Wees eerlijk. Ex-en vergeet je niet. Er is altijd wel een plek waar je langsrijdt, waar jullie altijd samen kwamen. Alle herrineringen komen dan weer naar boven. De een stort in elkaar, de ander rijdt stug door. En dan komt het; je krijgt een nieuwe vriend. Je denkt over je ex heen te zijn, maar diep in je hart ben je dat nog niet. Bij alles was de nieuwe ‘hij’ doet, denk je aan het doen en laten van de oude ‘hij’. Zoals hij stil onder de douche staat, stond je ex ‘Zij gelooft in mij’ voor je te zingen terwijl hij zich aan het scheren was.
En terwijl je ex je aan al zijn vrienden voorstelde, staat je nieuwe lover liever in voor een avondje ‘onder de mannen’, dan dat iemand van zijn vriendenkring ook maar iets van jouw bestaan afweet.
Bij alle kleine dingetjes, denken we bewust en onbewust aan onze ex. En waarom? Misschien omdat de liefde die jij voor hem voelde, zo diep van binnen zit, dat je denkt eroverheen te zijn, maar het toch niet bent. Best ingewikkeld, al die mannen. Maar niemand gaat mij vertellen, dat als je zegt zoveel van iemand te houden, en het gaat uit, je na een maand kan zeggen dat je over hem heen bent, en gelukkig bent met je nieuwe lover.

Kortom: Hoelang blijft een ex je nieuwe relatie bewust of onbewust beïnvloeden?

Categorieën: Liefde

5 reacties

Teunis · 30 juli 2008 op 12:20

Elke ex die ik heb gehad, ongeveer tien waarvan vier longtimelovers, beinvloedt mij tot op de dag van vandaag en zal dat tot in lengte van dagen blijven doen. Ex-en zijn de spil in je nieuwe relatie. Na elke ex weet ik weer een beetje beter wat ik wil. Dat heet voortschrijdend inzicht.

Sommige mensen zijn daartoe niet in staat. Die raad ik geen ex dan wel relatie aan.

Groeten Teunis.

Dees · 30 juli 2008 op 12:21

Tja, ik ben een aantal exen wel echt volledig vergeten geloof ik, maar dat weet ik niet meer 😀

Leuk onderwerp, maar niet zo heel geweldig uitgewerkt vind ik. Ten eerste omdat je generaliseert door de lezer aan te spreken met een ‘Wees eerlijk’ en ten tweede door de je-vorm te gebruiken. Ik lees nog liever een smeuiig persoonlijk verhaal, of iets over exen dat barst van het cynisme, of zoiets, iets anders, kortom. Maar blijf lekker insturen.

arta · 30 juli 2008 op 12:47

Ik zou er wel een paar willen vergeten…:-D
Leuk onderwerp, maar slecht uitgewerkt en met veel taalfouten. (herrinering????:-D) Volgende keer beter? 🙂

KingArthur · 30 juli 2008 op 14:42

Zolang je vergelijkt ben je nog niet over een oude relatie heen. Leer een individu te accepteren zoals die is. Als ook door anderen gemeld, een mager uitgewerkte tekst.

Prlwytskovsky · 2 augustus 2008 op 00:01

@Lissie, die laatste regel. Als ik terug omkijk in mijn leven dan: Altijd!

@Dees, die eerste regel: scherp. 😆

Geef een reactie

Avatar plaatshouder