In een klein appartement in Venlo, vlak bij ‘Mooder’ Maas ligt een schattig hummeltje, stilletjes en lief te dromen. Aan haar voetjes ligt een grote wereld vol ongeduld op wacht. Zo ook Jip, die waakzaam met zijn grote bruine neus, het prille leven warmte toe blaast. Pa en ma zijn dolgelukkig met hun lieve spruit. Zij hebben haar geëerd met een mooie Bretonse naam, Enora. Een vrolijke giraf op een beschilderd schattig buikje, kondigde de geboorte aan. Geboren op een bijzondere dag in januari, dat moet gezegd. Op 28 januari werd ooit de eerste steen gelegd van de fameuze Eiffeltoren, dwarrelden in Montana de grootste sneeuwvlokken uit de lucht (20 bij 38 centimeter) en zette Albert Einstein in Berlijn de wereld op zijn kop. Simpel door te beweren dat het universum gemeten kan worden. Niets is sindsdien nog onmeetbaar, behalve de liefde voor een mens.

Hoge heren zagen op 28 januari het licht verschijnen of verdwijnen. Koningen en Pauzen in chronologische volgorde, Karel de Grote, Hendrik VII en VIII, Clemens IX en Paulus V. Ook een aantal mooie muzen zagen het licht: Arthur Rubinstein, Tante Leen, Jackson Pollock, Alan Alda, Sjoukje Dijkstra, Nick Carter, Elijah Wood en niet te vergeten, dicht bij huis, neef Jules. Voor de beroemde schrijvers William Butler Yeats, Joseph Brodsky en Astrid Lindgren viel helaas het doek.

Van alle koningen, pauzen en muzen kan niemand tippen aan Enora. Of toch misschien de broertjes Saunders? ‘Voice of Holland’ Ben, ruilde op 28 januari met broertje ‘Popstar’ Dean van nummer één positie in de Top 40. Met wel een heel toepasselijke nummer: “You and I both”. Dat moet de danssterren Enora en Stefano van “So you think you can dance” toch vrolijk hebben gestemd. Ach, het is en blijft een wondere wereld. Terwijl Nederland wordt overmeesterd door reality soaps en talentenjachten maakt een Arabische wereld zich op voor een lente van democratie. De toekomst blijft vol verrassingen.

Lieve Enora, jouw wereld staat nog in de startblokken. Een wereld vol belofte. Het staat deels al in de sterren geschreven. Als Waterman en Tijger leef jij van liefde, lucht en van metaal. Je gaat strijden voor je vrijheid en je idealen. Spontaan en onbevooroordeeld. Sociaal en intelligent. Als Venus ga je op zoek naar shocking white, want Enora, she’s got it. De wereld ligt aan je voeten. Als papa’s peetoom probeer ik je geluk te bewaken. Maar voorlopig lig je stil te dromen. Net als Jip, je harige vriend, die droomt van Janneke.

[b]Ome Mien[/b]

[img align=left]http://images3.cpcache.com/product/staffordshire+terrier-purebreed-purebred/261480343v7_225x225_Front.jpg[/img]

Categorieën: Liefde

Mien

Bewonder luidruchtig en verwonder in stilte

12 reacties

arta · 30 maart 2011 op 21:30

Ik vind deze geboortestukjes (dit is de derde hier gepubliceerd, toch?) echt superlief! Een mooi, bijzonder kado voor ze!

lisa-marie · 31 maart 2011 op 08:28

dit is gewoon een kadootje en genieten !!

SIMBA · 31 maart 2011 op 09:53

Wederom een lief stukje ome Mien! Mooie naam trouwens.

Fem · 31 maart 2011 op 10:16

Zo lief…. gefeliciteerd ome Mien!

pally · 31 maart 2011 op 10:49

Ach, wat een lief welkom met geschetst tijdsbeeld van oud-oom Mien…Feli!

groet van Pally

Harrie · 31 maart 2011 op 10:50

Ja die koningen en pauzen die kan ik me nog goed herinneren. Ik kan je een ding verzekeren. Het waren geen brave Hendrikken.

phoebe · 31 maart 2011 op 13:42

Heel zacht en lief dit…

Ontwikkeling · 31 maart 2011 op 19:17

Zo ontzettend lief! Een uniek geboortedocument.

trawant · 31 maart 2011 op 20:37

Van harte oom Mien, dat je maar veel mooie verhaaltjes mag verzinnen voor de kleine..

sylvia1 · 1 april 2011 op 09:31

Ik zie de beschuit met muisjes zo voor me…
Proficiat!

Ferrara · 2 april 2011 op 00:37

Prachtig. Het eerste stukje in haar poeziealbum.
Je zal toch zo’n leuke oud-oom hebben.

Mien · 3 april 2011 op 23:02

Bedankt voor alle lieve reacties.

Mien

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder