Ik mijmer veel. Dat komt omdat ik een kat ben. Mensen denken dat katten slapen als ze niet in de tuin van de buren kakken of, al kopjes gevend, om benen draaien in de buurt van de koelkast. Dat is niet waar. Wij hebben immers veel minder slaap nodig dan mensen en als wij al driekwart van de dag slapend door zouden brengen, wat zouden jullie dan wel niet doen? Wij mijmeren. ‘ ‘Gewoon geen ballen!’ riep mijn baas. Het is een aardige man maar hij moest eens wat beter op zijn woorden letten. ‘Wie komt er überhaupt op het idee om een Hells Angel een wapenvergunning te geven? Je geeft Dutroux toch ook nooit meer een bouwvergunning? Ze durven die gewoon niet in te nemen. Die gasten hebben geen ballen, die rechters.’
Een pijnlijke opmerking voor een gecastreerde kater. Dat snapt hij niet. Maar ik werd al ‘geholpen’ in het asiel voordat ik hem tegenkwam. Dus de diepere betekenis van zulke woorden ontgaat hem. Ik zit er maar mooi mee. In het begin kon ik niet eens zitten, trouwens. En geestelijk loop je er ook aardig wat schade van op, maar daar zal ik u nu niet mee vermoeien.
In gedachten zag ik al zo’n man met een toga om op de tafel van de dierenarts liggen.
‘Zo, edelachtbare. Beetje verdoven, maar niet teveel want alles wordt duurder tegenwoordig.’ En hup, met een snel sneetje die knikkers eraf. Ik heb er een hoge miauw aan over gehouden. Wat zou het gevolg zijn voor die man, vraag ik me dan af.

‘Zo’n Hells Angel is eigenlijk net als… als… als de kat,’ moppert mijn baas. Verwonderd kijk ik hem aan. Kakt die ook in de tuin van de buurman?
‘Als de kat thuiskomt met een dooie vogel, zeggen we ook alleen maar dat hij stout is. Foei! En voor de rest doet niemand er wat aan.’
Zeg eens even! Dát zal de dag worden, verdorie! Dat ik een vergunning moet aanvragen voor het vangen van zo’n vermaledijde kanarie. Het zal lekker worden!
‘Het is de natuur van zo’n beest,’ zegt het vrouwtje en ze heeft helemaal gelijk. Het is mijn natuur, mijn roeping, mijn instinct. Mensen hebben toch ook instincten? Daar moet je begrip voor hebben. Dus ik snap wel dat die Hells Angels een wapenvergunning nodig hebben. Want ze hebben wapens nodig zoals ik niet zonder mijn klauwen kan.
Nu is het wel zo dat ik sinds die castratie (wat een gruwelijk woord is het toch) een stuk minder overal tegenaan loop te zeiken. En met andere katers vechten is er ook al niet vaak meer bij. Het leven zonder ballen maakt een kat een stuk gezapiger.
Dus euh… Is het een idee om al die Hells Angels ook eens langs mijn dierenarts te sturen? En die heeft een inentingsvergunning…

Categorieën: Algemeen

9 reacties

Kees Schilder · 2 augustus 2004 op 13:31

Leuk geschreven.Hoop dat je meer gaat schrijven want deze is helemaal niet verkeerd

Mosje · 2 augustus 2004 op 13:43

Gelukkig heb ik allebei m’n ballen nog, ook tot groot genoegen van Margootje, de Golden Retriever van twee straten verder. Niet zo slim van je om de jouwe te laten afnemen.
😛

sally · 2 augustus 2004 op 13:48

Ik vind `m hééééél fraai geschreven’

Sally

Raindog · 2 augustus 2004 op 15:06

Ha ha ha Mosje! Een dergelijke identificatie zal jou inderdaad niet vreemd zijn! En hem dan ook nog daarmee de gek aansteken terwijl het al zo moeilijk voor hem is. Nu zal het wachten zijn op de eerste Hell’s Angel om hier iets van te vinden. Ik geloof dat ik maar liever uit schootsafstand blijf.

Leuke column! Nooit eerder zag ik de kat als een denkend wezen. 😉

Ma3anne · 3 augustus 2004 op 03:19

Al ben je een kater zonder ballen, schrijven kun je wel! 🙂

Irma · 3 augustus 2004 op 14:31

Een kat die nadenkt en ook nog schrijft: ik noem dat eigenlijk toch een kat ‘met ballen’ 😛

Mup · 3 augustus 2004 op 20:48

Een vriend van me wilde zijn hond laten steriliseren maar had tegen de dierenarts gezegd: castreren, nu heeft hij een reuf:-)

Groet Mup.

Snoppe · 3 augustus 2004 op 22:46

Dat men een hond aan een dergelijke ingreep onderwerpt, verbaast mij als kat eerlijk gezegd niet. Het verheugt alleen maar. Voorzover ik me als Felix Domesticus daar iets bij kan voorstellen, moet het bezitten van een hond toch wel het laatste gevecht tegen menselijke eenzaamheid zijn. Maar niemand die weldenkend is, wil vervolgens meer van die mormels.

Irma · 4 augustus 2004 op 13:01

[quote]moet het bezitten van een hond toch wel het laatste gevecht tegen menselijke eenzaamheid zijn. Maar niemand die weldenkend is, wil vervolgens meer van die mormels[/quote]

Toch blij dat er geen nazaten meer komen die dit soort onzin kunnen gaan uitkramen! 😛

Geef een reactie

Avatar plaatshouder