Pak een biertje en een sigaret. Want wie weet, misschien hebben de terroristen het wel op u voorzien en is dit uw laatste kans om nog eens lekker te genieten. Misschien beramen ze op dit moment wel een aanslag op u, en dat terwijl u net lekker deze column zit te lezen. Want ja, zeg nou zelf. Levensgevaarlijk, die terroristen. Zal ik u nu eens echt laten schrikken? Ach ja, laat ik dat maar doen. Wij hebben zestien miljoen terroristen in Nederland. Ja, daar schrikt u van he. Maar gelukkig valt het mee. De meeste van deze terroristen zijn uw cultuur- en landgenoten. Jazeker, ik ben ook een terrorist. Schrikt u vooral niet. Ik heb het niet op u voorzien. Maar op andere doelen. Net zoals u immers.

Wij zijn gevordere terroristen. Wij sluiten gewoon andere landen systematisch buiten. Ook wel boycotten genoemt. Briljant. Wij hebben het zelfs zo ver geschopt dat wij ons niet meer schuldig voelen. En dat is toch wel een top westerse prestatie.
Of heeft u soms wel schuldgevoel als u die nieuwe computer of die nieuwe geweldige auto koopt tegenover die kinderen die u laat verhongeren in de arme landen? Nee toch zeker? Zowel, dan moeten we nog een paar gaten dichten in ons systeem. Maar ik weet zeker dat dat helemaal goed gaat komen.

Ach ja. Daar heb je het al: de eeuwige derde wereld met allemaal zielige mensen. Dat was toch Afrika, of hoorde daar nog meer bij?
Lijkt allemaal zo ver weg he? Tsja, misschien is dat ook wel zo. Toch apart dat het WTC in onze achtertuin leek te vallen. Terwijl dat nou niet echt dichterbij was. Ook weten we tegenwoordig allemaal Afganistan of Irak op de kaart aan te wijzen. Maar waar onze medemensen verhongeren, tsja, dat is ergens in de derde wereld. De derde wereld, dat klinkt langzamerhand als een boos sprookjesland. Een land waar de mensen nog verhongeren en onderdrukt worden door een kwade heerser. We zien het wel eens in film ja. Of zelfs op het journaal. Een mooi moment om even te zappen naar een andere zender die wel aandacht besteed aan ons leed. Ah, het terrorisme, even wat luider.

Nee wel, de bel. Dat zijn vast weer van die collectanten. Grrr. En dat terwijl ik net lekker een column aan het schrijven ben. Ach, 50 eurocent en ze zijn tervreden. Eigelijk hadden ze me de huid vol moeten schelden. Maarja, het zal wel wennen als iedereen 50 cent geeft. Of misschien zijn we al blij als uberhaupt iemand wat geeft. Het geeft mij toch wel een goed gevoel, dat ik toch wat geld in de collectebus heb gestopt van deze 2 kinderen.

Kinderen. Ik laat mijn gedachten gaan. Zouden zij zo rebels zijn omdat ze het niet met ons eens zijn? Weten zij dat wij mensen laten verhongeren? Weten zij dat wij de oerwouden omkappen? Weten zij dat wij oorlog voeren tegen andere mensen? Weten zij dat wij discrimineren? Verzetten zij zich tegen ons? Onze eigen kinderen?
Ach nee, het zijn gewoon vervelende pubers, die we harder moeten aanpakken.

Maar goed, ik zit weer achter mijn computer. Mijn mooie nieuwe pentium 4, ik heb mijn tv aan staan en geniet van mn leven.
Ik heb dat immers allemaal zelf bereikt? Of zou het komen doordat ik me heb aangepast aan deze cultuur en heb gedaan wat zij
van mij vroegen? Heb ik gewoon de kansen gepakt binnen dit systeem? Nee toch? Nee, ik heb het helemaal aan me zelf te danken.

Ik wil uw toch nog even feliciteren, u heeft het namelijk gered tot de laatste alinea. U leeft nog. Geen terroristische aanslag.
Goed, dan mag u zich nu weer druk gaan maken over de economische recessie.


4 reacties

viking · 19 november 2004 op 17:52

[quote]u heeft het namelijk gered tot de laatste alinea. U leeft nog. Geen terroristische aanslag.[/quote]
Ik dacht toch echt elk moment te ontploffen…

pepe · 19 november 2004 op 19:32

Ik heb het lezen overleefd!
Het leven hier of daar, zegt inderdaad niet dat wij gelukkiger/rijker zouden zijn dan zij.
Misschien zijn wij wel vele malen armer, met al de luxe die wij hier kennen.

Bakema_NL · 19 november 2004 op 22:43

Collectes en/of acties voor 3e wereldlanden krijgen geen cent van me. Lost namelijk niks op. Structurele hulp is nuttig, niet een jaar voeden en daarna weer in de stront. En dan moeten ze vaak ook eens stoppen met de wapens op te pakken…….waar gek genoeg wel geld voor is.

Verder ga ik gewoon door met leven, want als je je maar druk blijft maken om andermans ellende dan kun je beter meteen stoppen met leven, dat kan geen mens aan natuurlijk. Wees maar dankbaar met wat je hebt, gedraag je, probeer een bijdrage voor het goede te doen en leef je leven……..iedereen helpen gaat echt niet. Ik ben in ieder geval niet zo’n zeikerd die in een supermarkt gaat piepen wanneer 1 van de 30 soorten rijst op zijn, net de soort die ik wilde hebben…………dan vreet je verdomme wat anders. Dat soort mensen kan ik dus wel schieten en die mogen het wel eens wat minder hebben denk ik af en toe.

Ma3anne · 20 november 2004 op 14:23

Goed om dit geluid ook weer eens even te laten horen. We zouden het haast vergeten tussen al het gepraat over ons eigen hachje.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder