Ik heb het geprobeerd, echt waar. En een week lang is het ook gelukt. Zeven dagen heb ik mijn mond erover kunnen houden. Het was moeilijk, maar ik heb het gered. Maar nu moet het er uit, ik mag het niet meer voor me houden. Native American, geplukte kip, Klukkluk, pauw, Hiawatha en meer typeringen heb ik voorbij zien komen de afgelopen week. Vaak gepaard gaand met een verontschuldigend “Maar het is wel een leuk liedje”. Een leuk liedje? Nou, misschien om op de peuterspeelzaal te zingen tijdens het doen van een rondedansje.

Met een dronken-Amy-Macdonald soundalike gaat ons land het natuurlijk niet redden in Azerbeidzjan. Maar dat is niets nieuws, we zijn er inmiddels wel aan gewend om de hoon van zingend Europa over ons heen te krijgen. Mag ik u even –in willekeurige volgorde van schaamte- Hind, de Toppers, 3J’s en Sieneke in herinnering roepen. Dit jaar echter lijkt het wel de optelsom van 10 jaar verkeerde inzendingen. Dat kan geen toeval zijn.

En toevallig is het dan ook niet, er steekt meer achter. Vanaf maandag 5 maart namelijk, gaan de 3L’s van ons land grijnzend in beraad om te bezien hoe ons nog meer het vel over de oren getrokken kan worden. Hoe de economie nog verder kapot bezuinigd kan worden ten faveur van het verenigd Europa.

Bij de besprekingen wordt niet alleen gekeken naar 2012 maar ook naar treiterijen voor de komende jaren. En weet u wel wat het organiseren van een Eurovision Song Contest kost? Tientallen miljoenen euro’s beste lezer. En winnen betekent volgend jaar organiseren. Dus niet winnen is een besparing van vele miljoenen.

Houdt u er maar vast rekening mee: om niet echt te hoeven hervormen, de hypotheekrenteaftrek in stand te laten, de banken met rust te laten en de topsalarissen niet extra te belasten, zullen de komende jaren geld kostende evenementen, festiviteiten en vieringen op slinkse wijze ontlopen worden.

Doe er uw voordeel mee: u weet nu dat Nederland geen Europees kampioen voetbal zal worden, veel te duur die massale feesten. De tijd dat een Nederlander de Tour de France zal winnen ligt nog ver voor ons. Zelfs de kerstviering staat op losse schroeven. En voor het eerst in de geschiedenis zal de Elfstedentocht –mocht deze ooit nog gehouden worden- een buitenlandse winnaar kennen.


1 reactie

Mien · 7 maart 2012 op 10:59

Hè dat vind ik nu jammer.
Ik vind dit songfestival een mooi tipi’s cultuurfeestje voor ons huidige kabinet.
Zelfs Klukkluk zou hier subsidie voor hebben gegeven.

[b][url=http://www.youtube.com/watch?v=tT7TJi2Rk7c]Mien Wounded Knee[/url][/b]

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder