Nederland is vol! En een ongeluk komt ook nooit alleen. Want naast een toename in aantal, nemen we ook nog eens in omvang toe. Voordat hier misverstanden over zullen gaan bestaan, KingArthur wenst niet aansprakelijk gesteld te worden voor overgewicht. Hoewel hij zich graag manifesteert als een burger king, is er geen enkele relatie tussen hem en enige fast food keten. Een aanklacht wegens zwaarwichtigheid zal daarom echt aan een ander adres gericht moeten worden. Toch ziet KingArthur wel de ernst van dit probleem en vindt hij het begrijpelijk dat het tot een situatie als deze is gekomen. Langs de wegen prijken ook overal logo’s van fast food ketens als vette tieten van Amerika in een goudgeile kleur. Dit doet natuurlijk het hart van menig kaaskop sneller slaan en wakkert de honger naar meer aan. Ondanks een mager presterende economie denken die opgeblazen figuren toch in de vette jaren te zitten zodat snel de neiging bestaat om buiten de deur te eten tijdens de noodzakelijke rustpauzes gedurende het rijzende bestaan. Ook wordt lichaamsbeweging heden ten dage als noodzakelijk kwaad gezien. Waardoor al jarenlang de trap links gelaten wordt en de lift is verheven tot een waar spek takel. Afgezien van de aantoonbare ziektebeelden gaat zo toch elk pondje door het mondje.

Daarnaast is er ook een massa van mensen die denkt te dik te zijn. Ook niet zo vreemd, het wordt ons immers met de paplepel ingegoten te moeten voldoen aan een ideaal keurslijf. Voor deze dikke maatjes is er een rijke variëteit aan diëten om hen aan het lijntje houden. Door dik en dun ondergaat men de meest vreselijke ontberingen, om depressief van te worden. Uiteindelijk ziet deze groep geen brood meer in alle maatregelen en lukt het niet door de zure appel heen te bijten om dit vol te blijven houden. Er moet toch ook wat voor de dorst bewaard worden.

Mensen, maak je niet zo dik en wees tevreden met wie je bent. Het is niet tegen te gaan, langzaam wordt iedereen toch een vet-eraan. Maar bedenk dan: het gaat om de inhoud en niet om de omvang. De oorzaak van deze zwaarwichtigheid is slechts een kwestie van tussen d’oortjes.

Categorieën: Maatschappij

10 reacties

Ma3anne · 29 april 2005 op 11:06

Originele woordvondsten weer, King. 😀

Maar weer: kijk uit dat je niet te gekunsteld gaat schrijven…

WritersBlocq · 29 april 2005 op 11:16

Mogge King! Het is wéér een column waarin ik je niet kan afvallen 😀 , hij is steengoed! Groetje, Pauline.

champagne · 29 april 2005 op 11:26

[quote]het gaat om de inhoud en niet om de omvang.[/quote]

Tuurlijk gaat het om de inhoud, maar omvang weegt ook mee.Zeker bij een eerste indruk, helaas.

Vind de thema van deze column boeiend. Aardig beschreven, hoewel enigzins generaliserend. 😉

Wright · 29 april 2005 op 16:42

[quote]De oorzaak van deze zwaarwichtigheid is slechts een kwestie van tussen d’oortjes.[/quote]
Precies, onder al die vetlagen schuilt vaak een mooie man/vrouw.:-D
Gewoon een kwestie van verder kijken dan je neus lang is.

[size=xx-small](En zo komen we weer bij Pineukio terecht)[/size] 😉

Li · 29 april 2005 op 18:59

[quote]Mensen, maak je niet zo dik en wees tevreden met wie je bent[/quote]

Dat neem ik mezelf ook altijd voor.
Totdat ik broeken ga passen en de ritsen niet dichtkrijg 😮

Li

pepe · 29 april 2005 op 23:24

Weer leuk geschreven en vooral de woordspelingen.
Ik ken het probleem niet, maar houd ook niet zo van mac en burger king, daar heb ik zelden genoeg aan het eten. Soms wel eens lekker als tussendoortje.

Louise · 30 april 2005 op 09:28

King, de schrijver met de woordspelingen, en ik ben er gek op.
Het onderwerp is goed, je schrijft bondig en mooi rond, toch moet je oppassen dat juist die leuke vondsten je thema niet overschreeuwen.
Die woordspelingen zijn te leuk om enkel te zien als ondersteuning van je verhaal; ze worden een thema op zich. Je haalt de kracht van je onderwerp weg, terwijl je juist met een of twee subtiele vondsten het thema van je stuk vreselijk
kunt onderstrepen.
Het is een ander verhaal als het woordenspel juist het thema is.
Of ben ik nu wel heel ingewikkeld bezig? 😉

Raindog · 30 april 2005 op 10:39

Wat een leuke column weer!
Als ik je en advies mag geven zou ik je willen adviseren om de adviezen van Ma3 en Lou ter harte te nemen ;-).

KingArthur · 30 april 2005 op 11:49

Dank weer voor de reacties.

Lou, Raindog, thanks. Ik begon het vermoeden te krijgen toen Ma3 een tweede keer over gekunsteld begon. Helaas tastte ik in het duister wat er exact mee bedoeld werd. Hier kan ik wat mee!

Mup · 30 april 2005 op 21:42

Vet goed gevonden weer. Ik ga gedeeltelijk mee in de adviezen van mijn voorgangers. Soms moet ik zo lachen om je woordspelingen, dat het idd het thema bijna overschreeuwt, met de nadruk op bijna!

[quote]een vet-eraan[/quote]
[quote]een kwestie van tussen d’oortjes.[/quote]

Ze zijn hun gewicht in goud waard,

Groet Mup.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder