Nu al praten over de Olympische Spelen in 2028 is wat voorbarig hoor ik in de media en om me heen. NEE, mensen dat is niet voorbarig, maar nog maar net op tijd. Ik zal het u uitleggen. Als we vandaag beslissen om er voor te gaan en vanavond meteen actie ondernemen kan het lukken. Ik roep daarom alle vruchtbare vrouwen op, om liefst vanavond maar in elk geval deze week nog, een partner te zoeken om de Olympische daad te verrichten voor volk en vaderland. Alleen dan hebben we de bevolking in 2028 op het niveau om de organisatie van zo’n evenement ter hand te nemen. Het kan dus nog. De Olympische vlam is nog maar nauwelijks gedoofd of de eerste Bobo’s laten links en rechts luchtballonnetjes op om de animo voor de Spelen in Nederland te polsen en te promoten. Het moet in de Vip-ruimte van het Holland Heineken House geweest zijn waar onze immer overenthousiaste Erica T. de eerste Bobo’s met het 2028 virus geïnfecteerd heeft. “Natuurlijk kunnen wij dat ook”, hoor ik ze zeggen, “ Het zou toch FAAANTAAASTISCH zijn”. De vraag is of het virus zich verder zal verspreiden, of dat meer realistische Nederlanders de Olympische patiënt de komende maanden antibiotica toe kunnen dienen om verdere verspreiding tegen te gaan.
Beijing heeft indruk gemaakt op alle politici, sponsors, bestuurders en sporters. Met groot enthousiasme spreken ze over de schitterende Venues, het geweldige Olympische dorp en het voortreffelijke openbaar vervoer. Samen met de indrukwekkende openings- en sluitingsceremonie zijn de Chinezen er in geslaagd te tonen waartoe ze in staat zijn. Eerlijk gezegd moet ik de mensen die nu zeggen “dat kunnen wij ook” gedeeltelijk gelijk geven. Wij hebben in Nederland ook genoeg technische know how om middels een immense videowall beelden te vertonen. Ook wij kunnen iemand aan een kabel langs het scherm laten zweven. Misschien kunnen we het technisch nog wel beter. We hebben in Nederland genoeg creatief talent om een wervelende openingsact neer te zetten. Geen probleem. Alle kennis voor het organiseren van ‘s werelds grootste sportevenement is in Nederland aanwezig. Er is een maar. WE HEBBEN ONVOLDOENDE MENSEN VOOR DE UITVOERING.
Sommige bobo’s zijn al op hol geslagen. Met de organisatie van de spelen zouden we het probleem van de files en de krapte op de woningmarkt in een keer op kunnen lossen hoorde ik gisteren een inmiddels met het virus besmette patiënt op de radio zeggen. Nederland moet de spelen op zijn eigen manier organiseren vertelt de burgervader van Amsterdam, het wordt anders dan in Beijing. Ik weet niet precies waar Cohen op doelt, maar ik kan me er iets bij voorstellen. Bij de opening geen 20.000 schoolkinderen die indrukwekkende patronen lopen, maar gewoon Jan Smit. De marathon blijft 42 kilometer maar we laten de atleten kleine rondjes lopen (dat is makkelijker te beveiligen). De sporters brengen we onder in Centre Parcs. De onderdelen zwemmen, schoonspringen, kunstzwemmen, roeien, kanoen, wildwatervaren en waterpolo vinden allemaal plaats op de bosbaan. Water is water, toch? Ik voel eerlijk gezegd weinig voor Job’s aanpak. Niet beknibbelen op de evenementen maar zorgen dat je voldoende mensen hebt om ze te bemannen. We doen het goed of we doen het niet. Dus als de gesmeerde bliksem het bevolkingsaantal omhoog. In China waren alleen al 1,5 miljoen vrijwilligers actief. Waar halen wij die in hemelsnaam vandaan.
De statistieken van het CBS geven aan dat we in 2028 een bevolking hebben van 16,9 miljoen. Zo’n 13 miljoen zitten er in de leeftijd tussen de 18 en 65 jaar. Dat is dus de groep potentiële vrijwilligers waar we uit kunnen putten. Als we daarop in mindering brengen de mensen die moeten werken, mensen die lichamelijk of geestelijk niet in staat zijn te assisteren, personen in het gevang en de mensen die absoluut geen zin hebben om mee te werken blijft er een klein vijvertje over om uit te vissen. Dat gaan we niet redden. Ons grootste probleem. WE KOMEN MENSEN TEKORT. Gelukkig kunnen we nog ingrijpen. Ik heb voor mijn plan inmiddels de steun vanuit het koningshuis. De regering overweegt een speciale tv oproep te doen. Andre Rouvoet -die er al vaker blijk van gegeven heeft graag achter de Nederlandse slaapkamer deuren te kijken- wil de oproep wel doen. De som is simpel. Reken gerust even mee. Er zijn nu 3,4 miljoen vrouwen in de leeftijd tussen de 20-50 jaar. Voor dit jaar verwacht het CBS 2 miljoen geboortes. De oproep is dan ook gericht aan de 1,4 miljoen vrouwen die nog geen gezinsuitbreiding gepland hebben. Als zij hun plannen wijzigen hebben we in 2028 dus 1,4 miljoen personen extra die dan 20 jaar oud zijn en uitstekend als vrijwilliger inzetbaar zijn voor het organiseren van geweldige Olympische spelen in Amsterdam. Dus vanavond vroeg naar bed en -onder het motto meedoen is belangrijker dan winnen- de Olympische daad verrichten. WE GAAN ERVOOR. HUP HOLLAND.


4 reacties

KawaSutra · 29 november 2008 op 01:55

[quote]Dus vanavond vroeg naar bed en…..de Olympische daad verrichten. [/quote]
[quote]Er is een maar. WE HEBBEN ONVOLDOENDE MENSEN VOOR DE UITVOERING.[/quote]
😀

Neuskleuter · 29 november 2008 op 08:51

Ik vind ‘m leuk en scherp, maar het voelt nu nog steeds als wat mosterd na de maaltijd. Vlak na de Olympische Spelen zou dit prima kunnen, maar nu heb ik een gevoel van: oh ja, die Spelen… Die waren dit jaar, toch?

Maarreuh, ik duik het bed niet in voor een kansje op de Spelen! :lach:

Prlwytskovsky · 29 november 2008 op 13:23

Veronderstel dat jou gekweekte nageslacht geen interesse heeft voor welke sport dan ook? Dan zit je.

@Neus: kan ook achter een stapel ouwe autobanden hoor. 😉

SIMBA · 29 november 2008 op 13:30

[quote]WE GAAN ERVOOR. HUP HOLLAND[/quote]
Neeeeeeeeee! Laten we dit dure circus maar niet naar ons land halen.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder