In het mooie land van Lange Frans & Baas B, waar moslims en homoseksuelen al jaren in vrede en harmonie naast elkaar leven, moet de eerste homoseksueel nog van een flatgebouw afgegooid worden, en nog steeds met het hoofd naar beneden. In het land van de goedkope aspergestekende Polen, waar niet de islam maar de rooms-katholieke kerk nog altijd de lakens uitdeelt, worden homo’s openlijk gediscrimineerd en gemolesteerd door hetero’s. De mannenliefhebbers in Polen durven niet meer alleen over straat. We praten hier over een Europees land met veertig miljoen inwoners en in 2004 lid geworden van de Europese Unie. Een land waar de Paus belangrijker is dan de Poolse premier en waar het groene gevaar niet door de straten van Warschau spookt, waar geen El Tawheed-moskee en staat en De weg van de moslim niet verkrijgbaar is bij de gewone boekhandel. Ik hoor u lachen, maar het is mij bittere ernst. Waarom is de homohaat in Polen zo groot? Waarom blijven Nederlandse politici akelig stil als het gaat om homofoob en gewelddadig gedrag tegen homo’s uit niet-moslimkringen -en landen?

Ik zoek naar antwoorden en in mijn zoektocht denk ik hardop. Ik provoceer en chargeer, maar dat mag om mensen aan het denken te zetten van NOVA’s Clairy Polak. Dat doe ik dan bij dezen. Ik heb weinig op met spandoeken met provocerende teksten en ik wil niet het risico lopen van mijn bed te worden gelicht door de ME, maar mag ik alsjeblieft als gematigde en liberale moslim ook het beleid van Rita Verdonk bekritiseren? Ik probeer het gewoon en wel op een 100% legale manier:

“Leis Buleau Lita, Allestatie-Depoltatie-Clematie, Adequaat tot het bittele einde.” Ik probeer grappig te zijn wat mij niet echt lukt, maar het is mij nog steeds bittere ernst. De gloeilamp boven mijn hoofd flikkert maar aan en uit.

Mijn spandoek is gemaakt door een Chinees mocht het u niet zijn opgevallen, maar waarom gaat Submisson II alleen over de positie van homoseksuelen binnen de islam? Na vijf minuten van brainstormen en geijsbeer kom ik tot de conclusie dat het helemaal niet gaat om de emancipatie van homo’s binnen de islam. Ayaan Hirsi Ali probeert wederom de islamofobe gevoelens in de onderbuik te voeden, ditmaal met een homovriendelijk pamflet.

Het ‘probleem’ van homoseksualiteit speelt niet alleen binnen de islam maar ook in andere monotheïstische religies. Bovendien worden de homoseksuelen in ons land al in bescherming genomen door de samenleving. Die luxe hebben de homo’s in Polen niet. De homo’s daar hebben niet voor niets een actiegroep opgericht onder de naam ‘Gay Power Brigades’ om de belangen van homoseksuelen in de Poolse samenleving te behartigen en als het even kan de homofoob angst aan te jagen met dreigementen van radicaliserende homo’s.

Oké, uit een recent onderzoekt in Rotterdam blijkt inderdaad dat achtentachtig procent van de Marokkaanse jongeren in Rotterdam homofoob gedrag vertoont, maar wat zegt het eigenlijk? Wat is homofoob gedrag? In het land van Lange Frans & Baas B mag je wel islamofoob zijn maar niet homofoob? Wat krijgen we nou! Waarom mag de paus Benedictus XVI en president Bush wel homofoob gedrag vertonen en zich uitspreken tegen het homohuwelijk, al is het op een veel genuanceerder wijze?

Dat Marokkaanse jongeren homofoob gedrag vertonen, wil niet zeggen dat zij automatisch naar geweld grijpen en poten rammen. De klok slaat één en al hypocrisie in dit land en de stok om moslims te slaan is opnieuw gauw gevonden. Ik ga ook maar eens op zoek naar een stok om de islamofobe kwakzalvers in de Nederlandse politiek mee te slaan. Van mij part speelt Ayaan zelf de hoofdrol in Submission II of in een HP met SM, een spannende politie film met spannende momenten, maar suggereren dat de positie van de homoseksueel alleen problematisch is binnen de islam, getuigt van kwakzalverij die de samenleving alleen maar blind maakt.

In Polen heeft men geen radicale imam nodig om haat tegen homo’s te zaaien en heeft men allang de daad bij het woord gevoegd om homoseksuelen te genezen met de gummiknuppels van de politie. De niet-moslims in Nederland zijn ook niet vies van homofoob gedrag maar de media en politici richten hun aandacht louter op moslims en de islam. De Hengelose dominee vindt homoseksualiteit een ‘vieze en vuile zonde’. Volgens voormalig RPF-fractievoorzitter Leen van Dijke is een praktiserende homoseksueel niet beter dan een dief.

Ik vraag mij af wat is gevaarlijker? Homofoob gedrag onder moslimjongeren, die zich op ongenuanceerde wijze uitlaten over homoseksualiteit of de woorden van de nieuwe Poolse premier Kazimierz Marcinkiewicz? De man die zijn hart laat spreken en vindt dat homoseksualiteit ‘onnatuurlijk’ is. Hij voegde daar nog aan toe: “Als homo’s proberen om anderen te ‘infecteren’ met hun levenswijze, dan moet de staat ingrijpen. Het gezin is natuurlijk en de staat moet het gezin beschermen.” Het uitdragen van homoseksualiteit, door parades of acties van homorechtengroeperingen, is voor de Poolse premier onacceptabel.

Het gedrag van Marokkaanse jongeren, die zich tegen het homo-zijn uitspreken en liever kiezen voor het vrouwelijk vlees is relatief onschuldig bij de woorden van Polens op één na belangrijkste staatsman. Dat de film Submission II alleen gaat over de positie van homoseksuelen binnen de islam, betekent dat Ayaan Hirsi Ali ons blind probeert te maken met haar persoonlijke haat tegen de islam, en dat niet-moslims hun homohaat vrijelijk kunnen uitdragen. Submission II zou moeten gaan over homo-emancipatie binnen alle religies en geen eenzijdige focus zijn op de islam. Het Poolse voorbeeld bewijst het nog maar eens, dat de strijd voor homo-emancipatie ook binnen andere religies nog lang niet is gestreden.

Van: Scepsis van dejongejournalist.nl


18 reacties

Troy · 27 november 2005 op 14:13

Natuurlijk worden homo’s op meerdere manieren onderdrukt dan alleen binnen de Islam. Gaybashings in Amerika zijn niet meer dan normaal. In Nicaragua is homoseksualiteit bij de wet verboden En in Polen staat men niet bepaald open voor homo’s, maar Polen maakt wel een kleine progressie door. Het zijn namelijk nog steeds vooral de steng Christelijke en Islamitische landen die nietsontziend optreden tegen homoseksualiteit. Kijk maar naar India waar homoseksualiteit nog steeds illegaal is of naar Afrika, waar bijna ieder land nog anti – sodomiewetten of andere zedenwetten gebruikt om homoseksualiteit te bestraffen.

In meer dan 70 landen worden homoseksuelen officieel gediscrimineerd en wordt homoseksualiteit gezien als een misdrijf. Er kan gevangenisstraf (Egypte, Jamaica), dwangarbeid (Maleisië), lijfstraffen (Saoedi-Arabië: zweepslagen, Iran: amputatie) en de doodstraf (o.a. Afghanistan en Taiwan) voor opgelegd worden.Politiegeweld, martelingen, steniging, ophanging, het gebeurt allemaal. Bush is niet bepaald gay vriendelijk, maar in geen enkel Westers land komen dit soort anti-homo praktijken voor.

Je vraagt in je stukje wat homofoob gedrag is. Wat denk je van het verstoten van een familielid omdat hij of zij homo is? Wat denk je van discriminatie op scholen waarin jongeren angstvallig hun geaardheid verborgen moeten houden? Wat denk je van leraren die geen les meer kunnen geven vanwege de tiranie van met name Islamitische leerlingen? Tot kort geleden ging het meer dan goed met de homo-emancipatie in Nederland. Nederland heeft een oude traditie van maatschappelijke verscheidenheid en de daarbij horende zelforganisaties. De homobeweging kon daardoor relatief gemakkelijk in dit stelsel van substructuren worden aangepast. Toch zijn we op veel fronten nu weer tachtig jaar in de tijd teruggegaan. Waar ligt dat aan volgens jou?

De Islam verbied homoseksualiteit dus dat is de norm voor Islamitische gemeenschappen. In deze landen wordt homoseksualiteit gezien als een ziekte of een afwijking en de personen worden beschouwd als een bedreiging van de samenleving, het idee dat een homoseksueel persoon minderwaardig is aan een heteroseksueel persoon ligt ten grondslag aan de discriminatie en onderdrukking van de hele groep.

De meeste godsdiensten dienen alleen waanideeën zoals zelf en niet-Zelf, leven en dood, hemel en aarde, goed of slecht. In mijn ogen is dat het gevaarlijke van religie. Het zaait onrust en verdeeldheid en neemt ieder initiatief weg tot het zelfstandig denken.

Outsider · 27 november 2005 op 14:38

Het stuk van Scepsis is interessant en de moeite waard, vind ik, maar meer nog ben ik onder de indruk van de reactie van Troy. Het is dat ik momenteel te moe ben, maar ik zal beide later nog eens goed lezen en overdenken.

Bakema_NL · 27 november 2005 op 16:25

Een stukje van Scepsis waarin hij anderen hypocrisie verwijt……….tja, dan ben je er klaar mee natuurlijk, weinig zin om dan door te gaan.

Ik dacht niet dat het nog stomvervelender kon met je stukjes Scepis, maar je bent met vlag en wimpel geslaagd, met elk stukje word je nog hopelozer.

Verder moet je je mischien bedenken waarom er toch tegen Europa is gestemd….omdat veel mensen zich geen Europeaan voelen en nooit zullen gaan voelen. Dus die Polen en hun homofobie hebben wij niet echt veel mee. Schaf al die religies maar af, ben je meteen van dat probleem af….en vele andere problemen, houden we er nog wat over waar we ons druk om kunnen maken, maar dan zonder religie er bij te halen.

Ik heb ooit eens een homofiele Marokkaan aangenomen die vroeg of wij niet aan de grote klok wilden hangen dat hij met een man samenleefde. Nu straalde het bijna van hem af dat hij homofiel was, dus echt verborgen bleef het niet. Had je al die andere Marokkaantjes eens moeten horen over hem……je werd gewoon misselijk van die aankomende losers van de maatschappij. Die homofiele Marokkaan deed trouwens gewoon keurig zijn werk en was zeer vriendelijk en uitermate beleefd in de omgang, prima vent, niks mis mee, waren alle Marokkanen maar homofiel, had een hoop gescheeld misschien….maar goed, stiekem zijn het er toch meer dan je zou denken. 🙂

Scepsis · 27 november 2005 op 20:15

Pardon, hopelozer? Ik leg de vinger op de zere plek. Ik leg wederom een stuk hypocrisie bloot, dat er sprake is van een eenzijdige focus op de islam. Ik heb persoonlijk niks tegen homoseksuelen. Waar het mij om te doen is, is dat ik wel merk dat Nederland spreekt over homofoob gedrag van Marokkanen maar niks zegt over het geweld tegen homo’s in Polen onder aanvoering van een conservatieve regering.

Bakema_NL · 27 november 2005 op 20:32

En wederom leg jij de vinger op de zere plek………..hak die vinger er af man, je blijft hem overal maar opleggen……in je eigen belevingswereld dan.

Scepsis · 27 november 2005 op 21:06

Ondergetekende ligt niet echt wakker van kritiek. Bovendien heb ik een gave en daardoor ben ik in staat om situaties/ ontwikkelingen te voorspellen maar vooral omdat mijn analytisch denkvermogen mij zelden in de steek laat. Ik ben geen paragnost of weerman maar ik kan redelijk goed voorspellen en anticiperen. Wat ik overigens al heb geschreven in ‘Gevangen in Vrijheid’.

Zie de ontwikkelingen van de afgelopen dagen:

Nederland is één grote speeltuin voor Ayaan Hirsi Ali als het gaat over kritiek op moslims en de islam, MAAR als Ayaan Hirsi Ali art 23. ter discussie stelt en het bijzonder onderwijs wil afschaffen, dus ook het joods
en christelijk onderwijs dan is er geen speeltoestel te vinden in heel die f*cking speeltuin waarop zij mag spelen. Dan klinkt er ineens kritiek vanuit de VVD. Waar was de VVD toen mevrouw alles mocht zeggen over de islam? Toen was Hirsi Ali de held van de VVD. Ik heb het gevoel en niet alleen het gevoel ook bevindingen, dat de ruimte waarin een moslim zich mag bewegen aanzienlijk kleiner is en dat wordt nogmaals bevestigd. Vrijheid van meningsuiting is absoluut en de grenzen zijn mijlenver als het gaat om kritiek op moslims, maar als ayaan indirect kritiek heeft op christenen en joden via art. 23 dan wordt haar de mond direct gesnoerd. Mensen leven in dit land gevangen in vrijheid en zolang zij binnen de van te voren vastgestelde etnocentrische kaders bewegen, dan is er inderdaad vrijheid (van meningsuiting),maar het is kunstmatig. Ik voorspel ook dat Ayaan nu zich in gevaarlijke wateren begeeft en dat haar koppigheid haar noodlottig zal worden omdat de VVD een tweede misstap niet zal pikken. Ayaan verdient een bloemetje omdat zij al dan niet bewust op intelligente wijze een stuk hypocrisie blootlegt waarvan het bestaan mij allang bekend is. Toch heeft Hans Wiegel gelijk als hij zegt dat haar aanpak niet deugt. Hij heeft alleen goed getimed omdat argument in te zetten om zijn eigen achterban tegemoet te komen en hun (joods, christelijke) belangen veilig te stellen.

Bakema_NL · 27 november 2005 op 21:20

Je hebt inderdaad een gave, maar of je er blij mee moet zijn………het is trouwens niet de gave die jij voor jezelf in gedachten had waar ik op doel……..uitleggen waar ik dan wel op doel hoeft uiteraard niet met jouw analytische denkvermogen. 😛

Je stukjes sla ik misschien wel over voortaan want je hebt aan jezelf als lezer zo te zien wel genoeg……..ik wens jullie enorm veel geluk toe samen. 😀

Scepsis · 27 november 2005 op 22:07

Zeker de leukste thuis, maar ik kan je humor wel waarderen hoor. Wel grappig en kleinzielig van mevrouw Rita Verdonk die moslims een laag incasseringsvermogen verwijt zelf een aanklacht heeft ingediend tegen de spandoeken aan haar adres, waarvan de rechter heeft gezegd dat ze mogen blijven hangen. Wel grappig en triest om te zien dat bepaalde mensen moslims een gebrek aan zelfreflectie verwijten en nu zelf op hun achterste benen staan omdat zij zelf allesbehalve seculier (blijken te) zijn. Zo kan ik nog wel even doorgaan met de vinger op de zere plek leggen. Wel grappig om te weten dat Ayaan Hirsi Ali uit de Nederlandse politiek zal verdwijnen niet vanwege haar kritiek op moslims of de islam maar op het bijzonder onderwijs en omdat zij aan de fundamenten komt van het joods/ christelijk :-onderwijs in Nederland. Zo kan ik nog wel even doorgaan met de vinger op de zere plek leggen.

Om maar te zwijgen dat Nederlanders zeggen dat Turkije niet seculier zou zijn, maar zelf allesbehalve seculier is evenals EU-lid Griekenland. 😀 😮

Het verschil is tussen mij en mijn opponenten is dat zij leven in de waan dat het wel zo is, waarvan ik weet dat de vrijheid van meningsuiting en vrijheid van bewegen kunstmatig is > Gevangen in Vrijheid en maar in andere delen van de wereld vrijheid en democratie willen brengen. Hoe geloofwaardig ben je dan als het westen?

Bakema_NL · 27 november 2005 op 23:09

Het leukste vind ik nog dat je Nederlanders en zelfs het hele westen over 1 kam scheert…….iets wat Nederlanders en het westen ten aanzien van “anderen” ook altijd verweten word…………..pot en ketel, pat-stelling…….tja, we hebben een probleem, maar dat wisten we toch al? 🙂

De ene Nederlander is de andere niet, de ene westerling is de andere niet……dat geld toch ook voor “buitenlanders”?

Scepsis · 28 november 2005 op 00:00

Het westen is een veralgemenisering van niet helemaal juist, maar wel veel gebruikt. Ik bedoel het ook niet in de betekenis van, dat iedereen in het westen er zo over denkt of zich zo gedraagt. 🙂

bert · 28 november 2005 op 13:41

Het is gewoon erg jammer dat jij echt niet in staat bent om de resultaten van jouw zogenaamde analytisch denkvermogen over te brengen op anderen. Zeker niet met deze onleesbare columns.
Het antwoord van Troy daarentegen was voor mij wel heel duidelijk en goed op papier gezet.
Je kunt nou eenmaal schrijven over politiek en geloof of je kunt het niet. 😮 😮 😮

Kees Schilder · 28 november 2005 op 15:13

[quote]In het land van de goedkope aspergestekende Polen, waar niet de islam maar de rooms-katholieke kerk nog altijd de lakens uitdeelt, [/quote]

Veelzeggende tekst.Om maar niet te spreken van abject.Vooral dat “nog altijd”

Scepsis · 29 november 2005 op 00:15

De waarheid is hard, maar niet minder dan de waarheid. Ik schrijf een column geen verslag of houd geen bloemlezing, dus de mensen die mijn stuk vergelijken met dat van Troy begrijpen niet wat een column is. De reacties op mijn stuk zijn niet altijd geplaatst maar eerder misplaatst. Woorden als abject gebruiken omdat ik schrijf ‘nog altijd’ zegt iets over de zieke geest van de lezer, waar ik bedoel dat de critici van de islam , de islam van alles, altijd de schuld geven en verwijten maken nu worden geconfronteerd met een andere werkelijkheid. Mijn stuk is daar een heldere reactie op. Ik sta zoals altijd achter mijn woorden of het u welgevalt of niet.
Dat is niet mijn probleem en dat zal ik ook niet tot mijn probleem maken. Ik verdom mij gematigd uit te laten in een omgeving waar anderen alle media-aandacht opeisen door te schreeuwen om aandacht zoals een Ayaan Hirsi Ali, Ellian en Ephimenco. Ik kan gematigd en minder hard van toon zijn, maar daar bereik ik niemand mee in deze tijden. Ik leg de vinger op de zere plek maar dat wordt nu niet gewaardeerd en dat zal nooit gewaardeerd worden, daarvan ben ik mij terdege bewust en dat is mijn drijfveer om grof geschut in te zetten. Ik heb verder geen boodschap aan anderen die wel de islam aanvallen maar zelf geen kritiek kunnen incasseren, omdat ik schiet op wat hen lief is. Ik heb mijn koers gezet en ik vaar die koers. Of ik nu kritiek krijg van mensen uit Edam-Volendam of van Bert. Aan mijn analytisch denkvermogen mankeert niets wel aan een aantal lezers die denken dat ze het weten maar er helemaal naast zitten.

Bolkestein zei gisteren nog in Buitenhof dat Ayaan haar mening mag hebben maar een Bot en een Veerman mogen dat kennelijk niet. Dom van Veerman om als bliksemafleider te fungeren voor de interne problemen binnen de VVD en om de aandacht af te leiden zal de VVD er niet voor terugdeinzen om Veerman te laten aftreden. Dat Ayaan alles mag zeggen en meer vrijheden geniet in dit land om moslims en de islam aan te vallen zegt iets over de agenda van zogenaamde beschaafde politici en diezelfde rake opmerking plaats ik ook aan het adres van een aantal lezers die wel staan te juigen als er kritiek op moslims en de islam komt, maar zelf geen kritiek kunnen incasseren en dan met droge ogen beweren dat moslims geen zelfreflectie hebben. Slaap lekker en kijk in de spiegel als je wakker wordt.

Bakema_NL · 29 november 2005 op 01:09

Inderdaad, spiegel….kijk er zelf eens in en laat je analytisch vermogen er op los.

😛

Scepsis · 29 november 2005 op 01:22

Bladibla je leest wat je wilt lezen. 😛

Ma3anne · 29 november 2005 op 05:41

Hakuna matata…..

Bakema_NL · 29 november 2005 op 09:20

Inderdaad. 😛

En nu stop ik er mee, beetje zinloos verder, maar wel leuk dat ik je zo uit je tentje kan lokken. 🙂

Scepsis · 30 november 2005 op 00:54

De ongebreidelde homohaat in Polen heeft zelfs het NOS Journaal gehaald. Polen heeft een homohatende president en op z’n minst een homofobe premier.

Citaat van de dag:

Zulke neigingen moeten drie jaar voor de diakenwijding duidelijk zijn overwonnen.

Het Vaticaan over homo’s die zich aanmelden voor de priesteropleiding

Wie houdt wie voor de gek in dit land dat homofoob gedrag een islam, moslim-aangelegenheid zou zijn. 😮

http://www.nos.nl/nosjournaal/artikelen/2005/11/29/291105_vaticaan.html

http://www.nos.nl/nosjournaal/archief/index.html

Zie Polen wordt steeds homo-onvriendelijker.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder