Ik ben een Europeaan. Maar ook een wereldburger, Limburger, ruimtevaarder, Beneluxiaan, Lagelander en nog veel meer naar het schijnt. Ik gedraag me naar gelang het gezelschap waarin ik me verkeer meestal als mezelf. Wel zo handig en duidelijk. Niets op te houden, behalve mezelf en mijn broek.
Je hebt zo van die paljassen die volledig opgaan in hun rol of hoedanigheid lokaal. Vooral Europaljassen hebben het hoog zitten. Voor mij zijn het potloden. Je hebt mensen en potloden zeg ik altijd. En Europaljassen vallen absoluut onder de categorie potloden. De hardheid van het potlood doet er even niet toe. Het zijn ook geen gumdragers. Nee, over het algemeen liggen ze stil op tafel. Totdat iemand ze oppakt en laat tekenen. In het grote boek van afwezigheid. Zo is dat.
Verenigt u in Europa, dat staan Europaljassen voor. Maar is dat niet van alle tijden. In de Middeleeuwen zochten avonturiers reeds het rijkere Europa. Een Europa dat nog niet bestond in zijn huidige vorm. In dezelfde bossen en landerijen bleek het echter heerlijk toeven. Meerdere culturen ontwikkelden zich in vrede. En nu, heden ten dagen is haast niemand welkom meer. Vol is vol roepen Europaljassen aan ieders eigene landsgrens. Boe, zeg ik dan. Boemannen die Europaljassen. De wereld is van iedereen. Wereldorde ook.
6 reacties
Nummer 22 · 29 oktober 2018 op 07:40
Aan de tijd dat de Noormannen met in hun kielzog de Noorvrouwen naar ‘den lage landen’ op ontdekkingsreis gingen, ooit. Het kostte 6 jaar ontcijfer studie van een steen inscriptie in Vlagtwedde maar kan ook Diever zijn, maar wat ik las gaf een bulderende lach tijdens een ontcijfer weekend in een plaggenhut of zweethut, maar kan ook een droom zijn geweest. ‘Dit natte land daar lopen wilde mensen rond, geen winkels, geen internet maar wel KFC. Helaas wij lusten geen kip alleen maar zalm’. Dit land noemen wij de euro knaller omdat wij na het proeven van de kip ontploffen en scheten knallen’
Mien · 29 oktober 2018 op 09:12
Waar ik aan denk?
Ach … op die oude bedden van hun groeien wel zeldzame ėn veel voorkomende korstmossen. Niets mis mee en zeer nuttig.
Mien · 29 oktober 2018 op 09:13
Waar ik aan denk?
Ach … op die oude bedden van hun groeien wel zeldzame ėn veel voorkomende korstmossen. Niets mis mee en zeer nuttig.
Mien · 29 oktober 2018 op 09:14
Hun in Vlagtwedde én in Diever!
Nummer 22 · 29 oktober 2018 op 09:15
Terug naar de natuur zonder chemische toevoegingen, plof en legbatterij kippen, genetische ge transgender gemanipuleerde gewassen.
Nummer 22 · 29 oktober 2018 op 09:17
Leve hun hunebedden.!