Zwam niet,Godsgift.Jij ouder??? Zit gewoon tussen de oren.Dat wordt ons sinds eeuwig opgelegd.Als je ouder wordt dan ben je dat ook.
Nietwaar!!!Je bent pas oud als je dat zelf vindt en niet eerder.
Fijn dat je er weer bent.
groet
Kees

viking · 6 november 2003 op 17:25

Tss, tss, Godsgift, schaam je wat! Ben je op zoek naar een beetje bevestiging van wat wij én jij al lang weten?

Li · 6 november 2003 op 19:29

Hallo Godsgift

Welcome back!
Geen inspiratie? Een writersblock?
Nou het bewijs dat er niets mis met je schrijverij hebben we kunnen lezen. Je had wel drie columns kunnen schrijven. Over de lijn, over de jeugd van tegenwoordig, en het sporten. En wat dat laatste betreft: die jonge strakke sportschoollijven weerhouden mij ook van het zweten en zwoegen op een sportschool. Misschien een goed voornemen voor volgend jaar dinsdag.

Groetjes Li

deZwarteRidder · 6 november 2003 op 20:50

Godsgift…….. de gift van God…
die zou men niet ter discussie moeten stellen….
echter kon een zweem van glimlach toch niet onder drukken tijdens het lezen……
en herkenbaar..ja dat ook..
dus het zij u vergeven……
Rich@Rd

godsgift · 7 november 2003 op 08:39

Hey jongens bedankt voor jullie reacties.
Nee natuurlijk ben ik niet echt oud met 34 jaar, maar als je erg moe sochtends je bed uit komt en je rug zit pijnlijk vast van nek tot bekken, dan ja voel ik me soms wel bejaard.
Maar was het belangrijkste is wat je van binnen voel en daar ben ik nog piep jong.
Vond het ook erg fijn om weer te schrijven dus bedankt voor de motivatie.
En Godspeed wil je nou echt een column lezen over hoe ik witte heren onderbroeken behandel met smeuïge remsporen????
Groetjes G.G

😛

R@@F · 11 november 2003 op 11:36

Flubber, of blubber of pijn in je bekken………ik wil met jou toch een beschuitje eten een jaar of 50 😉

xx
R@@F
p.s
Zie je wel dat je het kan!!

Geef een reactie

Avatar plaatshouder