Sommige mensen denken dat ze alles kunnen schrijven op het Internet. Ik walg namelijk de laatste tijd van reacties bij bijvoorbeeld internetfilmpjes op Youtube. Dit alles na mijn laatste avondmaal rond de klok van 22.00 uur. Dat gescheld en getier van mensen bij de reacties, met het gevoel ‘ze kunnen mij toch niets maken’ erger ik mij dood aan. Ik lees sinds twee weken bij diverse (media) artikelen niet eens meer de reacties. Als je helder nadenkt en het onderwerp in verschillende oogpunten zet weet je al precies wat voor reacties er door een artikel kunnen ontstaan. Niet alleen op Youtube kom ik dit tegen, maar ook op Forums en diverse andere (media) sites. Mensen provoceren constant. Waarom?

Natuurlijk mag je een mening hebben. Maar ik vind dat je een beledigende mening soms gewoon voor je moet houden en vooral als het een ander kan kwetsen. Neem nou de reacties bij het filmpje van Pauw en Witteman met de confrontatie tussen Joran van der Sloot en Peter R de Vries. Veelal bij de reacties wordt er gevloekt of de personen in kwestie worden naar beneden gehaald en of zelfs bedreigd. Iedereen heeft vrijheid van meningsuiting, maar sommige mensen kennen de grens niet. De Telegraaf verwijderd al reacties, die niet door het beugeltje kunnen en gelijk geef ik ze.

Ook mijn schrijfsels worden soms beledigd. Maar dat vind ik toch iets anders dan kritiek geven? Natuurlijk mag je kritiek op mijn columns uitten, maar doe het met fatsoen. In Real-life had ik allang iemand geconfronteerd met zijn of haar beledigingen naar mijn adres. Het lijkt wel of sommige mensen alleen vanuit hun tuinhuisje een mening kunnen verkondigen, omdat andere mensen je toch niet zien. Mijn optiek is dat deze mensen thuis de brave huismoeder en/of huisvader uithangen. Of op het werk? Dat kan natuurlijk ook! Ja, en amen mijnheer de werkgever, ik heb toch een second life.


10 reacties

Dees · 24 januari 2008 op 17:25

In een notedop:

Je krijgt opmerkingen over hoe slecht het is geschreven, over dat het barst van de spelfouten, dat het onlogisch en ondoordacht is en dat je nog niet eens het niveau van een eerstejaars MBO-er hebt. Wellicht krijg je te horen dat je zelf ook soms verre van fatsoenlijk bent. Ook krijg je nog een kritische reactie die je dan al dan niet terecht als beledigend ervaart. Je gaat prompt terug beledigen met de vreselijkste spelfouten. Vervolgens komt Dave2006 [i](die overigens universitair niveau heeft en columns schrijft die zo over mijn mooie hoofdje (thanks hun!!!) heengaan)[/i], nog even onlijn om zich te verbazen over CX en gaat hij proberen nog wat extra olie op het vuur te gooien.

Dan grijpt de redactie maar weer eens in. Dave2006 doet alsof zijn neus bloedt en krijgt dan wellicht een IP ban. Ook zullen er mensen zijn die het nog even voor je opnemen omdat je zo je best doet, of mensen die binnen het reactiestrijdtoneel voor de algehele vrijheid van inzending pleiten. En er zullen mensen zijn die je nog even zullen melden dat ze je nu echt echt echt nooit meer zullen lezen, laat staan op je reageren.

Vervolgens wordt er in het CX café nog even nageprutteld in een van de vele topics die er al bestaan over dit helemaal niet zo fascinerende onderwerp.

Dan zullen enkelen zich achter de oren krabben en zich verbazen over het feit dat zelfs hun grootste meesterwerken nog minder respons krijgen dan jouw gemiddelde nonstukje.

Met een beetje gelukt komt een of ander Fries kreng je nog fijen krest wensen, of komt een spuit 11 ineens met het briljante inzicht dat level1 niet alleen level1 is, maar stiekem ook Ronaldjecas heet.

Volgens mij zou het samengevat hier op neer moeten komen.

Maar je weet maar nooit!

Grtjs,

Dees

sidneydb · 24 januari 2008 op 17:35

hahah, ik vind de reactie leuker dan de column, al heeft hij wel gelijk dat de reacties op internet vaak anders worden geformuleerd dan in real-life. Maar om daar nou een column aan te wijden…

Groetjes Sid

Grumpy-old · 24 januari 2008 op 17:53

Net nu ik wilde zeggen dat je hier een nieuw dieptepunt hebt bereikt qua inhoud en schrijfstijl en onderwerp , en dan maait Dees al het gras onder mijn voeten weg. 😉
[quote]Ook mijn schrijfsels worden soms beledigd. [/quote]
Ik vind het triest dat je kritiek als belediging ziet. Al vraag ik mij af hoe men “schrijfsels” kan beledigen. Tenzij je zo heet natuurlijk.

Ik wens je meer succes in je second life

Greetz
Grumpy

arta · 24 januari 2008 op 18:00

Oh oh oh, nu ga ik tòch weer een goedkope reactie geven…
Erger nog, ik ga je nog gelijk geven ook, want inderdaad, wat wordt er af en toe een rotzooi op i-net gedumpt. Helaas hebben de dumpers zelf vaak niet door wat een zooi ze de virtuele wereld ingooien…
Oh, en ff voor de duidelijkheid: ik heb het niet over reacties…
@ Dees: 😀
*edit* @ Dees: 😆 😆 😆

DriekOplopers · 24 januari 2008 op 18:41

Mijn reacties zijn niet goedkoop.
Mijn reacties zijn gratis.

😀

m.vr.gr.,

Spuit 11

Level1 · 24 januari 2008 op 23:55

Herhaling: De mensen die mijn stukjes niet willen lezen. Lees ze dan ook niet meer en reageer ook niet meer.. :kus:

FatTree · 25 januari 2008 op 09:56

… en dan de reacties van Dees missen? Daar heb ik een snelle scroll wel voor over

sidneydb · 25 januari 2008 op 10:46

even terugkomend op de column, veel mensen lezen eerst de reacties die gepost zijn en gaan met die gedachte de column lezen..

SIMBA · 25 januari 2008 op 12:03

[quote]veel mensen lezen eerst de reacties die gepost zijn en gaan met die gedachte de column lezen..[/quote]
Is dat zo?

Isabeau · 25 januari 2008 op 12:06

Waarom heb ik het idee dat je dan zegmaar 0 lezers overhoudt? 🙄

Geef een reactie

Avatar plaatshouder