Even gebeld met Columnx. “Goedemiddag, DreamOn hier. Casper in de buurt?” Al snel kreeg ik de vriendelijke hoofdredacteur aan de lijn. “Ik weet dat iedere column bij jullie eerst in een wachtrij wordt gezet en dat het maar afwachten is, wanneer deze op columnx wordt geplaatst, laat stáán dat je de juiste dag of het tijdstip weet, maar maken jullie wel eens uitzonderingen?” Casper verzekerde mij, dat dit soms wel eens het geval is. Ik legde hem de situatie uit. Hij snapte meteen, waarom ik deze column persé op donderdagmiddag op 5 juni om 17.00 uur geplaatst wilde hebben. We kletsten wat over en weer en tevreden hing ik op. Want wat is het geval? Vandaag is mijn liefje jarig. Hier op columnx ook wel bekend onder de naam Driek Oplopers. Op 10 juni 2006 werd mijn eerste column geplaatst op cx en reageerde hij vriendelijk op mijn verhaal. We kregen steeds meer contact en uiteindelijk kregen we een relatie.
Nu zijn we twee jaar verder. We hebben ontzettend veel meegemaakt samen, geweldige, maar ook hele verdrietige dingen. Maar samen konden we alles aan. Ook alle bemoeienissen van buitenaf, mensen die een wig tussen ons probeerden te drijven, onze relatie bleef rotsvast overeind. Wat ik onder andere van hem heb geleerd is, dat je natuurlijk moet proberen om een goed mens te zijn, maar dat je je verder niks van anderen aan moet trekken. Je eigen weg moet gaan. Door dicht bij je eigen wensen en verlangens te blijven. Mensen kletsen toch wel over je, en je kan niet met iedereen bevriend zijn. Een levensles voor mij. Daardoor durf ik deze column ook te schrijven!

Want: ik zie Dees al voor me, kotsend in een teiltje, vanwege het hoge kleffe gehalte van mijn column. Of WB! Die duwt de katten weg bij de krabpaal om zelf nou eens even lekker haar nageltjes te scherpen…De ogen van Mosje rollen vast uit zijn hoofd en om nog maar te zwijgen over Siebe, die zijn huiselijk geluk laat waar het hoort: Thuis!
Arta en Sim zien er vast de humor van in, net als Pally, Pepe en Li.
Het doet er niet toe. Ik schrijf dit verhaal recht uit mijn hart en het kan me alleen maar schelen wat mijn lief ervan vindt!

Wat hebben wij het geweldig samen. Ook nu we het zo druk hebben, met de verhuizing van Rotterdam naar Amsterdam. Daar willen we een gezin vormen. In jouw huis in de Pijp. Dat wordt onze geweldige leefomgeving. Een omgeving waar mensen heel veel om jou geven, en ook mij in hun hart gesloten lijken te hebben.
Voor jou heb ik met liefde al mijn schepen achter me verbrand: mijn huis in Rotterdam, mijn baan, vrienden en kennissen laat ik daar achter (althans; wat er nog van over is) en ga ik een supertoekomst tegemoet. Dat weet ik zeker. Dit najaar willen we trouwen, als bezegeling van onze liefde. Wat een geweldige stappen vooruit allemaal!

En weet je waarom mijn leven nu zo geweldig is? Omdat jij de meest fantastische persoon bent die er is. Lief, grappig, gezellig, zorgzaam, slim, betrouwbaar en romantisch. Alles wat mijn hartje begeert ben jij.
Dank je wel voor alles.

Schat, je hebt vandaag nog geen cadeau van mij gekregen. Mag ik je uitnodigen om met je leendochter en mij mee te gaan naar Ratatouille? Naar de plek waar we nu samen zoveel vrienden hebben? Daar krijg je ook je cadeau. Van harte gefeliciteerd met je verjaardag, en ik hoop dat we samen honderd worden.

Categorieën: Liefde

DreamOn

DreamOn publiceert sinds 2006 columns op het internet. Zij schrijft over alles wat haar bezighoudt. Vaak (te) breedsprakig, maar dat is een leerpunt! In het dagelijks leven is DreamOn pedagogisch coach en heeft ze haar man, kinderen, familie en vrienden lief.

18 reacties

Dees · 5 juni 2008 op 17:11

*Wie is er met mijn teiltje vandoor?*

Ah, ik zie het al, het is iemand met ‘wél humor’.

Felies Driek! Je lijkt geen dag ouder dan 30, echt niet 😉

Grtz,

Dees

edit: was ik zo ontroerd door de column dat ik door mijn tranen het huwelijk niet gezien heb. :stom:

Felies dus voor de dappere dodo’s die ja gaan zeggen!

en nu wil ik echt mijn teiltje terug 😀

pepe · 5 juni 2008 op 17:35

*mag ik een teiltje*, hihi en nu maar hopen dat DO en DO hier de humor van in zien.

Ik ben blij voor jullie allebei, hoop dat je doet wat je tikt, je niks aan trekken van wat anderen zeggen.
Je leeft je eigen leven op eigen wijse, je krijgt ook maar een keer die kans, dus benut hem.

Ook al lees ik vrij weinig meer hier, er zijn er altijd wel een paar die ik graag lees.

KawaSutra · 5 juni 2008 op 18:01

Nou Driek, ongetwijfeld heb je het dik verdiend.
Van mij dan ook van harte gefeliciteerd.

lizardking · 5 juni 2008 op 18:15

gefeliciteerd :ballon: :verjaardag: :ballon:

lisa-marie · 5 juni 2008 op 18:39

Gefeliciteerd allebei!
En samen honderd worden dat gaat jullie zeker lukken!! 😀

priet · 5 juni 2008 op 18:46

Ik vind het geweldig voor jullie! Gefeliciteerd :ballon:

Prlwytskovsky · 5 juni 2008 op 18:55

Do & D.O., eigenlijk kan ik net zo goed DoDo zeggen.

Maar Do & D.O., wat leuk om dit over jullie te lezen. Ik wens jullie dan ook het allerbeste toe in voorspoed en geluk.

En Driek: proficiat!!!!!!! Van harte man, en nog vele jaren met jou Do’tje.
Maar Driek, even tussen ons, he, mannen onder elkaar …. het is niet de bedoeling dat dit wereldkundig wordt….. en ik zal niet naar je leeftijd vragen, discreet als ik ben; maar in welk jaar ben jij nu geboren? 😕

Ma3anne · 5 juni 2008 op 19:10

Op de laatste meeting zag ik het geluk er al vanaf spatten. Dus deze ontboezeming verbaast me niets. 😉

Leuk verjaardagscadeau Do. Driek van harte gefeliciteerd! :kus:

Samen honderd worden? Da’s elk ongeveer 50. Vinnik wel wat weinig. 😎

Neuskleuter · 5 juni 2008 op 19:30

*Sluit aan in de rij voor het teiltje*

Driek, gefeliciteerd!

En DO&DO: samen ook alvast gefeliciteerd!

Siebe · 5 juni 2008 op 22:23

Ah ja…
Ik ook?
Ook ik.

Geweldige column, geweldig verteld ook, ik zat er helemaal in, tot aan en over…. – Nee, nee! Doe me geen teiltje. Ook dat doe ik liever op een andere plaats waarvan ik vind dat het daar thuishoort en niet hier.

[i][size=x-small]Siebe zegt in zijn beste Jan Veen-imitatie, dubbelzinnig en toch nietszeggend:[/size][/i]

[i]’Home is where the column is…'[/i]

(Jahaaa, die moet even indalen he?)

Bovendien, proficiat! Met alles zeg maar.

😉

S

Li · 5 juni 2008 op 22:51

[quote]*Wie is er met mijn teiltje vandoor?* [/quote]

Ikke, want ik werd ff niet goed van dat kleffe gedoe 😀 😉

:love2: :verjaardag:

Li

SIMBA · 6 juni 2008 op 08:24

[quote]Arta en Sim zien er vast de humor van in,[/quote]
Ben je helderziend ofzo….ik zat inderdaad vreselijk te grijnzen 😀
[quote]Dit najaar willen we trouwen[/quote]
Wanneer kan ik de bruids-meisjes-jurk komen passen? 😀
Driek van harte enne….nog heel veel jaren :kus:

Casper · 6 juni 2008 op 10:45

Even gebeld met Driekoplopers en DreamOn…. want dit soort kleffe dingen kunnen natuurlijk niet door de beugel op Column X. De teiltjes zijn niet meer aan te slepen.

Alsnog gefeliciteerd met je verjaardag Driekoplopers! :verjaardag:

En DreamOn en Driek: van harte gefeliciteerd met jullie voorgenomen huwelijk! :love2:
Wat een leuk nieuws!

Column X voor het schrijven en lezen van columns maar ook om uw datingskansen te vergroten! 😉

DriekOplopers · 6 juni 2008 op 12:07

Dankjewel, lieve Do. Voor je prachtige column. Wat een lieve en dappere woorden. Je bent het afgelopen jaar door nogal wat mensen schandalig behandeld, maar je hebt je niet klein laten krijgen. En samen kunnen we alles. En wat een lieve reacties lees ik hier! Dankjulliewel!

Dankjewel, lieve Do! Je hebt me heel erg ontroerd met je prachtige surprise-party. Het was een avond om nooit meer te vergeten. Zulke aardige mensen om ons heen. Zulke lieve dingen tegen ons gezegd. Een avond waar je nog jaren op kunt teren.

Dankjewel, lieve Do!

Voor altijd

je Driek

senahponex · 6 juni 2008 op 14:02

Gut, let je even niet op en zie wat er allemaal plaats vindt op,in,naast ColumX.Ik heb geen teiltje nodig heb het gewoon over mijn toetsenbord gedaan 😀 😀 , Driek en Do van harte en heel veel geluk, teotsenbrod wertk tiet zo betst maer :pint: :pint:

Troy · 6 juni 2008 op 16:15

Dit is nu al het zoveelste koppel dat hier op Columnx is ontstaan. Leuk, zo’n verkapte datingplek.

Veel plezier samen en vergeet niet al die teiltjes in de vaatwasser te doen. Voor het gemak heb ik de mijne even met de hand uitgespoeld. 😉

Grumpy-old · 6 juni 2008 op 20:10

Wat een ontzettend lieve en ontroerende column. En ook zo mooi dat je dit kunt en wilt delen.

Voor jullie beiden wens ik het allerbeste voor de toekomst en dat jullie samen lang gelukking mogen zijn.

[i]Een oprechte lach is zuivere welsprekendheid en effectiever dan woorden. Hoe effeciënter een kracht, des te stiller en subtieler hij is. Kracht komt niet voort uit fysieke vermogens. Het komt voort uit een onverzettelijke wil. Liefde is de subtielste kracht ter wereld [/i]

voor mijn geen teiltje maar een grote zakdoek 😉

pally · 6 juni 2008 op 21:27

Proficiat, Driek , al was het gister.
Enne, wat een mooi cadeau, hè, Zo’n CX-serenade! Geestig en ontroerend. Nog veel fijne jaren samen, Do en Do!!! :kus: :kus: Voor allebei één, als we toch klef gaan doen dan maar vet klef, ha, ha!

liefs van Pallykwally :pint:

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder