Zwetend, met de krullen van een naar badschuim en tandpasta ruikende meisje in mijn gezicht, mijn ogen star gefocust op het altijd zo spannende nummertje dat aangeeft op welke etage we zijn, overhoor ik het volgende gesprek. Nou moet ik er wel eerst bij zeggen, dat ik, net als alle andere zombiekoppen in de lift trouwens, iedere vorm van contact met mijn mede reizigers vermijd en me uiteraard voordoe niets te horen. 4de etage, het digitaal groene cijfertje heeft al mijn aandacht, maar de korte uitwisseling van woorden laat me toch even uit mijn intense oogcontact met de aangever van de etages stappen.

“Ga je mee gezellig een sigaretje roken voor het college begint?”
“Nah, ik heb niet zo’n trek”
“Ah, kom op, doe niet zo ongezellig man”

Gezellig?? Wat in de naam van alle die aanboden worden (inclusief Frans Bauer) is er nou zo gezellig aan om je zelf vol te hijsen met giftige, medemens afstotende troep, waarvan je uit je bek gaat stinken, je lelijk van wordt en waar je stufi linearecta weer bij de overheid geretourneerd wordt? En erger nog, waarom is de gene die dit niet doet dan ‘ongezellig’?

Wat is dan wel gezellig? Daar ben ik ook nog niet helemaal uit. Dat gezelligheid nooit alleen beleefd wordt is wel duidelijk. Ik heb immers nog nooit in mijn eentje gezellig een avondje zitten pim-pam-petten. Hiermee wil ik uiteraard niet suggereren dat alle dingen die we samen doen automatisch gezellig zijn, want dat zou betekenen dat hier opgepropt met zijn allen in de lift staan gezellig is.

We komen tot stilstand, ik mag de vrijheid weer in. Ik neem afscheid van het ogenschijnlijk knipogende cijfertje, wurg me door de haren, jassen en tassen en bedenk me de woorden die, mocht het over vele – vele jaren zo ver komen, op mijn grafsteen mogen komen te staan. “Hier ligt Stijn van Rest, gelukkig maar ongezellig gestorven.”

Categorieën: Algemeen

11 reacties

BabyBandit · 30 september 2006 op 13:05

Leuke column… met veel humor geschreven.. iemand die je laat lachen is altijd goed 😛

pally · 30 september 2006 op 13:46

Wel grappig verteld, maar’overhoren’ ken ik in dit verband niet.Volgens mij heeft dat iets met huiswerk te maken……

BrokenHalo · 30 september 2006 op 16:26

[quote] Wat in de naam van alle die aanboden worden (inclusief Frans Bauer) is er nou zo gezellig aan om je zelf vol te hijsen met giftige, medemens afstotende troep, waarvan je uit je bek gaat stinken, je lelijk van wordt en waar je stufi linearecta weer bij de overheid geretourneerd wordt? [/quote]

Ik kan er vanuit gaan dat jij geen roker bent? 🙂 Fijne column om te lezen Stijn..

groet,

kim

Mosje · 30 september 2006 op 16:30

[b]grafschrift[/b]

Stijn van Rest, een saaie donder
ligt vrij gezellig, diep hieronder

DriekOplopers · 30 september 2006 op 18:33

Stijn van Rest was eerst student,
maar is nu sechts een dooie vent.

Je column was leuk om te lezen, maar door wat taalfoutjes en tante Betjes raakte ik hier en daar het spoor bijster. Dat doet iets afbreuk aan je verder heel leuke verhaal. Met weinig extra moeite bereik je de absolute top. Zet ‘m op!

Mijn idool vertelde dat ze probeert te stoppen met roken. Gezellig! Ik wens haar alle succes daarbij, maar het zal nog wel even duren voordat dat haar is gelukt. Maar dat geeft niet, want ik sta onvoorwaardelijk achter haar. Met een asbak :-D.

Driek Stoplopers

KawaSutra · 30 september 2006 op 20:05

[quote]en waar je stufi linearecta weer bij de overheid geretourneerd wordt?[/quote] 😕

Leuk verhaal maar de laatste zin is een beetje een dooddoener. 😀

WritersBlocq · 30 september 2006 op 21:32

Dit is andere stof dan een weblogschrijvelarij, en als je wat met de bovenstaande commentaren doet, dan gaan er zeker nog betere verhalen van jouw hand komen.

Ik heb je blog en ál je foto’s bekeken, man man, waar ben jij nou níet geweest? Gaaaaaffff….. Welkom hier, Pau.

champagne · 30 september 2006 op 21:50

Aardig debuut 🙂 Ik sluit me verder bij WB aan.

Dees · 1 oktober 2006 op 09:56

Het is bijna een cursiefje. Leuke binnenkomer.

Shitonya · 1 oktober 2006 op 13:09

bis bis

DreamOn · 1 oktober 2006 op 21:54

Goede column. En je hebt gelijk: roken heeft alleen maar nadelen. Vroeger was het ‘gezellig’, omdat bijna iedereen het deed en op verjaardagen werden er zelfs glaasjes met sigaretten op tafel gezet voor de gasten.
Als ik buiten sta met mijn sigaretje, schuilend onder een afdakje omdat het regent, dan denk ik ook vaak:……gezellig, dat roken!
Was ik er maar nooit aan begonnen!

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder