Wat een mooie dag. 1 Mei 2011. De dag van de arbeid. Er wordt hard gewerkt die dag. Aan de geboorte van een klein roze wereldwonder. Met volle ondersteuning van een jarige verloskundige. Spring is in the air. Hoe verrassend kan een nieuwe geboorte zijn? Springlevend komt een lief meiske diep uit de buik van moeder aarde. Verwonderd, een beetje hulpeloos en vol hunkering. Het voelt nog ietwat vreemd. Ze huilt en kraait, slaakt kleine zuchtjes. Net als haar trotse ouders. Familiegeluk kan niet meer op. Het wordt gedeeld met opa’s, oma’s. Brokjes in de keel. Féline ontroert en brengt geluk. Wat een mooie dag. 1 Mei 2011. Een dag vol Happiness. Zo gezegd en zo gezongen. Want Alex Jordan voert met dit nummer de TOP40 aan. Haar nummer klinkt als muziek in de oren. Net als TMF, het eerste Nederlandse muziekkanaal dat in 1995 van start gaat. Een snelle meid ook die Féline. In 1988 wordt de maximumsnelheid op de autosnelwegen in Nederland verhoogd van 100 naar 120 km/h. Féline wordt vergezeld door verschillende muzen. Guido Gezelle, Costa Cordalis, Rita Coolidge en Joanna Lumley om er een paar te noemen. Ook de politiek is van de partij. G.B.J. Hilterman, een politiek orakel, werd op 1 mei geboren. In 1941 gaat in de VS de beroemde film Citizen Kane van Orson Welles in première. En SpongeBob Squarepants springt in 1999 in beeld. Op 1 mei 2011 wordt ook nog terloops een wereldschurk gearresteerd. Obama conquers Osama.

Lieve Féline, wat voor schone toekomst is er voor jou weggelegd? Wat ligt er allemaal in het verschiet? Als lief konijn bezit je veel talent en ben je eergierig. Je bent populair en leuk gezelschap voor anderen. Daardoor sta je vaak in het middelpunt van belangstelling. Nu en straks. Geduld en goedaardigheid zijn jouw sterke kanten. De stoere stier in jou wordt geleid door instinct, natuur en emotie. Maar let op. Niet iedere innerlijke stem is een gouden stem. Je bent een doener, want van denken wordt je moe. Zowel het konijn als de stier in jou omarmen alle muzen en je houd van mooie dingen. Je hecht grote waarden aan esthetiek en genot. In je beroep ga je op zoek naar zekerheid en creativiteit. Wat zul je later worden? Misschien wel kunstenaar of kok?

Lieve Féline, zoek het geluk, net als Felix. Dat gaat je vast lukken. Ook al kun je niet altijd doen wat je hart je ingeeft, er ligt een mooie toekomst in het verschiet. De liefde speelt een grote rol want je wordt als aardeteken door Venus beheerst. Vele leuke feestjes zul je nog gaan vieren. Jouw vrienden kunnen zich geen betere gastvrouw wensen, want je zorg gaat ver. Tot in de perfectie. Ach, lieve Féline je leven dat wordt één groot feest. Geborgen in massa’s mammaliefde en in een mooie naam. Immers in Féline zit heel veel Ine.

[b]Oudoom Mien[/b]

[img align=left]http://www.daffodille.nl/shop/images/P/p13055-bear-boogy-musical.jpg[/img]


Mien

Bewonder luidruchtig en verwonder in stilte

13 reacties

sylvia1 · 29 mei 2011 op 08:19

Ah, weer beschuit met muisjes, Mien, proficiat! Was weer verbaasd over de feitjes die de revue passeerden (bestaat Spongebob al sinds 1999?) De laatste zin begreep ik niet, wie is Ine?

SIMBA · 29 mei 2011 op 08:27

Zo, zo….alweer een kind met een wonderschone naam in de familie. Gefeliciteerd!

LouisP · 29 mei 2011 op 08:38

“Als lief konijn bezit je veel talent en ben je eergierig.”

Mien, gefeliciteerd maarre….wat is dat daar allemaal bij jullie? Lief konijn!!

“Jouw vrienden kunnen zich geen betere gastvrouw wensen, want je zorg gaat ver.”
Tja, ‘k durf niet over hokjes en zo te praten maar..

Veel plezier..ine miene mutte

arta · 29 mei 2011 op 10:41

Wow, Mien, dát gaat hard bij jullie!
Gefeliciteerd met dit kleine meisje!
😀

Fem · 29 mei 2011 op 11:19

Wat een mooi welkom…

Gefeliciteerd!

pepe · 29 mei 2011 op 13:37

Mooi hoe je de astrologie er in hebt verwerkt. Gefeliciteerd met Feline, veel geluk ouwe oom Mien

DreamOn · 29 mei 2011 op 15:18

Gefeliciteerd! Van deze column moet je zo’n kaart laten maken; wat gebeurde er allemaal op de dag dat jij geboren werd? Leuk om te lezen, al is het soms wel wat insiders-informatie. (denk ik)

Mien · 29 mei 2011 op 17:10

@sylvia1 (en mogelijke outsiders):
Ine is mijn zus, de oma van Féline.

Meralixe · 29 mei 2011 op 20:37

Gefeliciteerd!!!
En nu naar die andere column voor de uitnodigende wenk om te reageren.

lisa-marie · 30 mei 2011 op 08:44

allereerst gefeliciteerd met deze kleine spruit en wederom weer net zo mooi als de anderen die je voor de kleintjes heb geschreven.

Mup · 30 mei 2011 op 13:43

Van harte! :wave:

Groet Mup

Mien · 1 juni 2011 op 22:20

Bedankt voor de lieve reacties.
Ik zal ze overbrengen naar de happy family.

Mien

moniek · 4 juni 2011 op 10:57

Hoi oudoom Mien,

Wat een prachtig stukje heb je geschreven over onze kleine meid.
De mooie beer doet al dienst als inslaap middel…

Liefs van de papa en mama van Féline en een dikke knuffel van het kleine roze wereldwonder

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder