Religie en huisdieren gaan slecht samen. Een studie van de University of Oklahoma in de VS toont aan dat kerkgangers veel minder vaak een hond of kat hebben. Ze hebben hun onderzoek gepubliceerd in het wetenschappelijke vakblad Journal for the Scientific Study of Religion.
Aan het onderzoek deden zevenhonderd proefdieren van diverse kerken mee.

Met name Voorgangers, Ouderen en Priesters op sap. Die kregen vragen over hun religieuze beleving en hun bezit van huisdieren. Hoe meer mensen naar de kerk gingen, hoe minder vaak ze naar een winkel gingen om boodschappen te doen. Ook hadden ze minder tijd om online bestellingen te doen. Daarnaast lieten de gelovigen weten nooit aan de deur te kopen want je weet maar nooit met al die loslopende Jehova’s.

Daarom, bleek uit het onderzoek, kochten vele christenen nooit een kat in de zak. Dit dus in tegenstelling tot mensen die niet geloven en dus nooit naar een kerk gaan. Zij houden tijd over om meer te winkelen en komen daarom vaker met een kat in de zak thuis.

Daarnaast toonde het onderzoek aan dat ongelovigen vaker een hond in de pot vinden dan Christenen. Ook weer vanwege het feit dat Christenen minder vaak naar een pot zoeken dan ongelovigen, domweg omdat ze altijd in de kerk zitten.

Maar de onderzoekers waarschuwen dat ook andere factoren een rol kunnen spelen. Meer onderzoek is nodig om de exacte link tussen de Heiland en huisdieren te onderzoeken.

Aldus het onderzoek

Categorieën: Overig

van Gellekom

Observeren, zelfspot, humor. En niet persé in die volgorde, bepalen mijn NU moment. Kortom; I love my cat, as much as I love you..

1 reactie

Nummer 22 · 10 april 2020 op 19:38

Significante en valide resultaten waarde van Gellekom, met een paar aanvulling van onze zeer gewaardeerde prof.dr.mr.ir. R. Leijdecker van het O.I.L.sinds 1955.
In het donker de katjes en poesje knijpen is populair in de Bible Belt gebiedeb. Het gebef en krols geluid geeft duidelijk aan wanneer het seizoen is aangebroken. Veelal vanaf 1e Paasdag want dan is het kruis nodig toe aan onderhoudsbeurten en het scheren van de schaamheuvels, reetuiteinde en benen. De winterperiode is dan officieel afgesloten!

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder